perjantai 15. huhtikuuta 2016

VIIKONLOPUN HERKUTTELUUN - VALKOSIPULINEN BROILERIVUOKA

Saimme testaukseen muutamia Atrian kesän 2016 uutuustuotteita. Tuotteiden joukossa oli Perhetilan broileri ohut fileeleike valkosipuli pakkaus. Olemme aiemminkin herkutelleet valkosipulisella broilerin fileellä, mutta siihen olen saanut lisätä itse valkosipulia makua tuomaan. Jännityksellä lähdin testaamaan tätä tuotetta, ja yllätys oli varsin positiivinen. Tästä tulikin meidän ykkössuosikki valmiiksi maustetuista lihatuotteista! Tässä tuotteessa on kirkasmarinadi, joka ei peitä lihaa, joten ulkonäkö on huomattavasti houkuttelevampi verrattuna normaaliin marinadiin. Valkosipulin ystävän ehdoton hitti kesälle 2016!

Päädyin grillauksen sijaan valmistamaan näistä fileeleikkeistä taivaallisen hyvän uuniruuan! Tässä ohjeeni teillekin testattavaksi. Helppoa, nopeaa ja todella hyvää!

Valkosipulinen broilerivuoka

Ainekset:
pienen pieni nokkare margariinia paistamiseen
1pss Findus Wok Classic pakastevihanneksia
loraus Felix chilitahnaa
 600g Atrian perhetilan valkosipuli ohut broilerin fileeleikeitä
(säästä marinadi pakkauksesta!)
1prk Flora ruoka kevyt & paksu 4%
loraus vettä

Lisäkkeeksi sopii sopii esim. riisi, nuudelit tai itse tehdyt lohkoperunat.

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulattele vihannekset pannulla pienessä tilkassa rasvaa. Siirrä kuumennetut vihannekset uunivuokaa odottamaan. Lisää loraus (n. 10cm pätkä) chilitahnaa kasvisten päälle ja sekoita.
  • Paista broilerin fileeleikkeet. Halutessasi jaa leikkeet kuvan mukaan neljään osaan. Siirrä viittä vaille kypsät leikkeet kasvisten päälle.
  • Kaada pannulle tilkka vettä setä Flora ruoka. Lisää broilerinfilee pakkaukset loppu marinadi ja sekoita. Mikäli jostain syystä marinadia ei jäänyt lainkaan, voit lisätä myös yhden murskatun valkosipulinkynnen.
  • Kaada kuumennettu seos vuokaan. Vihannekset ja kananpalat peittyvät tällä määrällä aika hyvin. Laita uuniin noin 30min ajaksi hautumaan, sekoita välillä ettei päällimmäiset ainekset pala.
  • Keitä uunissa haudutuksen aikana lisäkeriisi, nuudelit tai valmista lohkoperunat. Tarjoile raikkaan salaatin tai tuorekurkun kera.



Nam! Olen todella yllättynyt, ettei chilitahnaa kummempaa maustetta tarvinnut lisätä ja maku ei ole teollinen vaan todella aito. Tykkään ja valmistan uudelleenkin. Nämä leikkeet sopivat kesällä grillattaviksi ja tarjoiltaviksi esim. raikkaan salaatin ja grillikasvisten kera!

Löytyykö sieltä ruudun takaa valkosipulin ystäviä? Kertokaas ihmeessä mitä piditte ohjeesta, jos meni kokeiluun! Meillä ei jäänyt mitään jäljelle, joten hyvin teki kauppansa ;)

6 kommenttia:

  1. Oi nam! Ihanalta näyttää! :) Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Toivotan mukavaa viikkoa, kun meni niin myöhään tämä minun vastaaminen :)!

      Poista
  2. Kiitti, mulla murisee just maha pahemmin kuin karhulla :D Valkosipuli on siis herkkua, mutta kuopus ei voi sitä syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja kuopukselle vaikka joku muu ateria jos vaan jaksaa useamman aterian kokkailla :)!

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! :D Meilläkin syödään valkosipulia usein tomaattikastikkeissa ja joskus myös pitsan päällä! Kanan kanssa en usein ole käyttänyt - mutta ehkä menee kokeiluun :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :)