tiistai 25. huhtikuuta 2017

NOIN VARTISSA VALMISTA - HERKKUPASTA

Millaisia ruokailijoita teidän perhe on? Tehdäänkö ruokalistat viikoksi, kahdeksi, tai jopa kuukaudeksi etukäteen vai päätättekö hetki ennen ruokailua mitä tänään syödään? Noudatatteko reseptejä tarkasti vai teettekö mieluummin kokeilemalla ilman ohjeita?

Mä en tykkää noudattaa reseptejä. Tuntuu mielekkäämmältä kokata ilman tarkkoja määriä ja orjallista listaa raaka-aineista. Siksi en voisi varmaan koskaan laatia todella tarkkaa kuukauden ruokalistaa, jota pitäisi sitoutua noudattamaan. Yleensä parhaat reseptit syntyy kokeilemalla, ikäänkuin puolivahingossa!

Itse tykkään erilaisista pastoista, joissa on kastike itsessään. Niitä tulee valmistettua kuitenkin todella harvoin. Tämä reilu vartissa valmis pasta osoittautui aika näppäräksi ja maku oli just eikä melkein! Tähän lisukkeeksi sopisi täydellisesti ravut. Koska rapuja ei liiemmin ollut tarjolla, lisäkkeeksi voin suositella lihapullia jos kasvisversio ei vatsaa täytä.

Herkkupasta

yrtti-tomaattimurskaa
herkkusieniä viipaloituna
paprikaa viipaloituna
pastaa (kypsennysaika mahdollisimman lyhyt, spagetti ei ole se paras vaihtoehto)
vettä
basilikaa
mustapippuria
fondia tms
loraus kermaa
(rapuja, lihapullia, tulista broileria tms)


Pastahan valmistuu käytännössä lähes itsestään, kun heittää ainekset sekaisin kattilaan/kasariin. Parhaimmalle maistuu toki tuoreet herkkusienet ja tuore basilika, mutta erittäin kelvollisen makuista tuli säilykkeestä ja kuivatusta basilikastakin. Varmista, että pastaan jää kypsymisen jälkeen hieman kastiketta ja tarjoile samantien - parasta höyryävän kuumana. Ei sovi lämmitettäväksi.

2 kommenttia:

 1. Meillä tehdään ruokalista aina viikoksi kerrallaan, sillä listan kanssa on huomattavasti helpompi kotiuttaa kerralla viikoksi ruokaakin :D Mitään tarkkoja reseptejä ei kyllä käytellä vaan laitetaan suunniteltua ruokaa sinnepäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee postaus teidän ruokalistoista :D!
   Mä en kykene tuollaiseen useinkaan :D Aina tekee mieli jotain eri ruokaa, mitä on suunnitellut :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)