torstai 25. helmikuuta 2016

TALVIVAATE JA -ASUSTE KOKEMUKSET - OSA 2 (MOLO KIDS)

Viikko on mennyt niin hujauksessa, ettei pahemmin ole kameraan ehtinyt tarttua kuin myytävien tuotteiden kuvailun merkeissä. Yhtenä päivänä pojat olivat ulkoilemassa ja muistin muutaman kuvan räpsäistä. Jotta päästään pian kurkkaamaan jotain keväistä, niin ajattelin tehdä ihan peräkkäin nämä talvivaatteiden käyttökokemus postaukset. Näistä kun voi olla hyötyä esim. alesta jemmaajille!


Molo Kids Polaris talvihaalari
Isommalla pojalla on tässä Ratkiriemusta hankittu aw14 malliston Scuba Snow värinen Polaris haalari. Poika on omalla mittauksella noin 117cm ja haalari on kokoa 122. Meillä oli ihan pienen hetken syksyllä käytössä viime talven polaris (116cm), mutta se oli jo niin nafti kaikkialta muualta paitsi hihoista, että otimme suosiolla isomman puvun käyttöön. Pienemmissä kokoluokissa (86, 92, 98) meillä on puvut mahtuneet jopa yli tuon merkityn kokonumeron.

Niin tosiaan, meillä on ollut näitä haalareita joka talveen, siitä lähtien kun isompi poika täytti vuoden. Materiaalit ovat hieman muuttuneet tässä vuosien aikana, mutta haalarin malli on pysynyt samana. Meidän neljä ensimmäistä haalaria säilyivät uudenveroisina pintamateriaaleiltaan. Ei mitään naarmuja havaittavissa. Viime talven puku kului polvista ja pepusta ja onnistui saamaan myös ikitahrat (sehän ei tosin puvun vika ole). Viime talven oranssista haalarista kului myös heijastinnauhat. Joka tapauksessa puku säilytti vedenpitävyyden ja oli lämmin. Ajattelin, ettei meille enää tule Molo Kidsiä. Niin nopeasti puku kului. Luin myös paljon huonoja juttuja (huonothan ne aina korostuu!) netistä.

Kuitenkin tämä tismalleen saman vuoden mallistosta oleva haalari on pysynyt ihan priimana! Ja tällä on rymytty ihan samalla tavalla. Tai oikeastaan pahemmin! On kontattu sepelillä. Hypätty polviliukuun jäälle. Laskettu mäkeä oksien ja kivien keskeltä (ja ihan lumestakin). Juostu, pompittu, pyöräilty, pyöritty hangessa ja ties mitä. Tämä on edelleen uudenveroinen! Ei heijastimien kulumaa, ei polvien tai pepun kulumaa. Ihan täydellinen! Ellei tässä parin kuukauden aikana saada tätä tuhottua, niin jää pikkuveljelle jemmaan odottamaan muutaman talven päähän.

Ostaisinko uudelleen? Kyllä, mutta mieluiten yksivärisenä. En kuviollisena, koska kuviollisten materiaali on erilaista. Mutta toisaalta - kenties meidän kuviollinen pyxis oli (minun tuurillani) maanantaikappele, kun hieman kului polvista minimaalisella käytöllä. Ehkä toinen kerta toden sanoo :)
Molo Kids Castor takki (saatu testiin blogin kautta)
Tästä takista olen aiemminkin kirjoitellut kokemuksia mm. täällä. Joten tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis. Tykätään, ei ole kulunut lainkaan, malli on todella hyvä myös pienelle. Ei mene lunta helman alle, vaikkei ole mitään kiristystä helmassa. Vetoketjullisista taskuista iso plussa! Ja ikuisuus kysymys, miksei vetoketju ole kokonaan kiinni - Tintun pipossa on niin paksu nauha, että kuristuisi! Muiden pipojen kanssa takki on kokonaan kiinni ja hyvin mahtuu. Tämä takki on kätevä myös autoiluun, koska on ohut. Vyöt saa kiristettyä kunnolla, eikä takkia tarvitse turhaan riisua. Ostaisinko uudelleen? Ehdottomasti, eteenkin pienelle lapselle!
Molo Kids Parker takki
Tänä talvena meillä on ollut ensimmäistä kertaa parkatakki käytössä. Ostin tämän syksyllä Lastenpuoti Tenavalinnasta ja arvoin pitkään, että palautanko takin. Mietin onko tälle käyttöä, missä tälläistä parkatakkia käytetään? Voiko sitä käyttää muualla kuin paremmissa menoissa?

Onneksi en palauttanut. Tämä olisi Castor takin sijaan valintani isommalle lapselle! Parker on äärettömän lämmin, suojaa hyvin myös pepun. Hupun karva on paitsi tyylikäs, myös tuulessa ja tuiskussa mainio suoja kasvoille. Takkia on käytetty meillä toppahousujen kanssa ihan normaaleissa ulkoleikeissä, lenkkeillessä ja mäenlaskussa. Ilman toppahousuja takki on ollut autoillessa, sekä paremmissa menoissa päällä.

Parker takin mitoitus menee mielestäni niin, että malli vastaa hyvin kokoaan ja on jopa hieman reilu. On reilumpi malliltaan kuin haalarit. Tämä takki on 122cm ja uskoisin, että mahtuu vielä ensi talvenakin ainakin hetken aikaa. Liikaa kasvunvaraa tähän Parkeriinkaan ei kannata ottaa tai menee mekkomaisen näköiseksi.

Nyt harmittelen, etten aiemmin keksinyt kuinka tyylikäs ja kätevä tämä Parker takki on. Ellei tämä takki mahtuisikaan ensi vuonna (jos tulisi hurja kasvupyrähdys) niin hankkisin samanlaisen isommassa koossa. Niin paljon tästä on tykätty! Ja mikä parasta, sopii tämäkin niin tytöille kuin pojillekin! Tätä samaa Quince-väristä parkeria on vielä muutama jäljellä Lastenpuoti Tenavalinnan alessa täällä.

Molo Kids Colder pipo
Jo vuosia palvellut ja käyttäjälleen todella rakas. Ostettu Lasten Taikamaasta, kun he myivät aiemmin Molo Kidsiä. Tätä pipoa on pidetty paljon - siis todella paljon! Eikä ole mennyt miksikään. Ei venynyt, vanunut eikä kutistunut. Ehdottomasti joka euron arvoinen ja ensi talveen joudutaan varmaan seuraavassa koossa jo hankkimaan uusi. Tämä käytössä oleva pipo on kokoa 6-8y ja ostettu 50cm päähän. Nyt päänympärys on vajaat kolmisen senttiä isompi ja edelleen siis mahtuu!Tinttu pikkuhisse pipo
Tämän hatun ostin isommalle pojalle vuosia sitten eräästä putiikista, joka on jo lopettanut toimintansa. Meillä on ollut Tintun hattuja käytössä jo vuodesta 2010, joten jonkinlainen luottamus näihin on syntynyt. Oma suosikkini on ehdottomasti juuri tämä pikkuhisse. Teddykarvaisena tämä versio on vielä fleecellistä lämpimämpi ja suojaa korvia sekä päätä todella hyvin myös paukkupakkasilla. Mini rakastaa tätä hattua ja vaikka tämä olisi vielä veljelle mahtunut, niin hän omi tämän syksyllä itselleen :) Vaikka hattua on pesty koneessa, ei se ole mennyt miksikään! Ainoan miinuksen voin antaa isoista naruista, jotka rusetille laitettaessa meillä ahdistaa tiukimpia kauluksia. Tätä ongelmaa ei isommalla ollut, mutta Mini on aika tarkka, ettei se kiristää. Kaikesta tästä huolimatta tämä hattu pysyy kestosuosikeissamme :) Hattua myy tällä hetkellä ainakin MiniQ täällä.

Minkälaisia kokemuksia teiltä löytyy? Onko teillä ollut Parkeria, Polarista tai Castoria, tai kenties tyttöjen Cathya? Onko joku ehdoton suosikki Molo Kidsiltä (malli tai vuosimalli)?

10 kommenttia:

 1. Mololta on ommu käytössä vain rainbow vktakki ja hanskat ja tyytyväinen oon ollu! Talvivaatteita tekis mieli kokeilla kans mutta reima ja t2h on niin vahvoilla etten tiedä uskallanko =D ihanan kirkkaan sininen toi haalari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans välikaudella ollut Molo Kidsiä :)!
   Ticket on kyllä meilläkin vahvoilla, samoin Po.p ja Racoon :D Että yritä nyt näistä sitten valita :) Kivat värit näissä Molon puvuissa yleensä on ja erottuu kauas hyvien heijastimien takia :) Meillä ei vaan pienin kaikistellen tarkene kylmimmillä ilmoilla näillä vielä.

   Poista
 2. Meillä pienin rakastaa yli kaiken Molon haalariaan ja hyvin on kyllä kestänyt verrattuna isomman Ticketiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo Ticketitkään vielä koskaan hajonnu :D Mutta on kestänyt tosiaan nyt hyvin tuo Molo *reps*!

   Poista
 3. Tintun pikkuhisse hattu on täällä kans suosikki. Naruja en laita kiinni kun tuntuu et kuristaa liikaa niin alkaa pikku neiti kiskoa hattua pois . Ihania hattuja kyll noi tintun hatut.

  VastaaPoista
 4. Meillä on myös polaris-haalari aw2014 (pinkki) ja se on säilynyt moitteettomassa kunnossa, vaikka eskari-ikäisen ulkoleikit sisältää kaikenlaisia aktiviteetteja.

  Molon haalareita on ollut meilläkin lähes joka koossa viimeiset viisi vuotta, eikä ole tarvinnut pettyä. Haalarit on kestäneet hyvin kolmen lapsen käytön, vaikka viimeisellä käyttäjillä osa on vähän haalistunut lahkeista, johtuen varmaan siitä, että on tullut pestyä noita liian usein. Välillä olen pohtinut hankkivani jonkun muun merkin talvikamppeet, mutta Molon heijastimet (ja kirkkaat värit) on niin paljon paremmat kuin kilpailijoilla, että se on painanut vaakakupissa eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastimet näissä on kyllä erinomaiset ja niitä on tarpeeksi, siitä hurjan iso plussa! Leutoon talveen sopii meillä nämä puvut hyvin :)

   Poista
 5. Tuo pikkuisen karvahattu on kyllä tosi kiva :D Meillä ei ole kokemusta Molon ulkovaatteista mutta aika monesti ollut kyllä harkinnassa. Ehkä sitten ensi talvena..

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :)