perjantai 16. maaliskuuta 2018

MIDDLE AND UP THERE - pop up tour of Finnish design

Olitko viime viikonloppuna Kuopiossa? Joko tiedät mistä otsikossa on kyse? MIDDLE AND UP THERE pop up tour of Finnish design on suomalaisen designin pop-up kiertue jonka järjestäjänä toimii kolmen kuopiolaisnaisen perustama yhdistys - Olomuoto ry.

Tänä viikonloppuna kiertue suuntaa Jyväskylään Torikeskukseen ja seuraavana viikonloppuna kiertueen viimeinen etappi on Kempeleessä kauppakeskus Zeppeliinissä. Zeppeliini onkin oikein loistava paikka meidän alueen tapahtumalle, sillä sinne on helppo saapua hieman kauempaakin.

Tapahtumista löydät designia koko perheelle, sillä mukana on monipuolisesti mm. lastenvaatteita, sisustustuotteita, koruja, kosmetiikkaa ja erikoiskahveja sekä ompelutarvikkeita. Listan osallistustuvista yrityksistä Jyväskylän pop up:iin löydät täältä ja Kempeleen (Oulun) pop up:iin täältä. Mukana mm. upea Sarah Design, Lempi, Aarrekid, LAA LAA Living, Pono Design, Majapuu, Kaiko ja monia muita upeita yrityksiä!

Pääsimmekin esittelemään teille tarkemmin paria pop up kiertueen yritystä: Sarah Design:ia sekä Lempiä.


Sarah Design on kuopiolaisen Saara Lintulan yritys, jonka valikoimasta löytyy vaatteita koko perheelle, sekä kankaita. Tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja viimeistellään Kuopiossa. Merkin vaatteissa tärkeintä on helppo puettavuus, hauska ilme ja laadukkaat materiaalit. Kankaissa näkyy suomalainen selkeä muotoilu afrikkalaisella twistillä. Saara ompelee itse noin puolet tuotteista ja loput valmistuu Männistössä sijaitsevassa ompelimossa. Luomulaatuiset kankaat ovat peräisin Suomesta ja Baltiasta.



Saimme testaukseen nuoremmalle pojalle Sarah Design kevät 2018-malliston BANSKU paidan ja HEIMO baggyt. Verkkokaupassa tuotteista on hyvin mitat esillä ja tuplakoon välilläkään ei tarvitse turhaan arpoa. Valitsin meille koon 116/122 ja se onkin juuri hyvän kokoinen lahkeen resorit kääräistynä 110/116 kokoiselle lapselle. Malli sekä paidassa, että housuissa on todella hyvä ja resorien ansiosta vaatteiden käyttöikä on pitkä.


Setti on aivan ihana! Saimme paketin reilu viikko sitten ja vaatteet ovat olleet siitä lähtien ahkerassa käytössä. Poika ihastui näihin niin kovasti, että olisi tahtonut myös nukkua nämä vaatteet päällä. Nämä ovat pyörineet pesukoneessa jo useampaan kertaan, sillä aina pyykkinarulta suoraan ovat päätyneet käyttöön. Pesussa nämä luomujoustocollegesta valmistetut vaatteet eivät kutistuneet lainkaan ja mitään muutakaan huomautettavaa minulla ei ole. Vaikuttaa todella laadukkaille kivan mallin ja ulkonäön lisäksi.


Täytyy kyllä ehdottomasti liputtaa näiden baggyjen mallia! Hyvät baggyt on ollut pitkään ostoslistalla ja nyt kyllä löytyi täydelliset. Lapselle ehdoton juttu on taskut, mutta itse kehun erityisesti joustavaa vyötäröä. Sopivan kapea hoikallekin lapselle, eikä ainaista taistelua narujen solmimisen kanssa. Vyötärö joustaa hyvin, joten nämä on tosi miellyttävät päällä. Materiaali ylipäänsä näissä vaatteissa on loistava myös kesää ajatellen. Se kuivuu nopeasti ja vaikuttaa oikein hyvällä ja hiostamattomalle. Huomaa, että malliston tuotteet on todella suunniteltu ja mietitty viimeisen päälle käytännöllisiksi ja mukaviksi!


Käykää ehdottomasti kiertueella tutustumassa tähän tuotemerkkiin. Jos ei lapsi pääse mukaan vaateostoksille, niin mittoja voi kurkata verkkokaupasta etukäteen!


Huomasittekin varmaan näissä aiemmissa kuvissa vilahtavan upean päiväpeitteen. Saimme tämän uskomattoman suloisen päiväpeitteen isomman pojan sänkyyn Lempi:ltä.

Lempi on yhden perheen yritys, joka on saanut alkunsa aikoinaan perheenlisäyksen myötä. Kaikki Lempituotteet valmistetaan Suomessa. Lempi valmistaa tuotteita pääasiassa tilaustyönä, mutta pyrkii saamaan myös verkkokauppaan laajan valikoiman valmiita tuotteita tilattavaksi.

Lempi:n valikoimasta löytyy lastenvaatteita ja -asusteita, vauva- ja vaunutarvikkeita (mm. unipesiä, tuttinauhoja, sitterin päällisiä jne) ja muita ihania sisustustuotteita. Meillä on ollut jo toista vuotta hankintalistalla päiväpeite isomman pojan sänkyyn. En ole löytänyt mieleistä, mutta eipä ole kieltämättä käynyt mielessä, että mieleisen voisi saada tilaamalla!


Katsoin päiväpeittojen valikoimaa verkkokaupasta, mutta siellä ei sillä hetkellä ollut meidän jatkettavaan sänkyyn sopivan kokoista peitettä. Valitsinkin Lempi:n laajasta kangasvalikoimasta värimaailman sekä muutaman kivan PaaPiin kankaan, joiden pohjalta annoin heille vapaat kädet toteutuksessa mittojen mukaan. Tämä päiväpeite saapuikin meille tällä viikolla ja sekä pojat, että minä olimme aivan innoissamme. Tämä on niin suloinen ja taidokkaasti tehty! Isompi oli tosi kiitollinen saadessaan sopivan mittaisen päiväpeitteen sänkyynsä suosikkiväreillään ja suloisilla hahmoilla. Pienempi kiinnitti toki peitteeseen huomiota ja pientä eripuraa tästä ihastuksesta meinasi tulla, mutta saatiin sovittua kun lupasin myöhemmin ostaa pienemmälle samanlaisen oman :)

Tämä päiväpeite saikin meissä aikaan kunnon sisustus inspiraation ja poika olisi jo valmis maalaamaan huoneen seinät. Verhotkin voisi suunnitella jostain näistä peitteen kuoseista. Nyt taitaakin alkaa uudet tuulet puhaltamaan lastenhuoneessa! :) Lupaan palata Lempi:n inspiroimana sisutusjuttuihin kevään aikana!

Jos et pääse pop up:iin, mutta haluat tilata Lempituotteelta tilaustyönä tuotteita, saat lisäinfoa ottamalla heihin yhteyttä esimerkiksi verkkokaupan yhteydenottolomakkeella.


Oletteko jo käyneet pop up:issa tai oletteko kenties menossa? 

Lempi facebookissa
Sarah Design facebookissa

4 kommenttia:

  1. Meillä on kuopuksella Sarah Designin body ja on kyllä ollut aivan ihana käyttää sekä kestänyt loistavasti pesusta toiseen. Ihan meidän yksi lemppareista :)

    Tuo päiväpeite on ihanan värinen♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mulle tämä oli ihan uusi merkki, mutta oli kiva törmätä tähän. En oo tainnut koskaan uutta vaatetta ehtiä näin monesti viikon aikana pestä, mutta tulipahan kokeiltua. Ei muuten tarttunut appelsiinimehutkaan kiinni väritykseen, joten se on jo jotain :)

      Kiitos, se on <3 tuo ihanan raikkaan ilmeen huoneeseen :)

      Poista
  2. Tykkään tosi paljon noista Sarah Designin bansku-paidoista. Huomasin jostain, että niitä olisi ollut jopa ihan aikuisille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mallistossa on vaatteita myös aikuisille :) ihan koko perheen mallisto. Toi paita on kyllä hauskan näköinen :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :)