maanantai 17. lokakuuta 2016

RATKAISU SYKSYN JA TALVEN VÄLIMAASTOON - KEVYTVANU! (ALEVINKKI)

Nyt mennään lämpötilojen puolesta niissä merkeissä, että välikausivaatteilla palelee ja topat ovat vielä liian lämpimiä lasten leikkeihin. Meillä on tuskailtu monesti välikerrosten kanssa ja olenkin ratkaissut ongelman kuoritakkeihin kiinnitettävillä fleeceillä. Nyt tuntuu, että eteenkään isomman lapsen kanssa tuo ratkaisu ei enää toimi. Jotenkin olin täysin unohtanut, että on olemassa myös kevyempiä toppavaatteita! Itseasiassa en ole koskaan vilukissana sellaisia omistanut, joten ei kummakaan etten ole niille ajatusta suonut.
Selailin tuossa viikonloppuna Travallen talven mallistoa ja törmäsin Travallen Outletissa näihin kevytvanu vaatteisiin. Aika käteviä! Kevytvanuhousut ja kevytvanutakki on just hyvä ratkaisu tähän välimallin keliin! Näissä näkyy olevan teipatut saumat ja hyvä vedenpito, joten miksi en aiemmin ole näitä keksinyt? Travallen verkkokaupassa on muuten aiempien kausien toppaa ja välikautta näiden kevytvanu vaatteiden lisäksi tosi hyvässä alessa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa. Harmillisen nopeasti on koot viikonlopun aikana jo huvenneet. Mutta esim. välikausitakkeja löytyy yksittäisiä jopa 19e hintaan..!

Mitä teillä puetaan näillä keleillä? Onko kokemusta näistä kevytvanu tuotteista?

7 kommenttia:

 1. Mä ostin lapsille kevytvanutakit Ellokselta ja on huiput juuri näihin keleihin ja talvella menee autoillessa siistimpinä takkeina ainakin pikku pakkasella. Itsellä on käytössä kevytuntuvatakki ja nyt vasta huomasin, että lapsille ois vastaavat takit hyvät. Etenkin isommille lapsille on hyvät nuo kun koulussa "unohtavat" pukea välikerrokset. Meidän ekaluokkalainen tosin jätti ulkovaatteet kokonaan pukematta, mutta nyt on pari viikkoa käyttänyt uutta takkia mielellään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuntuu tosiaan että moni ei pue ulkovaatteita ollenkaan kouluun, vaikka tuollahan on ihan törkeen kylmä! Vaikuttaa siis just hyvälle nämä kevytvanut:)!

   Poista
 2. ihan vaan käytettynä ostettu toppa toimiii kevyvanuna, jos sitä on pesty ja on ohentunut :) meillä ainakaan koululaiset ei jaksa/ehdi kerrospukeutua, ja menevät ohuemmalla topalla. samoin 1v inhoaa pukemista, niin menee jo serkun vanhalla toppahaalarilla joka ei ole paksu. menee vaan hermot jos aletaan pukemaan villapukua sun muuta vk:n alle

  VastaaPoista
 3. Nuo on käteviä! Meillä menee isommat vielä ihan syysvarusteilla (eivät ole äitinsä tavoin vilukissoja) ja kuopus käyttää tänä syksynä viileämmillä keleillä useammalla lapsella ollutta toppahaalaria.

  VastaaPoista
 4. Lapsellani (2v) oli keväällä tuollainen travallen kevytvanuhaalari ja oli todella hyvä. Odotin että nyt syksyllä tulisi uudet kevytvanuhaalarit. Myynnissä on tainnut olla vaan viimeisimmän malliston jäljelläolevat eikä meille löytynyt haalareista kokoa. Hyvä puku ja ostan uudelleenkin kun niitä tulee.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin toimii kirpputorilta ostettu toppa-asu näillä keleillä. Reimatec-malli on vedenpitävä ja käytetty puku on ohentunut sopivasti. Se toki on, että isommille on vaikea löytää ehjää käytettyä, tänä vuonna kävi hyvin tuuri kun kohdalle osui 5-vuotiaalle sopiva...kevyttoppa ois silleen helpompi varmasti ettei tarttisi kirppishaukkana olla :)

  VastaaPoista
 6. Täytyy sanoa ettei minulla ole tällaisista kokemusta, mutta kuulostaa kyllä kätevältä. Meillä on ollut käytössä lapsilla ihan kuorihaalarit ja niiden alla sitten tarvittaessa villahaalarit. Lisäksi sitten käytämme lämpimämpiä fleece-vaatteita tai paksuja huppariasuja kelien mukaan. <3

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :)