maanantai 25. tammikuuta 2016

RAITISTA ILMAA JA PARKATAKIT

Ihanaa, kun viimein ilmat lauhtui! Pääsee ulkoimeaan useammaksi tunniksi päivittäin. Pojat onkin viihtyneet nyt hyvin ulkona.Isompi on ulkoillut tänä talvena enimmäkseeni kaksiosaisella setillä. Haalari ei ole enää niin mieleinen, mutta kyllä sekin välillä onneksi päälle eksyy. Hänellä on käytössä muutama takki. Nyt viime päivinä tämä Lastenpuoti Tenavalinnasta syksyllä ostamani Molo Kids Parker (122cm) on ollut suosikki. Takki on hyvä eteenkin rattikelkan kyydissä istuessa, että peppukin pysyy lämpimänä. Housut ovat viime vuonna jo käytössä olleet Polarn O. Pyretin toppahousut, ihan huiput! Pipo vuosia vanha Molo Kids ja rukkaset Molo Kids Mitzyt, jotka Punavuoren Peikosta syksyllä tilattiin.


Ja koska isoveljellä on takki ja housut, niin ei se pienemmällekään haalari kelpaa päälle! Ministä on tullut niin valikoiva, että pitää olla samantyylinen takki kuin veljelläkin. Molon takki kelpaa silloin, kun veljelläkin on lyhyempi takki. Ulkoilu on helpointa, kun valitsee samantyyliset ulkoiluvaatteet.Minin takki ja housut ovat Nova Starin viime talven mallistoa. Ostin nämä vuosi sitten alesta ja ajattelin parkatakkia käyttöön vasta seuraavaksi talveksi, mutta takkipa onkin niin sopiva että päätyi käyttöön jo nyt. Takki on 98cm ja housut 92cm. Housut on jo vähän kittanat, mutta tähän talveen en enää isompia ala hankkimaan. Tänä vuonna näitä Nova Starin parkatakkeja on sinisenä ja tummanvihreänä, ainakin Ratkiriemu myy niitä. Pipo on Lasten Taikamaasta viime vuonna ostettu Fredrikson, ihana piristys tummaan asuun! Rukkaset Villervallaa tämän vuoden mallistosta, saatu syksyllä Skidistä. Nämä kaikki on olleet tosi lämpimiä ja voisin hankkia samantyyliset seuraavaankin talveen. Mini on nykyään aika viluinen, joten setin kuin setin alla täytyy olla fleeceä. Po.pin windfleece onkin tosi kätevä takin alle!


Heh, aika perus ;) Mini suuttuu aika pienistä, jos joku ei mene just niinkuin pitäis. Pelkäsin aluksi, että takin alle menee aina ulkoillessa lunta, mutta ei onneksi! Tätä Minin takkia olen vyötäröltä kiristänyt, mutta isomman takkia ei ole kiristetty lainkaan.


Millaisella varustuksella teillä ulkoillaan? Mikä teillä on pakkasraja ulkoiluun?

10 kommenttia:

 1. Tosi ihana toi keltanen parkatakki!:) Meidän vajaa 2v. pojalla on käytössä ulkoillessa villervallan raidallinen haalari. Oon kyl muuten ollu tosi tyytyväinen mut vaik otin koon pienemmän kuin tavallisesti vaatteet on ja se periaattees on sopiva niin silti vetskari raapii kasvoja. Tulee jotenki tosi ylös et pitää sit pitää ain vähän auki. Näillä ilmoilla on kyl niin ihana ulkoilla ku ei heti palella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Tuo takki on kyllä kivan pirteä ja sopii isommalle pojista hyvin :) Oli syksyllä vähän reilu, mut nyt sopivampi käyttöön :)

   Meillä on myös sellainen Villervallan raidallinen puku Minillä. Meillä Mini on noin 94cm (oma mittaus) ja puku 98cm. Mahtuu hyvin kiinni ylös asti. Monesti pienillä jää yksivetoketjullisessa se kaulus liian ylös :(

   On kyllä kivaa, kun ei tarvii nyt palella :)!

   Poista
 2. Me ulkoillaan säässä kuin säässä, se -30 tuulella kuitenkin oli liikaa ja pysyttiin sisällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ennen ulkoiltiin :D Mut nyt kun ei oo omaa pihaa, niin ei jaksa kyllä lähteä tallustamaan yli -30 pakkasella tonne kauemmas, kun keuhkot jäätyy ovesta ulos mennessä :D

   Poista
 3. Ai teilläkin osataan heittäytyä näyttävästi maahan :D

  Meillä ulkoillaan säällä kuin säällä. Kovemmilla pakkasilla ollaan vaan lyhyempiä pätkiä ulkona ja tietysti puetaan enemmän. Pienempi rakastaa yli kaiken Molon haalaria ja isompi pojista menee mielialan mukaan joko haalarissa tai kaksiosaisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää nuorempi oppinut ton taidon, mitä isompi ei koskaan (onneksi) :D

   Mä en löydä enää itselle sellaisia vaatteita, millä tarkenisin lähelle kolmessa kympissä :D Oon ilmiselvästi kesäihminen :)

   Meillä isompi kans viime talvena yleensä otti haalarin, mut nyt on varmaan joku vaihe et mieluummin pitää kaksiosaista - ja nuorempi apinoi kaiken :)

   Poista
  2. Joo en mäkään oo löytänyt tarpeeksi lämpimiä vaatteita koville pakkasille, mutta onneksi mies oli hoitamassa ulkoiluja kun mua alkoi palelemaan :D

   Poista
  3. Haha :D Joo pitäs varmaan ens talveen itselle hankkia kunnon ulkovaatteet ja kengät :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)