sunnuntai 2. lokakuuta 2016

MININ TALVIVAATTEET - MITÄ VALITA TULEVAAN TALVEEN?

Kylmä! Mä olisin jo ihan vapaaehtoisesti siirtymässä talvivaatetukseen. Ehkä ipanat tarkenee vielä jonkun viikon lämpimillä välikausivaatteilla. Silti yleensä lokakuun lopulla meillä on jo viimeistään jotain toppaa ollut käytössä. Korkea aika siis miettiä, mitä tulevana talvena puetaan päälle. Jotain lämmintä, kestävää, vedenpitävää ja sellaista mihin ei kyllästy. Ja tietysti vaatteiden tulee olla helposti puettavia. Ajattelin tässä ensimmäisessä postauksessa esitellä ne jutut, mitä olen nuoremmalle ulkoilijalle miettinyt.Koska takille on paljon käyttöä mm. joka päivä autoillessa ajattelin, olisiko helpointa hankkia vain kaksiosainen setti. Isompi poika tulee todennäköisesti käyttämään kaksiosaista settiä, joten suostuuko pienempikään sitten haalaria pukemaan. Tämä Rodinin takki olisi pitkäikäinen tuplakoon ansiosta, vaikkakin alkuun varmaan aika reilu. Mutta lämpimiä nämä kyllä ehdottomasti on. Menisi niin ulkoleikeissä, kuin paremmissakin menoissa. Tuo pipo näyttää kivalle, mutten tiedä onko tämä just se meidän malli. Jotain samantapaista ja mustaa ainakin suunnittelin. Bisgaardin kengät on lämpimät ja pienemmälle noi saa vielä helposti ujutettua jalkaan. Kuomat toimisi varakenkinä kotona. Tätä settiä puoltaisi myös tumma alaosa, jossa ei niin näkyisi lika.
2. Mini Rodini Alaska toppahaalari - Husky Muumipipo - Po.p pipo - Molo Kids Mitzy rukkaset - UGGit - Kuomat

Toisena vaihtoehtona ajattelin tätä samaa Rodinin kuosia, mutta haalarina. Mustat asusteet sopisi tähänkin hyvin. Toisiksi kengiksi valitsisin mieluiten mustat Uggit, sillä ne on kyllä äärettömän lämpimät. Kuomat on vähän tollaiset kököt ja ei kovin hyvät pienelle jalalle (minun mielestä). Yhdet Kuomat meiltä löytyy, mutta jäänee varakengiksi siis. Toi Muumi ei ehkä sovi ihan nappiin tämän kuosillisen puvun kanssa, mutta koska Muumit nyt vaan on ihania niin toi olis aika kiva. Haalari olis tietty pienen helppo pukea, mutta mittasuhteet taas on hieman haastavat, ettei tulisi liian pieni eikä liian suuri koko...

Kolmantena vaihtoehtona tuttu ja turvallinen Molo Kids Polaris ja saman merkkiset asusteet. Kengät olisi samat kuin aiemmissa vaihtoehdoissa. Tämä Kenzie pipo on näyttänyt aina kivalle, muttei meillä koskaan vielä sellaista ole ollut. Haalareita ja rukkasia on kyllä ollut. Tykkään enemmän näistä yksivärisistä ja ne ovatkin olleet tosi kestäviä. Ei tosin yhtä lämpimiä varmasti kuin Mini Rodinin toppavaatteet, mutta notkeita nämä ainakin on. Musta olisi kiva, mutta onko se vähän tylsä? Sininen myös, mutta Minillä on aina sinistä... tai mustaa... yksiväristä. Mustaan sopisi tosi kivasti tuo punainen, mutta siniseen en sitä oikeen osaa yhdistää. Lisätään vielä, että tuo musta kokonaisuus voisi olla kyllä vaihtoehto myös isommalle pojalle...

Tässäpä nyt pulma, minkä kokonaisuuden hankkisi. Mitä sinä hankkisit näistä ja perustelut kiitos?! :)

16 kommenttia:

 1. Ensimmäinen setti olisi aivan ihana! Jos vaan siis kaksiosaiseen päädyt. Meillä ulkoilussa haalari on neljäveellekin ehdoton (senkin pukeminen on tuskan takana helppoudesta huolimatta), mutta jos teillä isoveljen mallia katsotaan, niin eihän sitä joka päivä kannata vääntää kättä pienemmän kanssa pukemisesta, vaan silloin se kaksiosainen on järkevämpi valinta. Haalareista valitsisin varmaan mustan polariksen, se vaan on päällä tyylikäs ja asusteilla saa ilmettä. Meillä on välikausihaalarina musta polly ja kummasti se vaan muuttaa ilmettä siirtyessään kaapista päälle, ei yhtään tylsä ja heijastimet hyvät! Lisäväriä ja näkyvyyttä mustaan haalariin saisi Vinkeen heijastinliiveillä, joihin jossain nettikaupassa törmäsin ja jäivät mieleen kummittelemaan. Terv. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi eka setti on kyllä niin ihana :)! Totta, tuosta mustastakin haalarista saa kyllä kivan pirteillä asusteilla. Toisaalta mietin, että jos isompi vielä suostuu pukemaan haalarin niin takin + housujen lisäksi hänelle olis toi musta polaris varmaan mieleisin ja sopis kivasti just noi punaiset asusteet. Tekstiilikaksosia en itse jaksa katsella :D Toisaalta ei se musta molemmilla silti niin paha olisi :)!

   Mäpä en oo Vinkeen liiveistä kuullutkaan, täytyypä googlaa. Kiitos vinkistä :)!

   Poista
 2. Mä ottaisin noista varmaan sekä ensimmäisen setin että tuon mustan haalarin, jonka ilmettä on helppo muuttaa asusteilla. Meillä ei yhdellä setillä pärjätä ja haalari on useimmiten käytössä kotipihalla. Pigviinit vaan on ihania (myös kuopuksen mielestä) ja Molon haalareissa on tosi hyvät heijastimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut asiaa... Ei meilläkään oo koskaan yhdellä setillä/puvulla tultu toimeen, kun aina on joku kuivumassa tai likainen tms...

   Noi olis kyllä ehdottomasti ihanat, kun molemmat raaskisi hankkia :)! Ja Molon vaatteissa on tosiaan ihan huiput noi heijastimet ja sit kun puvut on notkeita, niin ei oo autoillessakaan haitaksi. Saa vyöt tiukalle kiinni ulkovaatteista huolimatta :)!

   Poista
 3. Kiva kun joku postaa talvivaatteista :) En muista, että mulle olis milloinkaan ollut näin vaikeaa löytää lapsille talvivaatteet. Pitkään luotin Ticketiin, mutta sitten sen saatavuus vaikeutui. Sittenluotin POPiin, kuten edelleenkin välikaudessa, mutta kun en yhtään tykkää niistä kuoseista/väreistä. Meillä esimerkiksi ei oo mitään mustaa, siksi musta haalari/parkatakki tuntuu vieraalta. Monivärisiin taas on hankalampi yhdistää asusteita. Meillä on pienemmillä ollut aina sekä haalari että takki&housut-setti. Noista ottaisin sinisen Molon haalarin ja sitten tuon takki&housutsetin (1). Parkamallinen takki on monikäyttöinen, käy siistimmästäkin takista ja pitkä malli on lämpimämpi. Haalari on käytännöllisempi pihaleikeissä. Itse tykkään enemmän sinisestä kuin mustasta, mutta toki musta kestää likaa, ja aikaa, enemmän. Tuota sinistä Molon haalaria olen miettinyt meille yhdelle lapselle. Meillä ei oo koskaan ollut Moloa, joten laatua pohdin. Oletko koskaan katsonut Kavatin talvikenkiä? Mun mielestä ne on parhaat. Pienille se tarramalli ja isommille sellainen saapasmalli (ei se kokonahkainen, vaan se jossa vahvikkeet kärjissä). Kengät ei oo menneet miksikään, vaikka osa on ollut kahdellakin lapsella. Kestävät vettä (vaikkei ehkä heti uskoisi) ja ovat lämpimät sekä helpot pukea ja riisua. Pipoista suosin Kivatin pipoja, erityisesti kypäräpipot on parhaita (istuvuus). Niitä saa todella monessa eri värissä, ovat lämpimiä ja kestävät lapselta toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna oli jo pakkasta ja auton lasit jäässä, joten kyllä se talvi sieltä tulee vaikken vielä odotakaan :D! Kiva jos näitä tykätään lukea :)!

   No joo vähän sama meillä. Yleensä on ihan liikaa ihania vaihtoehtoja ja jemmojakin. Nyt ei oo oikeen kumpiakaan. Toki on mulla näistä vaikeus valita se yksi (koska voisin haluta kaikki), mutta siis näihin se nyt aikalailla nuoremman osalta on rajattu.

   Kiitos suosituksesta ja hyvistä perusteluista. Totta! Toi sininenkin vois just olla kiva, meillä tosin oli viime talvena tummansininen molon haalari ja kirkkaansininen molon takki tällä nuoremmalla :D Mutta sininen sopii hänelle tosi hyvin. Tykkäisin punaisesta, mut ei sovi tälle nuoremmalle kyllä yhtään :/

   Mun mielestä Molon haalarit on laadukkaita. Meillä ei ihan kovimmilla pakkasilla olla ilman välikerroksia niillä kaikistellen tarettu (siis pelkillä sisävaatteilla) mut muuten kyllä. Ja kaikki yksiväriset on kestänyt loistavasti. 116 koon puku kärsi eniten, mut sillä kyllä otettiin sellasia lentoja että huhhuhh. Mutta sekin siis siistinä jäi jemmaan. Niistä kuviollisista mulla ei henk.koht. oo yhtä hyviä kokemuksia.

   Viime talvena mietin Kavatin saappaita, mutta ne tuntui äkkiseltään hurjan raskailta eivätkä taipuneet mihinkään. Onko silti ollut hyvät jalassa? Tai katsoinkohan jotain eri mallia sitten. Aika nopeasti tutkailin ne. Kestävyys kuulostas huipulle!

   Mistä ostat Kivatin pipot? Mulla itsellä oli niitä lapsena :D En oo vaan missään enää nähnyt :)

   Poista
  2. Kyllähän ne Kavatit saattaa ehkä tuntua hieman raskailta, mutta pojat ei oo koskaan moittineet. Se nilkkamallihan on lyhyempi ja varmaan sitten kevyempikin kuin saapas. Vertailuna meillä oli isommilla aikoinaan joka talvi Vikingin goret eikä niistä kyllä jäänyt enää mitään jäljelle seuraavalle käyttäjälle, mutta kestivät kuitenkin yhdellä sen yhden talven. Tilaan meidän Kivatit Miraakkelista, Tampereelta. Olen saanut aina tosi hyvää palvelua. Ovat siis Kivatin jälleenmyyjiä. Yleensä katson netistä Kivatin kuvaston ja sen perusteella soitan Miraakkeliin. Osa heillä on jo valmiina ja loput tilaavat Kivatilta. Ihan aina ei oo kaikkea saatavilla, mutta useimmiten olen saanut kaiken toivomani. Ovat sitten postittaneet ne meille kotiin, jos ei oo ollut asiaa Tampereelle. Muilta jälleenmyyjiltä en ole saanut yhtä hyvää palvelua, yleensä eivät halua tilata muita malleja kuin mitä ovat ottaneet myyntiin.

   Poista
  3. Okei :)! Meillä on parhaita ollut superfit, mutta nyt en oo hyviä (kohtuuhintaisia) talvimalleja löytänyt pitkään aikaan. Täyty vielä tsekkaa noi Kavatit jossain liikkeessä:)

   Kiitos tuosta Miraakkeli vinkistä, täytyy googlata vähän mallistoa ja putiikkia :)!

   Poista
 4. Tuo Mini Rodinin kuosi on ihana. :) Meillä lapsilla on yleensä käytössä kaksi settiä, yksi haalari-setti ja toinen kaksiosainen. Pidän visusti kiinni siitä että meidän pienillä päiväkoti-ikäisillä lapsilla olisi päivähoidossa haalari yllään. Se pitää lämpöä parhaiten. Kaksiosaiselle on myös käyttöä mutta sen ei ehkä tarvitse olla yhtä lämpöinen.. :) Minun valinta olisi siis 2-setti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana ja ainakin kuvissa tosi kauniin värinen! Joo kyllä meilläkin on aina vähintään 2 tai 3 settiä ollut ja olisi kyllä nytkin kiva hankkia tuo tarpeellinen määrä. En ymmärrä, miten joku voi pärjätä yhdellä...

   Tuo 2. setti olisi kyllä ihana jos hankkisi vaan jotkut "huonot" vaatteet sitten autoiluun jne :D eli jos yrittäisi yhdellä pärjätä :)

   Poista
 5. Oma valinta olisi setti 2. Mini rodini on niin lämmin ja tuossa on kivan kirkas väri talvella. Haalari on vain niin kätevä. Pipoksi ottaisin 1.mini rodinin tupsupipon ja 1.kengät. Ne ovat kokemukseni mukaan kestävät ja
  lämpimät. Pidän eniten reimatecin hanskoista, koska ovat laadukkaita, joten ostaisin ne.
  Kiitos kivasta postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksesta :)! Katsoin jälkikäteen, että Rodinin pipo on pelkkää puuvillaa :O Reiman käsineet on varmasti hyvät, mutta meillä ei niitä suostuta pukemaan :( Meillä on yhdet uudet isojen rukkaset pyörinyt monta vuotta eikä ne kelpaa kummallekaan ipanalle :/ Pitäis myydä pois.

   Tuo haalari olisi kyllä niin kaunis ja varmasti lämmin :)!

   Poista
 6. Ei talvea ilman mustaa toppahaalaria! Nyt on niin kumma tilanne, että ilmeisesti isompi on ollu kesällä kokoa 116, kun en löytänyt kuopukselle mistään jemmasta talvihaalaria. Semmonen pitää siis hankkia, tämän viikon hän on pukeutunut kaksiosaiseen toppapukuun, tyyliin mitä-nyt-sattui-löytymään-kunhan-on-lämmin.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viime talvena toisella ipanalla mustaa aika paljon niin mietin onko se nyt liikaa :D Saa nähdä. On se kyllä väriltä kätevä, ei käy kiistäminen. Meillä on 116 koon puku kaikkein kulunein, mitä jemmassa on. Tulee varmaan varapuvuksi aikanaan.

   Meillä kans on Mini käyttäny liian pientä pukua tällä viikolla :D Ja isomman kans on kiistelty siitä pukeeko haalaria vai ei o_O

   Poista
 7. 1 tai 2 setti olis mun valinta. Vielä kun lapselle on kivoja kuoseja niin silloin kannattaa suosia niitä. Näille isommille on lähes sitä yksi-kaksiväristä vaan tarjolla. Meillä oli tytöllä haalari vielä ekaluokalla, nyt on eka talvi kun en haalaria osta. Kokoja taitaisi vielä löytyä, joten jos mieli muuttuu ja tyttö haluaa niin toki sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja nyt toisaalta kun pienempi vielä tykkää näistä ja on ihan hymy korvissa kun näkee jotain omasta mielestään kivaa. Isommalle kun ei kelpaa oikeen muu kuin musta :/ Ei sillä, että itsekään juuri muuhun väriin pukeutuisin... :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)