torstai 26. lokakuuta 2017

PARAS TURVAVYÖISTUIN?

Sniif. Nyt on tullut se aika, että on pakko luopua selkä menosuuntaan istuimesta, sillä viimeisiä hetkiä enää istuimeen mahdutaan. En voi kylliksi kehua BeSafen Izi Combi istuinta. Kerrassaan loistava! Ei mitään negatiivista sanottavaa. Nyt sen voin todellakin sanoa, että varoitukset ainakin meidän kohdalla olivat turhia. Sain useasta lähteestä lukea ja kuulla, että tähän istuimeen ei lapsi mahdu kuin pari vuotta. Meillä mahtui loistavasti sallittujen rajojen puitteissa selkä menosuuntaan 4v asti. Kapea ja siro istuin, joka mahdollisti takapenkille mahtumisen myös kahdelle muulle henkilölle, sekä etuistuimen matkustajalle ihan hyvät jalkatilat. Ostaisinko uudelleen? EHDOTTOMASTI.Nyt saa suositella turvavyöistuinta! Ei sillä, että kriteerit olisi mitenkään korkealla... Muutamia hyviä vaihtoehtoja mulla on listoilla ollutkin, mutta osa karsiutuu liian tilaa vievinä ja osaa olisi ihan kiva päästä sovittamaan autoon. Kaikista mieluiten tilaisin istuimen netistä suoraan kotiin, joten siksi kokemukset olisivat tervetulleita!

Mitä kriteerejä sitten pidän tärkeinä?
 • Turvaistuintestissä ok-arvosana.
 • Ei liian kova istuinosa
 • Hyvä vyön reititys (väärinasentamisen mahdollisuus olematon)
 • Laadukas kangas (vrt. aiempi istuin alcataralla)
 • Erittäin hyvät sivutörmäyssuojat
 • Vähän tilaa vievä
 • Kapea selkänoja (että uppoaa auton selkänojan sivujen kanssa yksiin)
 • Isofix-mahdollisuus (tulisi olla käytettävissä silti myös ilman fixejä)

Listoilla on pyörinyt BeSafe izi Up, Britax Kidfix II xp Sict (kuvassa), Cybex ja Maxi Cosi istuimet sekä autovalmistajan oma istuin. Jälkimmäinen olisi paras, mutta hinta kirpaisee hieman liikaa. Britaxin hylkäsin liian tilaa vievänä ja kovan istuinosan takia, mutta kokemuksia otetaan vastaan. Millaisissa istuimissa teillä istutaan? Kuviakin saa laittaa esim. linkkinä!

11 kommenttia:

 1. Suosittelen Britax, olisiko Adventure. Meilläkin sekä isofix että ei autoissa, joten tuo sopii molempiin. Ei mitään huonoa sanottavaa! En tiedä, saako niitä enää uusina, mutta jospa onnistaisi hyväkuntoisina käytettyinä. Jotenkin muistelisin, ettei niitä enää uusina saa tai uusi/vastaava malli on jotenkin huonompi.. Korjatkaa, jos olen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adventurea saa vielä uutena, on vastaavanlainen kuin Brio Caro jotai ei saa enää uutena. Toi malli ei vaan ole mun suosikki, mutta hyvä perusistuin varmasti.

   Poista
  2. Joo, niinhän se oli. Meillä on myös tuo Brion Caro, ettei tarvitse aina vaihtaa autosta toiseen. Vaikka nopeita nuo ovatkin vaihtaa. Tuo Brio on kyllä kans tosi tykätty!

   Poista
 2. Meillä on ollut käytössä jo useamman vuoden Cybexin istuin, malli on muistaakseni joku Solution isofix tai vastaava. Ollaan oltu tyytyväisiä, sopinut hyvin (ainakin) kolmeen eri autoon, jotka meillä on ollut istuimen aikana. 140cm pitkä ja jonkin verran alle 30 kiloinen 10 vee mahtuu istuimeen edelleen melko hyvin. Nyt talven ja toppavaatteiden myötä täytyy kyllä tutkailla tilannetta uudelleen. Korokeistuin on ollut ostettuna jo viime keväästä, mutta onneksi neiti on vielä kelpuuttanut istuimensa. Onhan se kuitenkin turvallisempi matkustusmuoto kuin pelkkä korokeistuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onks se se, missä on leveät sivutuet koko matkalla vai se, missä on siellä ylhäällä ne? Heitä kuvaa johonkin :D? Juu on ehdottomasti turvallisempi, niin kauan kuin siihen vain mahtuu :)! Meillä on isommalla kans, mutta mä niin vihaan sitä istuinta mikä hänellä on käytössä. Osta sovittamatta autoon, niin hyvä tulee... :D Eli periaatteessa sais hankkia kaksi uutta istuinta :)

   Poista
 3. Meillä on molemmilla pojilla besafe izi up istuimet. Ja todellakin lämpimästi voin suositella niitä! Mustat meillä ja kankaissa ei mitään kulumaa, nukkaa tms.

  Sivutörmäyssuojat tosi hyvät, ja tuohon istuimeen mahtuu kyllä niin pitkään kun vaan on tarve! Meillä vanhempi pojista on kohta 8v / 137cm, nuorempi 5v 118cm.

  Helppo asentaa!

  Ainut huono juttu on se, että vievät paljon tilaa. Accordiin ei takapenkille ole mitään toivoa mahtua muita kuin lapset, etenkin jos istuimet on isofixeillä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Besafella on kyllä laadukkaat kankaat ja istuimet. Kuvissa vain näyttää tosi matalille noi sivusuojat izi up istuimissa...

   Poista
 4. Suosittelen Kiddyn istuimia. Meillä ollut käytössä Kiddy Cruiserfixit jo monta vuotta kahdella lapsella ja useammassa autossakin olleet käytössä. Hyvin toimineet.

  VastaaPoista
 5. Meille hankittiin muutama vuosi sitten isommalle pojalle Cybexin Solution M-sarjan istuin, koska ne oli silloin ainoita jotka olivat läpäisseet myös Roll-over-testin. Tyytyväisiä ollan oltu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että teillä on joku Cybex! Tuo olis kyllä hyvä. En vaan oo varma onko tarpeeks kapea :/ tuntuu ettei kehtaa tilata istuinta ja sovituksen jälkeen palauttaa jos onkin liian leveä :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)