perjantai 4. maaliskuuta 2016

SUUNNITELMIA MININ VÄLIKAUTEEN

Kevään saapuminen on ihanaa. Samalla se aiheuttaa myös hieman stressiä, koska en omista kristallipalloa, jonka perusteella voisin sanoa millainen kevät ja kesä tänä vuonna tulee. Muutama vuosi takaperin tuntui ettei talvi lopu koskaan. Kun kevät lopulta tuli, se kesti kaksi viikkoa ja tuli kesä. Saatiin nauttia ihanasta kesästä ja välikausivaatteille ei pahemmin ollut käyttöä. Viime vuonna taas käytimme välikausivaatteita läpi kesän! Kesävaatteille löytyi käyttöä vain pari kertaa. Goretex-lenkkarit, kuorihousut ja softshellit olivat koko viileän kesän pelastus - kuoritakilla kun ei tarennut!

Joko teillä on katsottu kristallipalloon ja mietitty tarvitaanko välikausivaatteita paljon vai vähän? Yltiöpositiivisesti tahtoisin ajatella, että kevät kestää viikon ja saadaan intiaanikesä...

Kaikesta huolimatta meillä hankitaan välikausivaatteet keväällä myös syksyä ajatellen. Ei jättisuuria kasvunvaroja, mutta sopivasti niin ei tarvitse syksyllä yleensä hankkia uusia. Syksyllä käyttöaika yleensä välikausivaatteilla on useamman kuukauden, niin ei mene hukkaan vaikkei keväällä ja kesällä tarvitsisikaan.



Kevääksi olen suunnitellut Minille takki ja housut settejä. Miniltä löytyy tuo musta Mini Rodinin pico takki. Sen kaveriksi tilasin Gugguun Lemon -värisen tupsupipon. Kumppareiksi ajattelin tilata samanlaiset kuin aiemminkin - keltaiset Bisgaadin saappaat.

Windfleecet on nykyään meillä ihan ehdoton hankinta. Minille mahtunee kevään ajan viime vuoden Po.pin kuoritakki ja hyvällä tsägällä oranssi fleece (86cm) on kevään vielä käytettävissä. Pohdin kuitenkin, jos tulisi pieni (no vähintään -20%) ale, että ostaisin tämän turkoosin fleecen hänelle 98 koossa. Se menisikin sitten niin kauan, että saa veljen keltaisen 110 fleecen käyttöön. Näiden

Jemmoita löysin veljen vanhat vuorelliset Reimatec välikausihousut. Niitä käytetään varmaan keväällä (harmi, kun henkselit on kiinteät). Syksyyn viimeistään hankin lämpimät luottohousut Po.pilta. Lämpimiin kevätpäiviin ja kesän viileisiin päiviin ajattelin Molon Haven housuja. Niitä meillä isompi käytti läpi viime kesän.

Softshelltakki Miniltä puuttuu. Mietin joko tätä Molo Kidsin takkia tai sitten fleecevuorellista Racoonin takkia. Fleecevuorellinen on kyllä monikäyttöinen ja menee aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Toisaalta taas tämä Molon takki olisi hyvä, koska menisi ihan kesälläkin tuulisella ilmalla jos windfleece tuntuu liian lämpimälle. Kylmemmille välikauden keleille meillä löytyy nyt yksi kevään uutuustakki.


Tykkään kovasti myös näistä Po.pin fleecellisistä välikausihaalareista. Mietin pitkään, että hankin kevääksi tälläisen mutta en taida nyt raaskia (ehkä) investoida. Jos syksyllä viimeistään ja toivon, että mahtuu sitten seuraavan kevättalvenkin. Tämä puku olisi ihan ehdoton hankinta, jos lapsi olisi päivähoidossa!

Kenkiä meiltä löytyi jemmoista vain yhdet. Muut on mennyt rikki ja heitetty pois. Nämä on värinsä puolesta ihan vääränlaiset näihin setteihin - punaiset. Muuten kuitenkin ihan uudenveroiset Superfitin goret, joten todellakin otetaan käyttöön nämä veljen vanhat kengät. Toisiksi kengiksi mietin joko korkeampi vartisia nahkakenkiä tai jotain edullisia, mutta nättejä Adidaksen tennareita. Tennarit olisi kyllä kätevät, kun menee myös helteillä sitten... Tuntuu, että kaikista kivoista nahkakengistä loppuu koot jo meille. Meillä kun reilu 2v ikäisellä Minillä on sievä 27-28 kokoinen jalka.

Joku kiva vaaleankeltainen huivi ja muutama pipo (ehkä 1-2 ohutta) sopisi vielä näihin suunnitelmiin. Vain sen verran, että tulee tosissaan käyttöön - en tykkää jemmailla turhia vaatteita. Kurkataan isoveljen välikausisuunnitelmat seuraavassa postauksessa :)!

Mitäs pidätte? Onko teillä näistä jotain tai aiotteko hankkia? Millaisia settejä teillä tulee käyttöön?

16 kommenttia:

  1. Ihanat noi turkoosit adidakset missä löysit?Meillä vielä vaiheessa Välikausi vaatteet mutta ainakin pojille 3 ja 7 vuotta täytyy yhdet setit ostaa,kummallakin viime vuodesta menee yhdet molon mutta täytyy olla ainakin kahdet setit ja voi olla että ei mee enää syksyllä ne viimevuotiset ni ehkä pitää ostaa nyt kaksi settiä per poika koska syksyllä ei välttämättä kokoja enää löydy.....Aina yhtä hankalaa miettiä mitä haluaa kun liikaa vaihtoehtoja:)ehkä pienemmälle molon kotkatakki ja popin fleece ainakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zalandolla oli :) En vielä raaskinut tilata, mut ois kyllä kivan pirteet. Noi Lk trainerit (valkeat) on kyllä ainakin tosi hyvät ja kestää pestäkin :) Ne on edulliset ja peruslenkkareiks ihan superhyvät.

      Ja on kyllä tosiaan aina yhtä vaikee miettiä, että mitähän sitä. Mulle kengät on se vaikein!

      Poista
  2. Kivoja suunnitelmia :) Meillä pienimmältä puuttuu vaan kenkäosasto ja Molon housut. Kaikki muu löytyy jemmasta ellen ole unohtanut jotakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on niin hyvä tuuri, et kengät sattu sopivaksi veljeltä oikeaan vuodenaikaan :) Harmi vaan kun niitä kumppareita ei jäänyt, niitä meni tässä koossa monet roskiin. Ikinä en enää niitä halpoja osta, ei kestä :(

      Poista
  3. Kivoja vaatteita. Nuo turkoosit aivan ihanat. :) Mulla taitaa olla kuopukselle neljä takkia isommalta jemmassa, mut en tiedä vielä pitäiskö niistä jotain laittaa kiertoon.. nyt tilasin yhden ticketin takin sille lisää. :D kenkiäkin on jemmassa goret ja parit adidakset.. yhdet pumat tulossa siistimmiksi kengiksi. Haalaria pitäis sovittaa vieläkö vanha mahtuu. Asusteita puuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi kyllä on ihanat, tekis niin mieli :D Ja tulis tarpeeseen :)
      Meillä on jemmassa isommalta 104cm po.pin denim punainen takki. Olin välillä siihen kyllästynyt, mut onneksi en myynyt. On ihan kuin uusi ja nyt taas ihana! Mini on muuttunut vaaleammaksi niin sopii nykyään myös punainen hänelle :) Ehkä syksyllä saadaan toi jo käyttöön!

      Mä en oo vielä Ticketin mallistoa kokonaan nähnyt, niin en tiedä olisko siellä mitään tosi kivaa :) Kenkiä me ei juuri tarvita kuin yhdet goret, kumpparit ja jotkut lenkkarit mitkä on samalla sellaset siistimmätkin :) Ja sandaalit tms ois kivat jos on lämmin kesä :)

      Poista
  4. Kivalle näyttää suunnitelmat :) Tuo Gugguun pipo on kyllä tosi ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) noi gugguut oli kyllä niin ihania! Hinta kyllä kirpaisi, mutta löytyipähän mieleiset :)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää!! Tuli ihan shoppailu-fiilis! :) Tuo gugguun pipo on ihana. Olen myös miettinyt, että pitäisikö tässä vielä pojille tilata uusia pipoja vai ei - niitähän olisi jo ennestään mutta tekisi mieli jotain uutta. Jotkut arkilenkkaritkin pitää vielä hankkia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mun pitäis kans säästää eikä ostaa mut minkäs teet, kun pakollisia hankintoja. eikä käytettynäkään sopivia löydä :-/

      Meillä on nyt pitkästä aikaa niin, että pipoja ei ole kuin ihan yhdet tai kahdet sopivat. Kesäpipot vois vielä molemmille jostain keksiä :)

      Meillä ei ole erikseen ns. arkikenkiä. Ostan sellaset et menee sit kaupungilla ym samat :) sotkuisiin hommiin kumpparit :P

      Poista
  6. Popilta tuli tänään sähköpostiin alekuponkeja kanttisasiakkaille ja satuin kerrankin olemaan mummoloimassa oikeaan aikaan (meiltä kun lähimpään Poppiin on 120km) ja dadaa välikausi laitettiin lähes kuntoon kertaheitolla ja ihan kivalla alella. Tuo Molon softshell kävi meillä sovituksessa koossa 110 ja oli hihoistaan turhan nafti 102,5cm pitkälle, ilmeisen pitkäkätiselle pojalle. Vaihdoin kokoon 116 ja katsotaan meneekö sitten liian isoksi muuten ja palautetaan vai pidetäänkö, ihana se olisi väreiltään! Kivalta näyttää Minin välikausi, innolla jään odottamaan isomman postausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo koskaan niitä kuponkeja saanut :/ varmaan ei joku ostoraja ylity tietyssä ajassa?

      Mut oon odotellu jos tulis vaik se 20% vk-vaate ale. Nythän oli kaikki 10% yhden päivän, mut postikulujen takia en innostunut.

      Meillä oli 110 koko just ton pituiselle mutta 116 ei ois ollut iso. Nyt menee vielä se 116 tolle sentin kokomerkintää pidemmälle, mutta jos ostaisin niin vähintään kokoa isomman :)

      Kiitti :) yritän ehtiä vkl aikana tekemään postauksen veljen välikausi suunnitelmista :)!

      Poista
  7. Ihanalta näyttää teidän välikausi. Paljon samaa näyttää löytyvän myös meiltä. Meillä on vielä hankkimatta takki+housu setti ulkoiluun. Pop:in haalariakin olen miettynyt, mutta en ole vielä raaskinut ostaa. Gugguun asusteet ovat meilläkin lemppareita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Se Po.pin haalari on kyllä tosi hyvä, eteenkin alkukevääseen kun on vielä lunta tai kylmää ja märkää! Meillä ei oo nyt haalaria ollenkaa :)

      Poista
  8. Esikoiselle tilasin heti joulun jälkeen alesta Ticketin rubber rain-puvun, se on just hyvä lumensulamisajaksi kun joka paikassa on märkää. Toivon todella, että se kausi kestää enintään kaks viikkoa!
    Molemmille on Popin windfleecet ja niitä mustia kuorihousuja meillon kans joka koossa. Niitä voi käyttää herra 105 cm kokoja 104 ja 110. Siis jos aamupäivällä ui toiset läpimäräksi, niin iltapäiväulkoilulla voi tarvittaessa käyttää ei-niin-sopivia. Uudet kesäkumpparit pitäs hankkia molemmille. Kesälakkeihin on turha panostaa, nuo käyttää kumminkin samanlaisia lippiksiä kuin mikä isällä sattuu olemaan.

    Tarmotar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sais kyllä tulla jo kunnon kevät! Meillä löytyy kans po.pia 92, 104, 110 mut just puuttuu ne mitä nyt tarviis eli 98 ja 122 :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :)