torstai 29. syyskuuta 2016

KOKEMUKSIA RACOON OUTDOOR SS16 VÄLIKAUSIVAATTEISTA!

Saimme keväällä Lasten Taikamaasta testaukseen Racoonin välikausitakit pojille. Takit ovat olleet aikaisesta keväästä asti ahkerassa käytössä molemmilla lapsilla ja ajattelin, että nyt syyskuun lopulla olisi varmasti hyvä aika kertoa vähän siitä, mitä ollaan takeista tykätty ja miten ne ovat kestäneet. Keväällä kirjoittamani postauksen löydät täältä.Meillähän on ollut Racoonin ulkovaatteita jo usealla kaudella ja ainoastaan positiivista sanottavaa on ollut. Eteenkin keväällä 2015 ensi kertaa myyntiin tulleet Racoonin softshellvaatteet on päässeet meidän suosikeiksi. Ihan huippuja ja niitä tulen varmasti jatkossakin ostamaan. Softshelliä löytyy Racoonilla myös syksyn mallistosta, joten jos kevään malleja ei enää löydy, niin vielä ehtii omansa napata! Myös toppavaatteista löytyy kokemusta yhdeltä kaudelta ja takki sekä haalari säilyivät kyllä ihan uudenveroisina (ja löytyvät edelleen jemmoista).
Nämä uudet takit olivat keväällä mielestäni hieman aiempaa vahvempaa kangasta. Käytössä olen todennut saman, että kangas on tosi kestävää eikä ole ottanut itseensä asfaltilla tai sorallakaan rymyämisestä. Isomman pojan takki oli keväällä aika reilu, mutta nyt syksyllä varsin sopiva. Silti hän on käyttänyt takkia keväästä asti ja lempparitakiksi tämän nimennyt tänä vuonna.

Takkia tarkemmin tarkastellessa huomaan hentoa kulumaa hihansuun rypytyksissä, eipä juuri erota ilman suurennuslasia. Helma on ollut koko ajan tiukasti rypytettynä ja alkuun varsinkin aika pitkä. Helmassa on muutama pieni kulumakohta juurikin rypytyksessä ja ihan siinä alareunassa. En tiedä olisiko näiltä vältytty, mikäli takki ei olisi keväällä ja alkukesästä jäänyt aina pepun alle pyöräillessä ja muuten istuessa. Kenties? Anyway, eivät erotu mihinkään ja Minille jää tästä varsin siisti takki jemmaan. Näinkin ahkeran käytön jälkeen olisin kuvitellut takin paljon kuluneemmaksi!

Plussaa takille erityisesti helposta puettavuudesta, likaa hylkivästä vedenpitävästä materiaalista sekä fleecevuoresta vartalo-osassa! Vetoketjusta erityismaininta - helppo lapsen itsekin saada kiinni ja ei vaadi kovakouraista käsittelyä!


Ainoan miinuksen itse takille annan heijastimista. Aiempien kokemusten perusteella veikkaan meille sattuneen maanantaikappaleen. Takin helman tähtiheijastimet kärsivät todella nopeasta. Ensimmäisen tähden repäisin irti muutaman viikon käytön jälkeen ja nämä kaksi muutakin saisi melkein nyppäistä pois. Jos tästä heijastimien nuhjuisuudesta jotain positiivista hakee, niin sen että ne irtoavat nätisti eivätkä jätä liimajälkiä tms. Ihan kuin heijastimia ei olisi koskaan ollutkaan! Tereeheijastimet taas toimivat edelleen loistavasti.

Ostaisinko tämän takin? Kyllä. Mutta reklamoisin ostaessani heijastimista, jos näin kävisi. Nyt katsoin sen kuuluvan testaukseen.
Nuoremman takki on ollut alusta alkaen tosi hyvän kokoinen. Tähän takkiin ei ole tullut minkäänlaista kulumaa helmaan eikä heijastimiin, vaikka on takuulla ollut yhtä paljon (eli paljon!) käytössä kuin isomman pojankin takki. Hihansuun resoreissa on pientä nyppyä, mutta se nyt ei käytössä mihinkään näy. Toisesta vetoketjun vetimestä innokas pukija sai kerran repäistyä koristeen (sen kankaisen lipareen) irti, mutta muuten takki on pysynyt täysin priimana.

Ostaisin ehdottomasti tälläisen samanlaisen nuoremmalle ensi keväänäkin, jos meidän kokoja vaan löytyisi. Tämä takki on kokoa 98cm ja käyttäjä aikalailla saman mittainen. Ei siis mitenkään varsin reilua kokoa enää, vaikka aiempien vuosien takit ovatkin reiluja olleet. Nyt jos ostaisin, valitsisin siis jo kokoa isomman sillä hihat jäävät varmasti pian ihan kunnolla lyhyiksi.

Todella käytännöllisiä on nämä takit olleet ja varsin kelpo kilpailijat vuorellisille softshelltakeille. En osaa valita kumpi on parempi, on niin makuasioita. Me tykättiin molemmista!

Millaisia kokemuksia teillä on tämän kauden välikausivaatteista?

PS: Syystarjouksena Lasten Taikamaassa kanta-asiakkaille normaalihintaiset Racoon toppavaatteet ja softshellit -25% alennuksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentista :)