Harvemmin tarvitsee kokkailla mitään pieneen nälkään sopivaa, tai "äkkiä nyt ruokaa" -osastolta, mutta joskus sellainen tilanne tulee kaikille. Silloin tykkään kokeilla jotain erikoista ilman sen suurempia suunnitelmia. Usein parhaat ohjeet syntyykin juuri tällä tavalla, mitä erikoisemmista aineksesti.
Toisinaan taas kaipaa vaihtelua iän ikuiseen makaronia ja jauhelihakastiketta kategoriaan. Odotan aina innolla kesää ja grillikautta! Saan unohtaa lasten ikiaikaiset suosikit ja nauttia hyvästä ruuasta ja parhaassa tapauksessa myös kokata sen aurinkoisessa säässä terassilla. Odotan aina kovasti grillikauden uutuus tuotteita. Yleensä Atrialta löytyy muutamia erittäin hyviä makuyhdistelmiä, joita on ehdottomasti saatava lisää ja lisää. Tänä vuonna löysin muutamia suosikkeja Atrian Grillikesä 2017 valikoimista. Tässä jaan ensimmäiset suosikkini helpon ateriavinkin kera :)!
Nopea aamupala, lounas, välipala. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tähän ateriaan voit heittää kaikki "jämät". Oikeaoppisesti tämä ei ole munakas, koska kananmunien rakennetta ei ole rikottu, mutta kutsuttakoon kuitenkin munakkaaksi.
Itse kokkasin teoksen parista kananmunasta, paprikan paloista, parista kirsikkatomaatin palasesta, paprikamajoneesista ja mausteista salaatin lehtien kera. Koko annoksen juju piilee mausteissa: ripaus merisuolaa, rosepippuria ja suklaanmakuista strösseliä. Tällä yhdistelmällä saa ihan mielettömän makuvivahteen, suosittelen kokeilemaan ellei ole ennen tullut mausteiden kanssa "leikittyä" kokkailussa.
Jos ruokaa pitää saada nopeasti, on pöytägrilli mitä mainioin keksintö ellei grillaaminen toppatakki päällä lumisateessa innosta. Tämä välipala syntyy muutamassa minuutissa ja maistuu erityisen hyvin lapsille. Tällä kertaa grillattiin Jyväbroilerin Curry Hunaja broikernakkeja.
Tarjoile mieluummin makean tai maustetun sinapin kera. Salaatti sopii mainiosti kaveriksi!
Isompaan nälkään voi grillata tai valmistaa kätevästi uunissa grillikesän uutuuksia. Muutama Atrian Grillikesä 2017 uutuus tulikin bongattua suosikeiksi! Lohkoperunat, salaattia ja täydellisen makuisia mausteisia pihvejä ei voita mikään. Yksi varmasti kesän grillatuimmista tulee olemaan tämä Atria Perhetilan 600g Viljaporsaan Fileepihvi Nuevo. Tähän ateriaan paistoin pihvejä hetken pannulla, laitoin ne uunivuokaan ja lisäsin sekaan hieman ruokakermaa ja lopun marinadin. Muita mausteita ei tarvinnut. Erittäin hyviä! Marinadi on täydellisen makuinen. Siinä chili antaa sopivasti potkua, mutta ei ole liian tulista. Mauteet ovat sopivasti tasapainossa ja kerma pehmittää makua. Lohkoperunat näiden kanssa kannattaa maustaa paprikajauheella, mustapippurilla ja ripauksella valkosipulijauhetta tai grillatessa tarjoilisin näiden kanssa grillattuja vihanneksia!
Atrian XXXL pihvejä on tullut maisteltua jo useampana kesänä. Kaikki on pääosin olleet hyviä, mutta tämän kesän broilerin fileepihvi versio osui ja upposi kertaheitolla. Ihan perfect! Mielestäni kaikkein paras ja aromikkain näistä XXXL vaihtoehdoista. Sopii niin grilliin, kuin uuniinkin ja paketista riittää hyvin koko perheelle.
Itse testasin tätä oikein kylmänä päivänä ja päädyin paistamaan pihvejä hetken aikaa pannulla ja kypsentämään loppuun uunissa. Pilkoin pihvit kolmeen osaan, kun ne olivat hetken aikaa kypsyneet, joten kypsennysaika lyheni hieman. Kastikken valmistin paistamalla hetken aikaa pannulla paprikan palasia ja lisäämällä joukkoon ruokakermaa ja lopun marinadin, sekä uunivuokaan tilkan vettä. Marinadi antoi oikein hyvän maun kastikkeeseen. Tämä sopii tarjottavaksi melkein minkä tahansa lisukkeen kanssa. Riisi, vihannekset, lohkoperunat, bataatti... Nam!
Joko te olette löytäneet tämän kesän uudet ruokasuosikit? Mitä syötte tänään?
Näyttää hyvältä :)
VastaaPoistaOli hyviä :)!
VastaaPoista