perjantai 7. huhtikuuta 2017

PARHAAT VÄLIKAUSIKENGÄT

Turhaan kiirehdin helmikuussa välikausikenkien hankkimisen kanssa. Itseasiassa vieläkään ei kunnolla ole välikausikelit käsillä, vaan osittain talvivaatteilla ja talven goretex-kengillä mennään. Harmittelin useaan otteeseen, kun meidän koot loppuivat ja kauppojen mukaan lisää kokoja ei ollut tulossa. Onneksi kuitenkin bongasin lisää meidän kokoja juuri sopivalla hetkellä mieleisissä väreissä ja sain poikien välikausikengät hankittua!


Ei sillä, että olisin mitenkään merkkiuskollinen... ;) Mutta kyllä nämä Superfitin kengät vaan on ihan parhaimmistoa! Kevyet, taipuisat, sopivat siroonkin jalkaan ja ovat erittäin kestävät! Eikä näitä turhaan mainosteta lastenlääkärien ja ortopedien suosittelemina kenkinä.


Tykkään, kun näistä löytyy tämä mittapohjallinen. On helppo tarkistaa kengän sopivuus tasaisin väliajoin ilman mittanauhaa, eikä tarvitse pelätä että lapsi käyttää liian pieniä kenkiä jos mittaa väärin.


Pohdin pitkään ostanko pienimmälle nämä Cosmic kengät vai samanlaiset kuin isommalle. Näissä kuitenkin aavistuksen korkeampi varsi ja materiaali veivät voiton. Niin ja kolmas kerta toden sanoo, meillä on ollut nämä tismalleen samanlaiset kengät jo parissa koossa aiemmin. Hieman olisin näihin toivonut matalampaa lestiä, mutta näytti kuitenkin ettei keväällä paksumman sukan kanssa ole liian isot, joten eiköhän tullut ihan hyvä valinta taas tehtyä. Pienempi kun mieluummin niissä lätäköissäkin kävelee, niin tämä aavistuksen korkeampi varsi on parempi.


Koululaiselle valikoitui suosikkivärin perusteella nämä matalavartiset, hyvin hengittävät goret. Tykkään vielä tarrakengistä, kun ne saa niin paljon nopeammin jalkaan välitunnille lähtiessä. Eikä tavalliset lenkkarit toimi, sillä sukat märkänä ei ole kiva viettää puolta päivästä. Näissä onkin hieman erilainen materiaali (verkkomainen) kuin meidän aiemmissa Superfit kengissä, mutta uskoisin tämänkin olevan ihan yhtä laadukasta. Lisäksi nämä kestää pestä koneessa ilman, että tarvii pelätä pohjien irtoamista. Jospa näistä vielä nuoremmalle kengät jäisi :)!
Nämä Vikingit oli käytössä pari välikautta. Se ainoa taipuisa ja kevyt malli, jonka ko. merkiltä löysin. Alkuun näitä paljon kehuin ja kyllä yhden kauden kestivätkin ihan siisteinä, mutta toisen kauden jälkeen kunto on jo aika karmea minun mittapuulla. Superfitit on kestäneet lapselta toiselle erittäin siisteinä, eikä vuorikaan ole mistään kulunut. Joten... luotan jatkossakin vanhaan tuttuun merkkiin :)!

Millaisia välikausikenkiä teiltä löytyy ja käytetäänkö niitä kesän sateisina päivinäkin? Onko teillä jotain suosikkimerkkiä ja miksi juuri se?

4 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy Kavatin goret; nuorempi menee vanhemman vanhoissa ja sitten hänelle on lisäksi Kavatin nahkakengät. Superfit on myös ollut mieluisa merkki, mutta lapsien jalkojen kasvaessa se on alkanut tuntumaan liian kapealta meidän lapsille :/ Meillä on pääsääntöisesti goret käytössä juuri sateisina/kosteina/kuraisina päivinä. Aika vähän loppupeleissä kumppareille tulee käyttöä kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin toisiksi kengiksi isommalle nahkakenkiä :) meilläkin isomman vanhoja on kahdet kesäksi, mutta goret puuttui ja ne halusin. Superfitillä on muuten leveämpiäkin kenkiä, ja osa tosi korkealla lestillä. Meillä sopii parhaiten ne kapeat ja mielellään matalat. Onneksi kengissä löytyy valinnanvaraa jokaiseen jalkaan. Kavat on kuulemma hyvä juurikin leveämpään jalkaan, siksi meillä jäänyt kokeilematta :)

   Poista
 2. Meillä on isompien goret vielä hankkimatta tai liekö neiti enää sellaisia edes kelpuuttaa. Yleensä, kun haluaa nykyään niitä kenkiä, joita en ole valmis ostamaan. Merkillä ei meille niin väliä ole, kunhan hyvän kengän kriteerit löytyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kyllä kelpaisi goret lenkkeilyyn jos löytys kivan näköiset :) Njoo tiedän tunteen, haluun ite niitä kenkiä mihin en raaski investoida :D

   Sama täällä, mutta väkisin nyt tähän merkkiin kallistuu :) saa nähdä kelpaako isommalle enää vuoden päästä, mutta kai se on sitten nahkakenkiä kokeiltava goren tilalle :)

   Meillä haluis isompi addut, yhdet ostinkin mut liian isot vielä. Kai jotkut kesäksi katseltava :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)