tiistai 27. maaliskuuta 2018

TÄHKÄÄ ODOTELLESSA - PÄÄSIÄISVALMISTELUJAPääsiäinen lähestyy ja meilläkin on pääsiäisruohot kasvamassa. Tällä kertaa ei valinnaksi muodostunu ihan perinteinen rairuoho, sillä poika oli saanut kerhossa istuttaa oman ruukun pääsiäistä varten. Pidimme tätä ruukkua pari päivää muovilla peitettynä ja sillä aikaa sen olisi pitänyt alkaa pukkaamaan ruohoa mullan läpi. Minkäänlaisia kasvun merkkejä ei näkynyt, joten päätin siirtää ruukun kylppäriin hieman lämpimämpään ja kastella multaa hieman lisää.

Meni pari päivää lisää ja muutamia ruohoja alkoi ilmestymään mullan läpi, näyttäen silti hieman onnettomalta tuuheaksi mainostetuksia pääsiäisruohoksi. Päätettiin kastella hieman lisää... ja vielä lisää... sillä kasvilla näytti olevan kova jano.

 

Näytti tosiaan tykkäävän eniten vedestä ja lämmöstä. En tiedä miltä lopputuloksen kuuluisi näyttää, sillä he olivat kylväneet popcornin siemeniä, eli maissinjyviä multaan. Tämä alkaa kuitenkin olla aika komean kokoinen ja tarvitsee pian jonkun tuen, että pysyy pystyssä.Että tälläinen upea pääsiäisruoho meillä. Maissintähkää odotellessa :D!

Millaisia perinteitä teidän pääsiäiseen kuuluu? Koristeletteko kotia tai kasvatatteko rairuohoa?

2 kommenttia:

  1. Onpa jännä ja erilainen! Meillä on useana vuonna ollut kasvimaalla maissia eli kannattaa ilmojen lämmetessä siirtää ulos kasvamaan ;)

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään eniten ohrasta. Tytöt oli onneksi laittanut mummolassa ollessaan kasvamaan. :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :)