maanantai 18. huhtikuuta 2016

LAAJA LAATUVERTAILU LASTENVAATTEISTA (NUKKA, HAALISTUMA, PRINTIT JNE)

Kiinnostaako teitä tietää miten vaatteet kestävät käyttöä? Mitkä nukkaantuvat ja haalistuvat ja mitkä taas eivät? Missä printit kestää ja missä ne menevät nopeasti huonoksi? Olen päässyt aika ideaaliin tilanteeseen lastenvaatteiden osalta, sillä enää ei kaapeista juurikaan löydy niitä "hups, olipa huonolaatuinen" vaatteita. Enää en osta pelkän ihanan kuosin perusteella, tai siksi "kun halvalla sai". Yksi suurin valintaperuste ulkonäön ja hinnan lisäksi on kestävyys - laatu yleensäkin.

Lokakuussa 2013 tein blogiini postauksen, jossa kurkattiin vaatekaappiin nukka- ja haalistumisvertailua tehden. Eilen tartuin tuumasta toimeen ja järjestelin hurrikaanin riepottelemat lastenvaatehyllyt. Silittelin pahimmat rypyt pois vaatteista ja kurkkasin miltä meidän poikien vaatetilanne ylipäänsä näyttää. Tänään siis luvassa 2016 vuoden nukka/haalistumis/laatuvertailu!

HUOM! Osa vaatteista on saatu blogin kautta, osa ostettu. Merkkaan ostopaikat niin pitkälti, kuin muistan. Osa vaatteista on uudempia ja osa on ollut käytössä jo noin 3 vuotta! Suurimmaksi osaksi nämä ko. vaatteet on meille uutena hankittuja, joten pesukäyttäytyminen ja vaatehuolto on ollut lähestulkoon sama koko ajan. Kaikki vaatteet ovat narukuivatettuja.

Molo Kids jääkarhupaita (Ratkiriemu), Molo Kids monsteritpaita (Punavuoren Peikko), Molo Kids pandapaita (Lasten Taikamaa) - koko: 116 - käyttöaika n. 1-2vuotta.


Pojan lemppareita. Näitä paitoja on ahkerasti käytetty. Olen pessyt nämä 40 asteessa valkoisten kanssa. Koskaan eivät ole väriä päästäneet. Printit ovat säilyneet uudenveroisina. Muista valkoisista on hentoa haituvaa tarttunut yksivärisiin osiin (hihat) ja pandapaidan vihreässä kauluksessa hentoa nukkaa. Nämä ovat säilyttäneet muotonsa täydellisesti, eivätkä ole kutistuneet pesuissa. Molo Kids printtipaitoja meille ostetaan ehdottomasti jatkossakin. Cars paita, tiikeripaita (H&M) - koko: 110/116 - käyttöaika 1-2v.

H&M laatuun olin tyytyväinen vuosina 2010-2012. Meillä on edelleen jotain vaatteita näiltä ajoilta ja ne ovat kuin uusia. Ei haalistumaa, nukkaa tai kulumaa ahkerasta käytöstä huolimata. Nykyään ostan H&M lastenvaatteita aika harvoin, sillä hyvin monessa vaatteessa laatu on huono. Kuvassa vanhempi Cars paita, ostettu pari-kolmevuotta sitten. Ei enää sitä ihan vanhaa priimaa laatua, mutta ihan hyvää. Musta pohjaväri säilynyt hyvänä, printti kunnossa. Ei nukkaa.

Tiikeripaita on muistaakseni reilu vuosi sitten ostettu. Laatu surkea. Paitaan tuli haalistumaa ja hiatuvaa jo ensimmäisessä pesussa. Printti on kärsinyt. Paidan materiaali tuntuu pesujen jälkeen koppuraiselle. Paita myös kutistui hieman pesussa. Tästä paidasta tunsi jo uutena, ettei ole niin laadukas. Meillä oli näitä kaksi mutta toinen lähti käyttämättömänä eteenpäin. H&M vaatteiden laatu vaihtelee paljon, en ostaisi sokeana. Jos vaate tuntuu ostaessa pehmoiselta, printti vaikuttaa kestävältä ja yleisilme hyvältä, niin ostaisin. Muussa tapauksessa en. Basic-malliston yksiväriset ovat olleet kestävimpiä ja laadukkaimpia niin bodyissa kuin shortseissakin. Ihmekyllä aikuisten puolelta olemme löytäneet laadukkaampia vaatteita.
Muumipaita, Cars paita, Haisuli paita (Lindex) - koko 110/116 - 116 - käyttöaika n. 1-3v.

Muumipaita on ostettu käytettynä ja ahkerasti meillä käytetty. Itseasiassa meillä on näitä kolmessa koossa. Printti on säilynyt hyvänä, sillä se on jotenkin suoraan kankaassa (ei muovinen). Olen pessyt tätä paitaa 60 asteessa valkoisten seassa. Ei ole kutistunu ja on säilynyt todella hyvänä ja pehmoisena.

Cars paita vaikutti uutena hyvälle (viime kesänä). Paidassa on kuitenkin hivenen haalistumaa, printti on kupruilut aavistuksen ja hihojen valkoiset raitaprintit ovat lohkeilleet piloille. Ei hintansa arvoinen ja harmittaa kovasti, sillä käyttökertoja ei ole juuri mitään moniin muihin verrattuna.Haisuli paita on ollut ahkerassa käytössä. Printti on pörröinen ja säilynyt uudenveroisena. Materiaali tuntuu pehmeälle ja kangas on säilynyt ilman nukkaa, vaikka pinta tuntukin pehmenneen käytössä.

Lindexin vaatteita meiltä löytyy myös tosi vähän. Näiden lisäksi löytyy muumi yöpuku sekä Miniltä kauluspaita (se on tosi hyvä!). Näistä voi todeta saman kuin H&M:stä, että löytyy hyvää ja huonoa. Keskimäärin kuitenkin paremmaksi väittisin kuin H&M vaatteet. Mutta hyväkin voi olla pettymys, kuten toi Cars paita... Hyvällä alella ostaisin, muuten en.
Pöllöpaita - koko 92 - autopaita, multiraita ja hämähäkkipaidat koko 116 (Blaa!) - käyttöaika 1-2 v

Blaa!n vaatteita meillä on ollut paljon. Tähän tuotemerkkiin olen kokonaisuudessaan todella tyytyväinen. Kuissa ahkerasti käytettyjä paitoja. Kaikki muut pesty 40 asteessa valkoisten kanssa, paitsi pöllöpaitaa olen joutunut joskus pesemään 60 asteessa poistaakseni pahimmat tahrat. Pöllöpaita sekä autopaita ovat venyvämpää ja pehmoisempaa materiaali. Näissä on hentoa pehmentymää pinnassa oikein tarkasti katseltuna. 60 asteen pesu ei mielestäni tehnyt paidalle mitään muutosta, eli kestää hyvin pestä kuumemmallakin. Uudemmat raitapaidat ovat materiaaliltaan ns. liukkaampia ja näihin ei ole pesussa tullut haituvaa tai pehmentymää lainkaan. Myös printti on pysynyt hyvänä. Värit ei ole haalistuneet yhdestäkään tuotteesta.


Velourhousut, velourtakki - koko 116 - hämähäkkipaita ja punainen paita 98 - käyttöaika n. 6-7kk


Blaa!n velourvaatteet on huippulaadukkaita. Kaikki mitä meillä on ollut (näiden lisäksi housut, leggarit, jumpsuit) ovat säilyneet pehmeinä ja värit hyvinä. Kuva vääristää värejä tässä todella pahasti. Värit ovat kirkkaat, velour pehmoista. Jos tarkkaan katsoo, resoreissa huomaa hentoa haalistumaa ja haituvaa uuteen verrattuna.

Hämähäkki paita pienemmässä koossa on säilynyt ihan yhtä hyvänä kuin isompikin. Ainut missä näkyy haalistumaa, on tämä inkkarit malliston printtipaita. Punainen ei ole ihan niin kirkas kuin uutena, mutta ei mikään kulahtanutkaan. Hennosti on siis haalistunut. Printti on myös hieman haalistunut, mutta ei mitenkään ratkeillut. Tämä onkin ensimmäinen collegetyylinen paita, mitä meillä tältä merkiltä on. Tämä on yksi Minin lemppareista, mutta itse pidän enemmän näistä "perinteisistä" paidoista. Alesta voisin tämän punaisen paidan ostaa, mutta en ehkä ihan täydellä hinnalla kuten nämä muut tuotteet.

Raidallinen t-paita - koko 110 - käyttöaika 2 kesää ahkerasti

Meillä on ollut Blaa!lta muutama vaate, jotka olivat todella pehmeää materiaali ja niihin tuli ensimmäisessä pesussa tälläinen haituva pintaan. Toinen on tämä ja toinen oli siilipaita. Nämä ovat jo vanhempaa mallistoa. Tämän paidan nukka ei mielestäni ole pahentunut käytössä ja sitä ei käytössä erota. Materiaali on uskomattoman pehmoista, joten en osaa tätä siksi haukkuakaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että onneksi nämä uudemmat eivät nukkaannu! Tästä t-paidasta siis en ihan täyttä hintaa olisi maksanut, mutta alesta olisin voinut hankkia. Meillä on myös kolmet shortsit tästä mallistosta ja ne eivät ole nukkaantuneet.Lukemattomia paitoja, housuja, yöpuku, huppareita (Polarn O. Pyret)

Tämän merkin vaatteita meillä on ja on ollut paljon. Suurimmaksi osaksi nämä on uutena meille ostettuja. Po.pin vaatteiden laatuun olen pääosin todella tyytyväinen, vaikka näistä olen enimmäkseen negariitivista muilta kuullut. Uskon suurimmaksi osaksi vaatehuollon vaikuttavan siihen, millaisena nämä säilyvät. Poppakonsteja ei ole meillä tarvittu ja usein jää silittämättäkin. Muutamia maanantaikappaleita on suureen määrään mahtunut, nekin kaikki vuoden 2013 syysmallistosta. Ne olen reklannut ja saanut priimat tilalle. Sen jälkeen ei ole floppeja tullut meille.

Raitavaatteet ovat parhaimmistoa. Pesen ne toisten raitojen kanssa 60 asteessa. Valkoinen säilyy valkoisena ja värit pysyvät kirkkaina. Erittäin ahkeralla käytöllä pian 3vuotta käytössä olleessa paidassa ei ole nukkaa, hentoa pesuhaituvaa on pinnassa jos oikein läheltä katsoo. Osaan ei tule edes sitä.

Hupparit ovat säilyneet ilman haituvaa, mutta niissä on paksuimmissa kohdissa hivenen haalistumaa. Ne olen pessyt ohjeen mukaan 40 asteessa. Osa näistä meidän vaatteista on ollut käytössä isommalla ja nyt Minillä.

Kuviolliset vaatteet on säilyneet hyvinä. Mustapohjaisessa koirapaidassa on hentoa vaaleaa haituvaa pinnassa, jos läheltä katsoo. Käytössä ei erotu. Kaikki ovat pysyneet pehmeinä, vaikka en käytä huuhteluainetta juuri koskaan.

Printit ovat säilyneet hyvinä luukuunottamatta aw14 koirapaitoja. Niitä meillä oli kaksi, toinen on vieläkin käytössä. Printti on lohkeillut ja kulunut. Näyttää vintage tyyliseltä, tämä on ainut mikä harmittaa. Aiemmat koiraprintit, joita meillä on ollut kolme, ovat edelleen todella siistejä.


T-paita kankaisissa printit ovat säilyneet täysin priimana ja kangas uudenveroisena. Yksi nukkaisempi yksilö köytyy, jonka vasta ostin käytettynä (vas. alhaalla). Huomasin, että tämä on se reklamaatioon oikeuttanut yksilö, missä lö missä värit levisivät. Pesin pari kertaa 60 asteessa ja sain nukan lähes häviämään ja värivirheen todella huomaamattomaksi. Tähän en silti olisi ollut tyytyväinen, vaan olisin reklamoinut uutena.

Farkkuja (slim) ja samettihousut meillä on myös ollut useiden raita- sekä yksiväristen leggareiden lisäksi. Mustat farkut ovat ahkerassa käytössä hivenen haalistuneet. Nämä farkut ovat kuitenkin todella kestäviä ja kovankaan rymyämisen jälkeen polvet eivät ole menneet rikki.

Yöpukuja meillä on vain yksi. Tässä mitoitus on reilu ja materiaali ihanan pehmoinen. Po.pin vaatteita ostan jatkossakin. Näistä saa helpoiten tahratkin pois! Laadukkaimpia näissä on Turkissa valmistetut. Sitten tulee Liettuassa tehdyt.


Me too apinapaidat - koko 116 - käyttöaika n. 1vuosi

Me too on positiivinen yllättäjä. Värit ovat säilyneet hyvinä, eivätkä ole levinneet pesussa. Olen pessyt 40 asteessa. Printit ovat säilyneet piiroima, itseasiassa printit on suoraan kankaassa, eli ei mitenkään muoviset. Hyvin samantyylisiä paitoja kuin Molo Kids. Ehdottomasti siis uskallan ostaa jatkossakin ja todella laadukkaita ja miellyttäviä päällä. Nämä paidat eivät rypisty, vaikka tornado kävisi kaapissa!


Hummel paidat ja hupparit sekä housut - koko 92 ja 116 - käyttöaika n. 1vuosi

Toinen positiivinen yllättäjä on Hummel. Meillä on molemmilla pojilla ollut ahkerassa käytössä tätä merkkiä. Printit ohuissa paidoissa ovat uudenveroiset. Minin todella ahkerassa käytössä olleessa paidassa ei näy hennonhennosta haituvasta (joka ilmeisesti vaaleasta pyykistä tarttunut) lukuunottamatta mitään vikaa uuteen verrattuna. Isomman t-paita matskua oleva paita on kuin uusi. Hupparit ja housut ovat säilyneet todella hyvinä. Minin teknisen tuntoista materiaalia olevassa huppari + housut setissä on hentoa nyppyä pinnassa, jota en vielä nukaksi kutsuisi. Käytössä ei erotu, ja juuri ja juuri sain kuvattua.

Hummel on ehdottomasti jatkossakin ostamisen arvoinen merkki. Säilyy todella hyvänä, pitää värit ja ei kutistu pesussa. Ei vaadi silittämistä! Eteenkin alesta voi tehdä löytöjä todella kilpailukykyiseen hintaan. Näitä bongailen siis jatkossa myös alennusmyynneistä!Sekalaista sakkia! (Reima) Angry Birds aurinkosuoja paita - koko 110 - käytössä pian 3 vuotta

Ei nukkaa, ei haalistumista. Printin valkoiset osat ottaneet väriä mustista vaatteista ja ovat hieman kellertävämmät kuin uutena Printti on pysynyt täysin priimana. Vaate ei vaadi silittämistä! Todella laadukas. Ostan jatkossakin. Reiman teknisistä Angry Birds paidoista ei niin hyvää sanottavaa (n. 3v takainen mallisto), sillä kuvallinen etupuoli heitti haituvaa pintaan heti ensimmäisessä pesussa ja yleisilme muuttui paljon käytetyksi. Yksivärinen osuus säilyi erittäin hyvänä ilman haituvaa.

Iglo & Indi paita (Lasten Taikamaa) -  koko 116/122 - käytössä noin 2 vuotta 

Ohutta ja miellyttävää materiaalia, eteenkin kesää ajatellen. Printti on uudesta hieman haalistunut. Kokonaisuudessaan paita on lunastanut odotukset. Ei veny ja vanu, ei vaadi silittämistä. Tummat hihat eivät ole haalistuneet. Paitoja ostaisin jatkossakin, mutta tästä ohuesta materiaalista (siis todella ohutta), meillä oli myös potkupuku ahkerasti konttavaalla Minillä ja siitä polvet haalistui nopeasti. Ei siis tätä ihan ohutta konttavalle lapselle polviin, mutta muuten kyllä tykkäsin puvusta. Nyt näkyy olevan mallistoa -40% alennuksella, joten siihen hintaan ostaisin jo erittäin mielelläni. Ei mitään negatiivista sanottavaa - paitsi mitoitus on aavistuksen nafti ainakin näissä parin vuoden takaisissa!

JNY Design (Tikkunekku) - koko 116 - käytössä n. 1 vuosi

Tältä merkiltä meillä on ollut muutamia vaatteita. Aiemmat ovat lähteneet ahkeran käytön jälkeen erittäin hyväkuntoisina eteenpäin. Materiaali näissä on miellyttävää, värit pysyneet hyvänä ja valkoinen valkoisena 40 asteen pesussa. Jos hakemalla haetaan vikoja tästä paidasta, niin ruskeat kantit ovat hivenen haalistuneet uuteen verrattuna. Ihan hennonhentoa pehmentymää kankaan pinnassa jos uuteen vertaa. Sanoisin kokemukseni mukaan laadukkaaksi tuotteeksi ja uskallan ostaa jatkossakin!Villervalla tähti paita (Skidi) - koko 104 (vastaa 116) - käytössä n. 3 vuotta

Villervallan tähtipaita, jossa varmaankin väärä kokolappu. Yleensä nämä vastaavat hyvin kokoaan ja tällä hetkellä meillä isommalle oikea koko olisi 122cm (poika on n. 117cm). Ahkerassa käytössä ollut, kuten meillä olleet yksivärisetkin paidat. Uudempia yksivärisiä en ole saanut haalistumaan pesussa lainkaan. Tässä näkyy oikein hentoa haituvaa tummien tähtien päällä, jos kameralla väkisin yrittää saada jotain vikoja näkymään. Erittäin laadukas! Ostaisin Villervallalta ehdottomasti yksivärisiä paitoja, uudet printit myös kiehtovat ja materiaali on kehittynyt huimasti muutamassa vuodessa. Nykyään paidoissa on mukana myös elastaania, mitä tässä ei ole.

Kids Up musta paita (Ratkiriemu) - käytössä n. 2-3v

Ensi kosketus tähän merkkiin parin tuotteen muodossa. Paljon käytetty paita on edelleen kuin uusi! Ei haalistumaa, ei vikaa printissä. Tästä en keksi mitään valittamista. Tältä brändiltä löytyy vaatteita myös isommille lapsille, joten ehdottomasti kokeilen jatkossakin. Eteenkin alennuksesta näitä hankkisin, sillä hintaa ei jää montaa euroa! Positiivinen yllättäjä.

Ebbe paita - 86/92 - käytössä n. 1 vuosi

Todella ahkerassa käytössä ollut Ebbe paita. Tätä on pidetty monta kertaa viikossa, suoraan pesusta käyttöön! Ihana materiaali. Hivenen haalistunut, ei juuri käytössä erotu. Kaulukseen tullut hentoa nukkaa. Värit säilyneet puhtaina, vaikka pesty tummansinisten kanssa. Ebbeä olen ostanut lisääkin, koska tämä tuote osoitti, että nämä todella kestää käyttöä ja pesua. Nukkaa ei ole tullut kankaan pintaan lainkaan!
Lego Wear huppari (Lasten Taikamaa) - koko 116 - käytössä n. 1vuosi


Lego Wearia meillä on ollut vuosikausia. Rehellisyyden nimissä pidän itse enemmän siitä vahvasta collegesta ilman elastaania, vaikka tämä elastaania sisältävä on ehdottomasti mukavempi päällä. Paita on säilynyt mielestäni uudenveroisena, ei mitään valittamista. Myös aiemmat Lego Wear pitkähihaiset paidat, colleget ja huppari ovat säilyneet todella hyvinä ja ovat Minille jemmalaatikossa odottamassa. Printit eivät kärsi lainkaan! Vuosia sitten meillä oli yksi pettymys, jossa kokonaan printattu etumus sai haituvaa pintaan ensimmäisissä pesuissa, mutta muuten sekin säilyi siistinä. Legon vaatteet on säilyneet meillä siis ilman nukkaa, kulumista ja venymistä! Nämä ovat ainakin poikien puolella aika reilua mitoitusta. En ostaisi pituutta isompaa kokoa.

Nova Star huppari (Punavuoren Peikko) - koko 120 - käytössä n. 6kk

Nova Starin huppareita ja farkkuja meillä on ollut monia. Myös yhdet collegehousut. Näistä ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Uskomattoman kestäviä ja nukkaa tai haituvaa en ole onnistunut saamaan näiden tuotteiden pintaan. Almost Black väri haalistui hivenen uudesta todella ahkerassa käytössä, mutta ilman kulumaa on setti odottamassa Miniä jemmalaatikossa. Mitoitus on aika reilua ja meillä on isommalla housuista käytössä vielä koko 110. Minille on isot koon 92 farkut!Mini Rodini - monta kokoa - (Lasten Taikamaa) ja (Punavuoren Peikko)

Yksi suosikkimerkkini. Ostohinta kirpaisee, mutta myös jälleenmyyntihinta on uskomaton. Näitä on ollut meillä käytössä nyt kolme vuotta. Yhdestä ainoasta paidasta keksin negatiivista sanottavaa, mutta toisaalta sitä on käytetty ihan uskomattoman paljon.

Pesen nämä 40 asteessa. Meillä on hyvänä säilyneet kaikki. Ei nukkaa, osassa ihan minimaalista haituvaa. Vai voiko tämän laskea haituvaksi (kuva alla) ?


Painatukset ovat säilyneet hyvinä näissä, missä kuvio on kauttaaltaan.

Värit ovat pysyneet kirkkaina ja vaatteet kuosissaan. Ei venymistä ja vanumista. Ei kyllä tähän hintaan saa ollakaan. Tässä vain muutamia meidän vaatteista, en viitsinyt tuplakappaleita ja vastaavan kuntoisia kaivaa esille kaapin syövereistä ihan kaikki tältäkään merkiltä.


Tämä pantteripaita on se ainoa, mistä keksin sanomista ahkeran käytön jälkeen. Printti on haalistunut, mnukkaa ei tässäkään ole. Näitä painatus printtejä meillä ei muita ole ollutkaan. Vintage tyylinen on paita tällä hetkellä. Tämä on yksi isomman lemppareita ja tätä on käytetty todella ahkerasti. Tyyliin pyykistä suoraan käyttöön. Paidan toisessa hihan resorissa on (syöty!) reikä sisäpuolella, mutta tätä ei kuulemma saa heittää pois - eikä antaa pikkuveljelle vaikka alkaakin olla enemmän hänen kokoaan.

Mini Rodinin vaatteisiin olen ollut todella tyytyväinen. Housuja meillä ei tällä hetkellä ole, koska aiemmin ne olivat meidän pojille tosi leveitä vyötäröltä. Ollaankin tykätty käyttää näitä yksiväristen farkkujen tai shortsien kanssa!
Phister & Philina - Gugguu housut - ahkerassa käytössä noin 1 vuosi

Phister & Philina on materiaaliltaan ihanan pehmoinen. Ei veny, eikä vanu. Muutamaan vaatteeseen on ahkeralla käytössä saatu nukkaa pintaan, mutta ei kaikkiin. Minillä on tähtileggarit ja paita, jossa printti ja tähtiä hihoissa. Siinä printti on ihan priima ja tummapohjaiseen tähtikuvioonkaan ei ole tullut edes pesuhaituvaa. Harmikseni setti on pesussa, niin en saanut sitä kuvaan. Phister&Philina sopii hyvin hoikille, joten ostan jatkossakin.

Gugguulta meillä on ollut vain nyt nämä uudet tupsupipot, sekä baggyt. Parit housut odottaa kaapissa jemmassa. Tähän vahvaan collegeen olen erittäin tyytyväinen. Näillä rymyttiin viime kesänä ulkona, sekä kaatuiltiin asfaltille. Polvissa tuntuu pientä pehmeymää, mutta monet muut housut olisivat jo puhki. Nauha on lähtenyt omille teilleen (talteen, missä se on?). Väri on uudesta hieman haalistunut, mutta kuvassa täysin vääristynyt. Kyseessä on korallit housut. Gugguuta oman kokemukseni perusteella ostan jatkossakin. Ei nukkaa tai haituvaa ja tämän asteinen haalistuma ei minua häiritse. Näistä on ihmiset montaa mieltä ja toki useamman asteen haalistuma häiritsisi varmasti minuakin. Jos jotain negatiivista haetaan, niin rypistyvät helposti jos ei silitä - en silti ole silittänyt.

Sekalaista sakkia! Zaran huppari - käytössä 7kk.


Zarasta meillä ei lapsilla ole aiemmin ollut vaatteita. Isommalla on huppari ja housut. Mitoitus on hieman nafti ja kannattaa valita kokoa isompi useammissa tuotteissa. Tämä setti on säilynyt ihan priimana. Ei nukkaa, ei printtien lohkeilua. Ei kutistumista. Eikä rypisty! Pesty ohjeen mukaan 30 asteessa keltaisten kanssa. Itselläni on aiemmin ollut merkin vaatteita ja ne yksilöt ovat ainakin olleet todella laadukkaita. Suurempaa kokemusta ei ole, mutta ostaisin jatkossakin tämän perusteella.

Lotta & Lassi dinopaita sekä leggarit - käytössä n. 1 vuosi


Lahjaksi saatuja vaatteita. Piti ottaa selvää ja nämä on Citymarketin merkkiä (?). Positiivisia yllättäjiä. Ei nukkaa, ei haalistumaa, ei printissä vikaa. Vastaavat hyvin kokoaan. Jos kivannäköisiä löytyisi ja hinta on kohtuullinen niin ostaisin jatkossakin. Koskaan aiemmin meillä ei ole näitä (tietääkseni) ollut.
KappAhl Hampton Republic huppari (takana) - käytössä n. 1½v


Hampton Republic malliston paidat, hupparit ja neuleet ovat olleet yllättävän laadukkaita. Ei valittamista, huppari ja kauluspaita ahkerasta käytöstä huolimatta kuin uusia. Chinot kuluivat polvista nopeasti pehmeiksi, juhliin ostaisin mutten rymyäjille arkihousuiksi. KappAhl vaatteet tuntuu liian usein kovin "peltisille", joten meillä on todella vähän niitä ollut. Nämä Hampton Republic malliston tuotteet houkuttavat, mutta hintaa on sen verran, että usein valitsen jonkun muun merkkivaatteen, jolla on parempi jälleenmyyntiarvo. Alesta bongaamisen arvoiset!

Play Zone collegesetit (Halpa-halli) - käytössä n. 1½ v

Joskus isomman ollessa vauva, meillä oli muutama tämän merkin vaate. Pari oli hyvää ja pari huonoa. En ole sittemmin ostanut, kun ei ole mieleistä löytynyt. Minillä on ollut ahkerassa käytössä sekä tämä setti, että vastaava erivärinen setti missä poliisiauton kuvia. Yllättävän positiivinen kokemus näistä! Nämä ovat kokoa 90 ja vastaavat aika hyvin kokoaan. Vihreissä housuissa väri on hivenen haalistunut ahkeran käytön jälkeen ja paidan printti on nyt ihan viime pesuissa hivenen halkeillut. Nukkaa ei ole. Toinen setti (pesussa) on säilynyt muuten priimana printtiä myöten, mutta harmaat housut ovat hivenen keränneet nukkaa. Näissä vaatteissa on sisäpuoli pehmoista ja ovat olleet todella hyvät eteenkin talven viileisiin päiviin.

Polvet on kestäneet uskomattoman hyvin ja kulumaa ei juuri ole havaittavissa, vaikka Mini käytti näitä myös kontatessaan. Myöskään tahroja ei ole näihin jämähtänyt ja ihan sappisaippualla on tahrat lähteneet. Todella positiivinen yllättäjä siis, vaikka tiedän tältä merkiltä aiempina vuosina löytyneen myös sutta ja sekundaa. Jos löytäisin mieleisen näköiset uudelleen niin voisin ostaa. Suosittelen oikeasti kokeilemaan. Myrkyttömyydestä verrattuna moneen muuhun luomupuuvillaiseen tuotteeseen en tosin osaa kertoa mitään. Kemikaaleille nämä eivät onneksi tuoksuneet edes uutena.

TucTuc paidat ja t-paidat

Minillä on useampia tämän Espanjalaisen merkin paitoja. Tällä hetkellä näillä ei taida olla Suomessa jälleenmyyjää, mutta meidän testikappaleet ovat osoittautuneet sen verran hyvälaatuisiksi, että voisin tilata näitä ulkomailtakin. Eivät ole venyneet ja vanuneet. Printit ja ompeleet ovat kestäneet loistavasti. Ahkerassa käytössä tummansinisessäkään ei juuri haalistumaa havaittavissa. Ei nukkaa tai haituvaa. Hintaluokkaa en näille muista, mutta jos kohtuuhintaisia niin ostaisin!

HUHHUH!

Jaksoitko lukea? Oliko yllätyksiä joukossa? (Btw. Saa arvata kauanko kirjoitin tätä ;))

14 kommenttia:

 1. Meillä on aika paljon samoja merkkejä ja kokemuksia. H&M:n ja Lindexin vaatteissa saa kyllä ostaessa olla tarkkana, mutta kyllä niilläkin joukossa on niitä huippuyksilöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :)! Joo näin on, vaikea on summassa ostaa (esim. verkosta) näitä vaatteita. Tosi kivannäköinen saattaa ollakin ihan huonolaatuinen. Pojille enimmäkseen kenkiä ja shortseja olen näistä katsellut. Itselle joskus löytää H&M:ltä jonkun kivan neuleen, mut aikuisten osastoltakin on huono kokemus farkkujen laadusta (kului heti melkein puhki lahkeiden sisäsaumoista).

   Poista
 2. Tämähän oli kattava postaus ja tämän tekemiseen meni varmasti kauan! :D

  VastaaPoista
 3. Vau mikä postaus - tähän meni varmasti "työpäivän" verran aikaa! :) Meillä tuo pantteripaita Mini Rodinilta on myös hieman haalistunut, mutta myös meillä ollut kovassa käytössä. Muutamiin Blaa:n vaatteisiin olen ollut todella pettynyt, ja kirkkaat värit haalistuivat muutamassa pesussa. POP:in vaatteisiin ollaan todella tyytyväisiä ja kuin myös olemme reklamoineet muutamasta maanantaikappaleesta (olisikohan sekin ollut vuonna 2013) ja saimme heti uudet paremmat tilalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei taida kauas heittää :)

   Joo meilläkin tuo paita on ollut niin ahkerassa käytössä, että on kyllä varmasti ns. hintansa haukkunut mennen tullen.

   Oi onpa harmillisia kokemuksia teillä Blaa!:sta. Mitkä vaatteet teillä on haalistunut? Meillä ei tosiaan mistään muusta ole kuin tuosta punaisesta paidasta haalistunut väriä. Meillä on näiden lisäksi ollut sitä ihka ekaa mallistoa, laivoja, se mainitsemani siili, lintuja ja ja hmm... enpä nyt edes kaikkia enää muista. :)

   Ja sama juttu meillä, reklasin heti Po.pille kun viat havaitsin aikoinaan ja saatiin ehyet tilalle. Eli toimivaa asiakaspalvelua heillä :)!

   Poista
 4. Aika vastaavia kokemuksia lähes kaikista noista merkeistä, täsmälleen samoja vaatteitakin vilahti useita kuin meillä. :) Villervallaa meillä on ollut todella paljon, lempimerkki ollut meillä aikanaan. Mukaan on mahtunut sekä hyvää että huonompaa laatua (kaikki varmaan muistaa erään vuoden raitamalliston..) ja noita vääriä kokolappuja on Villervallan vaatteissa ollut peräti kolmessa kappaleessa meillä. Name it jäi tässä mainitsematta, muistelenko aivan väärin että teilläkin niitä olisi useampia ollut? Hyviä hinta-laatusuhteelta. :) Itsekin mieluiten ostan ns. merkkivaatteita laadun takia, mutta Lotta&Lassi (ja Jess) ja PlayZone on kyllä molemmat oikein toimivia markettivaatteita! Collegehousut meillä lähes kaikki nykyään Cittarista, ja kesän jätskisotkuihin taas löytyy tosi hyvät t-paitavalikoimat Halpahallista, 4,95€ hintaan raskii käyttää törkyisemmässäkin menossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan sen malliston ;) ai, mä en tiennytkään että näitä vääriä kokolappuja on ollut joskus ihan tapana laittaa :D Tämä paita tosiaan oli hurjan reilu meille tullessaan ja sitä ihmettelin. Sittemmin olen ostanut 110cm paidan ja se oli paljon pienempi kuin tämä ja sitten lopulta huomasin että tämä on 116 :D

   Joo Name it puuttuu tästä, mutta siitä ei ole mitään huonoa sanottavaa. Minillä on tällä hetkellä farkut uudesta mallistosa (värifarkut) ja ihan parhaita. Nyt just meillä ei uusia paitoja ole, mutta aiemmin oli tossa talvella ja ihan yhtä hyviä kuin ennenkin. Ja oli - niin jäi pieneksi jo :)

   Name it, Esprit, Småfolk, Metsola jne löytyy tuolta 2013 vuoden postauksestani. Name it:iä ja Espritiä olen ostanut sen jälkeenkin uutena ja ovat säilyneet priimana. Metsolalta on ollut vain Pupu Tupuna printtibody ja säilyi priimana, Småfolkia en ole muistaakseni ostanut enkä Maxomorraa nyt näitä uudempia.

   Mä käyn niin harvoin Prismassa tai Cittarissa, ettei tuu siellä vaatepuolella pyörittyä kuin korkeintaan urheiluvaatteita katselemassa :) Meillä on aika vähän collegehousuja, mutta nämä tosiaan mitkä on niin on ollut tosi hyvät!

   Mä oon niin pihi, että jos tarttee rymypaitoja niin kaivelen kaapista nuhjuiset tai etsin jostain tyylii ilmaiseks :D En raaski ees vitosen paitaa pilata jos se on uusi ;) Mut ymmärrän pointtisi :)! Meillä on näistä onneksi vielä kaikista lähtenyt ruokatahrat hyvin pois, joten jospa tulevaisuudessakin :)

   Poista
 5. Mahtava postaus, meilläkin mm popin laatuun ollaan oltu pääasiassa tyytyväisiä vaikka oonkin pessy pääasiassa 40asteessa, pitääkin muutamille yksilöille koittaa tuota 60pesua... onko nuo gugguun baggy-housut muuten kuinka leveät malliltaan? Meillä tosi hoikka poika eikä meinaa kaikki pöksyt päällä pysyä.
  TiinaH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)! Mä pesin alkuun paria näitä Po.pin paitaa "väärin" eli 40 asteessa. Sitten aloin pesemään 60 asteessa, aina oon tosi tarkka lapuista mutta toi 60 pesu oli välillä mulle vaikeaa muistaa. Nyt niitä Po.peja on niin paljon että helposti kertyy useampi vaate ja sukkia koneeseen niin voi pyörittää kuumemmalla. Värit ainakin pysyy tosi puhtaina ja tahrat lähtee :)!

   Hmm noi Gugguun housut on kokoa 116 ja meillä otettu käyttöön muistaakseni noin 110cm lapsella. Silloin piti tosi paljon kiristää narulla ja ne meinasi tippua jalasta. Nyt ne on ihan hyvät, vaikka naru on pois mut poika on jo ainakin sen 117cm - nyt meinaa lahkeet jäädä lyhyeks. Ja 122 kokoa kaapissa odottamassa niin niitä pitää kiristää vyötäröltä, vaik lahje on sopiva. Meilläkin aika hoikkia noi pojat. Ei oo siis sillee mitenkään hirveen leveät, mut ei myöskään ihan slimmit. Minillä ei pysynyt lahkeen mittaan sopiva koko ollenkaan päällä, niissä pienissä housuissa oli tosi levee vyötärö!

   Poista
  2. Kiitokset vielä tästä infosta. Kävin laittaa pienen alekoodin kera yhdet gugguun pöksyt nyt meillekin testiin tulemaan, otin kuitenkin sen baggy tricot-mallin kun näytti hoikalle vielä sopivammalle mut katsotaan... Tää on kyllä ainainen ongelma tuo housujen löytäminen. Tosin nyt on kyllä talven mallistoista blaalta löytynyt useammatkin sopivat kun niissä vyötärönkiristys ja hinta ja laatukin kohtaa!
   TiinaH

   Poista
  3. Anteeksi, että vastaan näin myöhään! Kiva jos tästä oli hyötyä :)!
   Mäkin meinasin Gugguuta tilata, mut ehti koot loppua mieleisistä jutuista ja väreistä. Ajattelin et jos kokeilis paitojakin joku kerta :)

   Ja niin samaistun, lähinnä Name it ja Po.p on tosi slimmejä ollu hoikille säädettävine vyötäröineen! :)

   Poista
 6. Mä oon totaalisesti kyrpiintyny popin vaatteisiin enkä enää edes kato niihin sisävaatteisiin päin! Normi sisäleikisssä - legorakentelussa liiloihin leggareihin iso reikä polveen. Pitäs 'laadun' pikkusen kauemmin kestää! Kaikki paidat niin nukkasia etten tiedä kehtaako päälle pukea. Pesen väärinpäin, nestemäisellä ja max 40. Ärsyttää!! Hm laatu paljon parempaa ja jopa sen 3krt halvempaa.

  Huippu postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)!

   Meillä on ollu niitä raitaleggareita pojilla. Silloin konttausiässä Mini sai yhdet polvista rikki :/ Myin ne silti rehellisesti rikkinäisenä eteenpäin samalla hintaa minkä olisin saanut ehyestäkin... :)

   Höh, onpa harmi kyllä :( Meille on joko tullu valikoitua ihan huippuyksilöitä tai sitten sulla on tajuttoman huono tuuri näissä :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)