keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Katsaus vaatekaappiin: Vertailussa nukka & haalistuminen!

Pitkään olen suunnitellut tekeväni tämän postauksen ja nyt vihdoin ja viimein tartuin tuumasta toimeen. Kuvat on otettu tarkoituksella ilman salamaa ja luonnonvalossa ikkunan alla niin tarkasti kuin on pystytty tälläisessä hämärässä syysilmassa kuvaamaan.

Minua ainakin kiinnostaa miten vaatteet kestävät, nukkaantuuko ja haalistuuko joku tuote toista tuotetta helpommin. Kun sijoittaa rahaa lastenvaatteisiin, haluaa rahoilleen hyvää vastinetta. En tahdo ensimmäisessä pesussa venähtäviä ja kulahtavia lumppuja, varsinkaan jos maksan niistä useamman kympin! Uusia lastenvaatemerkkejä kokeilee usein hieman arvauksella ja vanhat karvaat pettymykset pysyvät pitkään muistissa. Paljon tulee etsittyä tietoa googlettamalla, mutta vastaukset on usein varsin hukassa. Niinpä otin nyt pojan vaatekaapista kaikki puhtaana olevat paidat ja tein teille nukka sekä haalistumisvertailua. Olkaapa hyvät! PS: Kuvat suurenee klikkaamalla!

Tässä ensimmäisenä Polarn O. Pyret paitoja. Koirapaitaa on pesty jo tooosi monesti. Pupu-paita on ollut juhannuksesta asti erittäin ahkerassa käytössä, samoin keväästä asti käytössä ollut huppari. Koiraa on pesty 60 asteessa mustien vaatteiden kanssa, pupua enimmäkseen 30 ja 40 asteessa sinisten kanssa ja hupparia sinisten kanssa 40 asteessa ohjeen mukaan. Yleisilmeeltä nämä näyttää erittäin siistille, melkeinpä kamera tekee näistä paljon rumemmat kuin ovatkaan. Tämä ensimmäinen kuva on lähimpänä todellista ottaen huomioon ettei varsinaista värien haalistumaa ja nukkaa ole havaittavissa yhdessäkään.
 
 
Tämä lähikuva saa paidat näyttämään kamalalta mielestäni. Koirapaidassa en havaitse nukkaa/haalistumaa tarkastellessani sitä käsistä, mutta ilmeisesti jotain pientä täytyy olla, kun kamera sen vahvistaa. Lähinnä valittaisin, että koirien valkoiset osat ovat aavistuksen ottaneet väriä tummista vaatteista pesussa. Pupupaita on säilynyt hyvältä ja näyttää kuvassa lähes todelliselta. Hupparissa huomaan hivenen tummansinisessä haalistumaa, eniten sen huomaa todella läheltä katsoessa vetoketjun vierestä ja taskun resorista. Arvosanaksi hinnan ja laadun suhteen antaisin näille asteikolla 4-10 numeron 9. Ei veny eikä vanu, värit säilyy pääosin erittäin hyvin ja varsinaista nukkaa ei pysty havaitsemaan runsaankaan käytön jälkeen normaalissa käytössä.


Tässä ylhäällä kaksi H&M paitaa ja alhaalla kaksi Name it paitaa. Name it paidat ovat 95% luomupuuvillaa ja 5% elastaania. Nämä kaikki paidat ovat olleet käytössä todella kauan ja paljon. Mikki Hupparille tulee jouluna ikää 2vuotta, Salama paita on aikalailla yhtä vanha. Name It paidat on ostettu kesällä 2012.

Sekä Mikki Hiiri, että Salama ovat painokuvia joiden pinnassa on uutena ollut pehmoinen pörrö. Salamasta pörröisyys alkoi lähteä tosi nopeasti pois. Mikki Hiiressä huomaan vasta nyt kulumista, mutta pörröisyys on silti tallella. Näistä kuvista huomaa, kuinka salaman painatus on enemmän esillä kuin toi samettinen pinta. Itse printit eivät ole kärsineet millään tavalla. Luonnossa salama ei näytä rumalle niin kuin kuvassa, kun värit vahvistuvat.

 
Name it paidoissa on seka brodeerausta, että printtiä. Meillä on kaikissa Name it paidoissa printit säilyneet aina priimana. Eivät haalistu eivätkä halkeile. Brodeerauksen osalta ei myöskään ole mitään mainittavaa.
 
Mikki hupparissa näkyy hentoa pesuhaituvaa, ei varsinaista nukkaa. Väri on haalistunut tummansinisestä enemmälti ja sen takia tästä huomaakin että on käytetty paljon. Kuitenkin yleisilmeeltään varsin siisti lapsen yllä. Salama paidan väriä en saanut kunnolla kuvattua, mutta paita on pitänyt kutinsa sekä värinsä mainiosti. Musta ei ole haalistunut oikein nimeksikään, ei vaikka vertaisi uuteen mustaan vaatteeseen. Paita on 100% puuvillaa. Meillä oli pojalla H&M vaatteita aiemmin vauvojen puolelta ja niissä esim. Nalle Puh-teemaiset vaatteet pitivät muotonsa, värinsä ja printtinsä ahkerasta käytöstä huolimatta priimana. H&M vaatteiden ainut heikkous on ollut meidän kohdalla tummansininen väri, joka haalistuu herkästi. Nyt ei ole tullut ostettua aikoihin H&M vaatteita, sillä pitkähihaisten t-paitojen laatu on mielestäni ollut hieman arveluttavaa. Monesta vaatteesta laatua voi arvella jo käsin koskemalla ja pienellä silmäyksellä. Kun H&M:ltä löytää ne laadukkaat niin hintalaatu-suhde niissä on vallan mainiosti 9-10 väliin! Muutoin rima voi hipoa jopa vitosta.


Name it paidat on pitäneet niin muotonsa kuin värinsäkin ja säilyneet jopa ilman pesuhaituvaa! Alemman paidan printti oli jo uutena tuollainen kulutettu ja se ei ole siitään muuttunut. En muista, että meillä olisi ollut yhtään huonolaatuista Name it paitaa. Näitä on pakko hehkuttaa jopa tuon luomupuuvillan takia! Hintalaatu suhteeltaan nämä ovat yli 10! Maksoin paidoista alennuksessa n. 5e/kpl! Name it on yksi niistä harvoista merkeistä joihin en ole vielä miltään osin tähän mennessä pettynyt, vaikka vaatteita olisi käytetty todella ahkerasti.

Tässäpä seuraavaksi kaksi kaapista löytyvää Småfolk paitaa. Tällä merkillä laatu vaihtelee hurjan paljon. Meidän ensimmäinen Småfolk paita oli erittäin ahkerassa käytössä yli vuoden ja säilyi erittäin siistinä, vain aavistus pesuhaituvaa oli havaittavissa pinnassa jos uuteen paitaan vertasi. Muotonsa nämä vaatteet ovat meillä säilyttäneet loistavasti, mutta näihin kahteen yksilöön on valitettavasti tullut nukkaa, joka erottuu hieman tuollaisena vaaleana jos kangasta lähempää katselee.

Maatilapaidassa nukka on hennompaa ja värinhaalistuminen varsin minimaalista. Kissapaidassa nukka tuntuu käsiin ja erottuu selkeämmin, ei kuitenkaan käytössä näytä lumpulle mutten laittaisi pahakseni jos matsku ei nukkaantuisi lainkaan. Meillä on myös leijona paita jota on käytetty muutamia kertoja ja se on säilynyt aikalailla priimana. Laatu siis todella vaihtelee ja edes paidan pintaa uutena tunnustelemalla ei voi tietää, mikä materiaalin kohtalo tulee pesujen jälkeen olemaan. Nämä paidat ovat olleet käytössä viime joulusta asti. On pesty ohjeen mukaan samanväristen kanssa 30 asteessa nurinpäin. Jos tykkää Småfolk kuoseista, voin silti suositella näitä. Hinta-laatu asteikko..hm... 7. Voi saada hyvää tai huonoa.


Tässä jo pieneksi jäänyt Lego Wear college sekä Esprit svetari. Esprit svetarissa havaittavissa hentoa haalistumaa paksuimmissa kohdissa. Legon paidassa haalistumaa ei värin takia ehkä näy. Molemmissa printit priimat, muoto säilynyt täysin eikä pintaan ole tullut edes hentoa pesuhaituvaa. Normihinta näillä onkin hintavampi, mutta itse olen nämä alennuksesta ostanut. Eteenkin alelöytönä hinta-laatu numeroksi täysi 10! Kerran se kirpaisee, mutta laadukas kestää. Esprit on eteenkin sellainen merkki, johon ei ole tarvinnut pettyä yhdenkään perheenjäsenen vaatteiden osalta. Legosta on kokemusta hieman vähemmän.

Espritin svetarin väri vääristyy tässä kuvassa täysin, mutta pääasia varmaan tulee selville; ei nukkaa ja ehyet printit.

Tässä muutamia paitoja joiden laadusta ei niin paljon ole vielä infoa saatavilla. Ylimmäisenä Blaa!:n luomupuuvillainen paita. Keskellä Maxomorran syysmalliston paita, jossa luomupuuvillan lisäksi elastaania. Alimmaisena Metsolan perinteinen froteepaita.

Maxomorran paitaa on nyt ihan kokeilun ja testailun takia pidetty ja pesty ahkerasti. Tämä on käynyt nyt läpi ehkä noin 7-8 pesukertaa (joka aiemmin Maxomorralle oli jo puolet liikaa!). Väri ei ole haalistunut, pintaan ei ole tullut edes pesuhaituvaa ja paidan muoto on pysynyt täysin priimana. Olen pessyt paidan 30 ja 40 asteessa sinisten vaatteiden kanssa. Jos jostain haluaa valittaa, niin muista sinisistä on ehkä ihan aavistuksen tarttunut tummaa sävyä paidan kaulukseen ettei oranssi ole ihan uuden kirkas. Sitä ei tosin kukaan tietäisi ellen sitä kertoisi :) Eli nyt tämän kokemuksen jälkeen voin suositella Maxomorraa. Hinta-laatu täys 10! Mitoituksesta vinkkinä, ettei ole mielestäni enää niin reilua kokoa kuin aikaisemmin. 98/104 koko vastaa mielestäni enemmän kokoa 98. 104cm pitkälle lapselle ostaisin jo kokoa isomman.


Blaa!:n paita on ihanan pehmoinen ja siinä mitoitus on erittäin reilu. Tätä paitaa on käytetty myös ehkä noin 7 kertaa, sillä tämä on vieläkin koossa 104cm aika reilu meillä pojalle. Tätä olen myös pessyt 30 ja 40 asteessa nurin päin. Ihan hentoa pehmentymää havaittavissa kankaan pinnassa, mutta ei varsinaista pesuhaituvaakaan. värit on säilyneet kirkkaina ja paita on pitänyt muotonsa hyvin. Täysin puuvillaiset vaatteet venytän aina mittoihinsa (ohjeen mukaan) pesun jälkeen. Blaa!:n  paitoja meillä on testattu aiemminkin ja todettu varsin hyviksi. Kyllä nämä sinne 9-10 tienoille yltää, eteenkin ale-löytönä!

Tämä Metsolan paita on ollut todella ahkerassa käytössä jo kauan (muulloinkin kuin jouluna!). Kuosi ja matsku on pysynyt priimana. Ainut mainittava löytyy kauluksesta, joka on aavistuksen haalistunut. Metsolan vaatteet on meillä säilynyt aina hyvinä. En ole yhdestäkään froteisesta vaatteesta löytänyt edes langannousuja. Hieman hintavampia, mutta hinta-laatu vähintään se 9!

Tässä syksyn malliston Mini Rodinin paidat sekä Nova Starin huppari. Näistä en hirvittävästi voi vielä kertoa, Nova Star on uudenveroinen ja sietää ollakin yhden pesun jälkeen. Uudenveroisia ovat myös Rodinit joita on pesty ehkä noin 5-6 kertaa. Siihen hintaan myös näiden suvaitsee säilyä priimana vielä piiiitkään :D!Ei nukkaa, ei haalistumaa, printit ehyet, muoto sellainen kuin pitääkin kaikissa näissä kolmessa. Katsotaan vaikka ensi keväänä uudelleen, että miltä nämä näyttävät. Nyt on vaikeampi muodostaa kattavaa mielikuvaa, mutta eivät ainakaan täysin susia ole!

 Kevään ja syksyn Villervallaa. Molemmat puuvillaisia paitoja ja kokoa 104cm. Syksyn malliston tähti paita on hurjan suuri pojalle ja sitä on käytetty muutaman kerran, se onkin vielä ihan uudenveroinen. Kevään malliston paita vastaa ennemmin kokoaan ja se on ollut todella ahkerassa käytössä. Ihan aavistus havaittavissa värin haalistumista, nukkaa ei ole ja pesuhaituvaa ihan minimaalisesti, niin vähän että sitä on vaikea havaita. Hieman on puuvilla kovemman oloista kuin uutena, mutta tätä on tosiaan käytetty PALJON. Muoto on säilynyt hyvänä, mutta joutuu pesun jälkeen venyttämään, kuten muutkin puuvillaiset.
 
 Haalistuma tulee tässä kuvassa todellisuutta rajummin esille, mutta ehkä tärkeintä huomata että tämä perusmallisto tosiaan säilyy ilman nukkaa. Puuvillaista Villervallaa uskallan hankkia jatkossakin, mutta osa tuotteista silti arveluttaa. Perusmalliston Villervallat saa minulta 8 arvosanan, muut hiipii jopa 5-6 asteikolla nukkaantuessaan nopeasti (esim. kevään Eko-housut).

Tässä KappAhl Newbie malliston paitoja keväältä ja syksyltä. Nämä ovat täysin luomua, joten kauhunsekaisin tuntein mietin voiko näin edullinen luomupuuvillainen vaate säilyä hyvänä. En olisi uskaltanut ostaa itse, mutta nyt uskallan.


Tämä paita kevään mallistosta on ollut silloin tällöin käytössä. Uudenveroisena säilynyt. 50% orgaanista puuvillaa ja loput 50% orgaanista pellavaa.

Tätä syksyn malliston paitaa on pidetty ja pesty nyt ahkerasti ja tästä onkin tullut yksi meidän suosikeista. Väri on säilynyt mainiosti, samoin paidan muoto. Myöskään pesunukkaa eikä haituvaa ole tullut, hieman huomaa kankaan pinnassa tuollaista samettista pehmentymää, mutta en sitä pysty haituvaksi nimittämään. Ainut mistä käytön huomaa varsiniasesti on noi valkoiset kanttaukset jotka ovat hieman ryppyiset silityksestä huolimatta. Nämä Newbie malliston vaatteet on ollut niin hinnan kuin laadun osalta erittäin positiivinen ja suositeltava yllätys. Ehdottomasti arvosanaksi 9 jos ei enemmänkin! Usein sanotaan, että hyvää ei saa halvalla, mutta nämä paidat kyllä kumoavat sen väitteen tällä erää.

 Tässä kuvassa syksyn Nununua ja viime talven Ej Sikke Lej:tä.

Nununu pesty kaksi kertaa ja paidassa oli jo uutena tuollaista nyppyisyyttä joka hieman vahvistui pesussa. Matsku on selvästi erilaista kuin kevään malliston tähtihousuissa ja tähän tulikin heti parin pesun jälkeen selvemmin nukkaa. Onneksi paidan tyyli ja väri ovat sellaiset ettei tuo nukka häiritse. Sileässä ja esim. tummassa pinnassa tuo häiritsisi. Printti on priima niin kuin kuuluukin.

Yritin saada pojan päällä olevista kevään Nununun housuista pintamatskua esille, mutta ei oikein tule oikeuksiinsa. Nämä ovat siis vahvaa collegekangasta. Väri ei ole haalistunut lainkaan, muoto on säilynyt täysin priimana. Nämä ovat olleet erittäin ahkerassa käytössä koko ajan. Hentoa nukkaa tuntee kankaan pinnassa jos silittää kädellä kangasta, mutta käytössä se ei erotu. Kameralla taas tuo pinta sekä väri näyttää todella oudolle. Nununulle kevään perusteella 9! Syksyn perusteella ei voi vielä kommentoida laatua parin pesun jälkeen, ei ainakaan täysin susia :)

Tässä puuvillainen Ej sikke lejn paita lähikuvassa. Tämä paita on ollut tosi ahkerassa käytössä, mutta pintaan ei ole tullut edes pesuhaituvaa. Myös muoto on pysynyt priimana, eikä tätä ole tarvinnut edes venyttää pesun jälkeen. Mitoitus näissä on kokoa pienempää ja kaula-aukko on aika nafti isopäiselle, mutta tykätään silti. Pesukarhuissa havaittava haalistuma on itse aiheutettua:( Poika sotki tämän paidan appelsiinilla ja ketsupilla ja niitä yritettiin pestä pois vaikka millä. Lopulta tahrat lähtivät yli vuorokauden Vanish liotuksen jälkeen, mutta niin haalistui myös pesukarhuista värit. Yleisilmeeltään tämänkin damagen jälkeen silti käytössä siisti. Ilman tätä toimenpidettä paita olisi todennäköisesti uudenveroinen. Uskallan hankkia jatkossakin! Arvosana jätettäköön välistä, kun Vanish pilasi testauksen :)

 Tässä Espritin t-paitoja, joita on pidetty ja pesty erittäin ahkerasti. Näistä on vain positiivista sanottavaa. Ale-löytönä arvosanaksi nousisi yli 10!Ei tule nukkaa eikä haituvaa. Värissä voi aavistuksen havaita haalistumaa uudesta. Printit pysyy priimana ja muoto samoin. nämä eivät ole normihinnaltakaan pahoissa hinnoissa joten erittäin lämpimästi voin suositella!

Tässä ylimpänä kesän Nununun t-paita, keskellä Polarn O. Pyret ja alimpana Ciraf (Prisman oma merkki). Kaikki otettu käyttöön tänä kesänä ja ahkerasti käytetty.

Nununu pesty yksikseen (jep, on ekologista...) koska muuta tämän väristä vaatetta ei ollut. Lopulta pesin vaaleiden vaatteiden seassa ja sen takia tuossa mustassa printissä hieman vaaleaa irtonukkaa. Matsku muuten ohuudesta huolimatta säilyi uudenveroisena.

Po.pin jätskit säilyi hyvänä, mutta paita kutistui aika reilusti ensimmäisten pesujen jälkeen. Ihan hieman tuollaista hentoa haituvaa havaittavissa paidan pinnassa. Lunasti silti odotukset ja kuuluu edelleen suosikkeihin!

Huonoin näistä kaikista (yllätys-yllätys) on Cirafin t-paita, jonka printti halkeili jo parin pesun jälkeen. Tätä on käytetty vähemmän kuin muita ja alkoi aika nopeasti mennä rumaksi. Ahkerassa käytössä veikkaan tämän olevan kesän jälkeen roskiskamaa, valitettavasti. Cirafista on aiemminkin huonot fiilikset ja ei ne tästä kummentuneet. Nättejä vaatteita löytyy, mutta laatu on surkeaa. Printit eivät kestä ja värit haalistuu nopeasti. Arvosanaksi 5-6, en suosittele.

Tässä kuvaa Lindexin Bamse yöpuvusta, joka on ollut ahkerassa käytössä vajaat pari vuotta. Valitettavasti se kulahti jo ensimmäisen puolen vuoden aikana tämän näköiseksi muodoltaan. Kangas on menettänyt joustonsa ja näyttää.. rumalle.

 Printti oli se, mikä tässä kesti pisimpään ja saa kyllä täydet kympit. Printti alkoi halkeilla vasta tänä kesänä, joten se on kyllä uskomattoman kestävä muuhun matskuun nähden.

Housuihin tuli nopeasti jo uutena tuollaista karheaa nukkaa. Samoin puku kutistui 40 asteen pesusta huolimatta jonkinverran. Koko on 98/104 ja se on jo reilusti nafti hihoista ja lahkeista meidän vajaat metrin mittaiselle lapselle. Yöpuvuksi omiaan, mutta en tahtois päivällä nähdä tälläistä.

Tämä Lindexin Muumi yöpuku tuli pojalle heinäkuun lopulla synttärilahjaksi ja on ollut satunnaisessa käytössä siitä asti. Housuihin on alkanut tulla hentoa haituvaa. Paidan printti on priima, mutta paidan kangas on alkanut muuttumaan kovemmaksi ja elastisuus alkaa vähitellen hävitä. Kohta se näyttää samalla kuin toi Bamse. Söpöjä uutena, mutta ei mitenkään laadukkaita matskun puolesta. Noh, kai se on yöpuvussa pääasia, että printti kestää pitkään:) Lindexin yöpukuja ostan jatkossakin, mutta laadussa olisi toki toivomisen varaa.

Tälläinen kooste meidän vaatekaapista. Housuja en tähän ottanut vertailuun, sillä farkut on kaikki säilyneet priimana, samoin Noshin ja Metsolan velourit sekä Po.pin kaikki leggarit ja sammarit. Ainoat housut joissa taitaa olla valittamista on Silverjunglen tummansiniset tähtivelourit, jotka haalistuivat ja karhentuivat nopeasti :/ Ne on pojalla ns. työhousut nykyään, kun näyttää aika järkyille. En tiedä johtuiko siis tuosta tummansinisestä väristä vai sattuiko meille joku maanantaikappale niistäkin.

Tuliko yllätyksiä? 
Millaisia kokemuksia teillä on näistä vaatemerkeistä?

32 kommenttia:

 1. Kattavan postauksen olet jaksanut tehdä. Mulle tuottaa päänvaivaa se ettei saa oikeen täysiä koneellisia, kun lapsilla on kaikenvärisiä/kirjavia vaatteita. :) Mä en kyllä ikinä uskaltas pestä tota popin koirapaitaa mustien kanssa! Meillä on paljon popin raitavaatetta monessa sävyssä ja pesen ne keskenään 60 asteessa, kun kaikissa on valkoista ja jotain muuta väriä.. En jaksa ikinä muotoilla vaatteita pesun jälkeen, silti suurin osa säilynyt hyvänä. Käytin vuoden ahkerasti värinkerääjäliinoja, jolloin pesin huolettomammin erivärisiä sekaisin. Sitten aloin huomata että luomupuuvillaiset nyppyyntyivät nopeasti, luultavasti niistä liinoista johtuen ja muutama värjäyskatastrofikin kävi.. Esim Mini rodinin teddy kuosinen t-paita ja mekko harmaantuivat värinkerääjäliinan kanssa jo ekassa pesussa, vaikka melkeen kaikki muut pyykit oli valkoisia, yhissä vaölkoisissa boksereissa oli ruskea resori, siitä kai sitten tarttui.. Ja toisen kerran pesin ekaa kertaa yhen phister &philinan valkopohjaisen kesähaalarin vaaleiden vaatteiden ja värinkerääjäliinan kanssa ja koko koneellinen pyykkiä muuttui epätaisaisen vaaleanpunaiseksi.. Siihen loppui noiden liinoje käyttö!!! Olen kyllä sitä mieltä että siinä p&p vaatteessa on täytynyt olla jotain kemikaalia joka reagoi noiden liinojen kanssa, kun se vaate tuntui niin korpulta käteen ennen ekaa pesua..

  Mä olen kanssa huomannut että villervalla nyppyyntyy nopeasti. Myös popin printit, jos ne on siihen päälle hieman koholla painettu, ei siis kankaaseen, niin ne halkeilee aika nopeesti vaikka pesis nurinpäin ohjelämpötilassa. En enää osta niitä. Nextiltä tilaan paljon vaatteita lapsille, niissä on edulliseen hintaan nähden ollut aina tosi hyvä laatu, paitsi yksi trikoomekko nyppyyntyi nopeesti. Printit on säilyneet lukuisissa pesuissa. Newbie vaatteita meillä on ollut tosi paljon, ja ne ovat aina säilyneet tosi hyvinä ahkerasta pesusta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee kans aika paljon ns. turhia koneellisia. Esim. popin viininpunainen koirasetti tulee pestyä erikseen 60 asteessa. Mut säilyypähän hyvänä. Ton po.pin koiran oon pessyt popin mustien kans useimmiten, ei tota valkoista juttua niin huomaa jos ei ihan vitivalkeaan vertaa :) Värinkerääjiä mäkin testasin joskus, mut sit ne alkoi tuntua vähän turhalle, kun en kuitenkaan uskaltanut pestä eri värejä sekaisin. Oon hirveen tarkka siitä mitkä värit saa olla samalla koneessa :D

   Mä pesen useimmat vaatteet 30 asteessa, jos on likaisempia niin 40 asteessa. Silti värit säilynyt tosi hyvin, eli varmaan useimmiten riittää kun eka pesu tapahtuu ohjelämmössä :)

   Meillä on Phister&Philinalta eka vaate vauvalle odottamassa, aiempaa kokemusta siitä merkistä ei olekaan. Mut täytyykin muistaa vinkki värinkerääjistä, ettei välttämättä edes sovi kaikille vaatteille.

   Poista
 2. Kiitos kivasta postauksesta! :) Etenkin uuden Maxomorran suhteen olen ollut utelias, miten ne kestävät pesuissa. Ehkä uskaltaudun taas joskus jopa ostamaan tätä uutta Maxomorraa. :) Myös Blaa:ta meille on ostettu jemmaan, mutta käyttökokemusta ei vielä ole. Muutoin kokemukseni lastevaatteista ovat aika pitkälti samanlaiset kuin sinulla. Tietysti kaikissa merkeissä on ne maanantaikappaleet, mutta kolmen lapsen äitinä jo suunnilleen tietää miten kukin merkki pesuissa käyttäytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :)! Samoilla linjoilla siis mennään! Juu, toki maanantaikappaleita löytyy ja voi olla että toisella sama tuote kestää ja toisella ei, se maanantaikappale kun voi olla vain yksi niistä isoista valmistusmääristä. Mut on tässä vähän alkanut jo vakiintua mitkä merkit on sellaisia mihin kannattaa sijoittaa ja mihin ei :)

   Poista
 3. Toi popin koirapaita on aivan ihana, harmittaa kun en pojalle ostanut sellaista.. :( Löysin h&m:ltä vielä sellaiset ihanat sinapinkeltaiset housutkin.. Olisivat sopineet tuon paidan kanssa yhteen hyvin..

  Meillä on lindexin yöpuvut pysyneet kyllä tosi siistinä :) Meiltä löytyy tuo samainen bamse yöpuku, ja kuva pysynyt siinä täysin ehjänä.. Silitätkö vaatteita? Itse silitän, ja joskus oon miettinyt, että auttaakohan se pitämään painatukset ehjinä?

  -pikku-tassun äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi ihana :)! Meillä se on vähän reilu vielä, kun kuvittelin et ne kutistuu hurjasti kun toi pupupaita oli pientä kokoa ja varmaan vähän kutistuikin. Viininpunainen koirasetti popilta meillä on koossa 104 ja on tosi ihana kans ja sopivan kokoinen eikä ole kutistunut. Meillä on ne sinapinkeltaiset po.pin sammarit ja sopii kyllä hyvin tuon koirapaidan kanssa, samoin kuin mustien paitojenkin :)

   Toi kuva on varmasti mennyt tohon kuntoon siksi, kun sitä on käytetty tosi paljon. Lähinnä toi Lindexin kankaan laatu ärsyttää, et menee nopee tosi huonoksi. Toi printtihän on periaatteessa kestänyt ihan loistavasti, kun laskee kuinka kauan pukua on käytetty ja paljon pesty. Mä silitän osan vaatteista ja väitän itselleni et se auttaa tietyt matskut pysymään siistimpinä, mut tiedä sitten.. Omia ei tuu silitettyä, mut pojan vaatteet tosiaan :)

   Poista
 4. Mä olen ollut muutamaan merkkiin tosi pettynyt, esim. popin tämä uusi tuotanto on ollut ihan kuraa :( Vanhat säilyvät pesusta toiseen, mutta esim. uuden malliston mammapaita (valkoinen) oli ihan nukkainen jo ekan pesun jälkeen..
  Myös villervalla ja älskning ovat osaltaan huonontuneet kovin. Muutamalta merkiltä en ostaa enää esim. ruskeaa tai vaatetta, missä edes osa kuviosta on ruskealla.

  Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi kuulla :( Meillä on onneksi noi Po.pit säilynyt tosi hyvinä. Ihan ehdoton suosikki tällä hetkellä on Po.pin viininpunainen raidallinen koirasetti :) Ihan pakko saada varmaan seuraavassa koossakin se :) Mut kyllä tohon hintaan sais tosiaan kestääkin, kannattaa reklaa siitä mammapaidasta!

   Poista
 5. Olipa kiva lukea postaus vaatteiden kestävyydestä! Monesti vain hehkutetaan uusia kivoja malleja ja värejä, mutta tällainen pidemmän aikavälin vertailu oli mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pidempään jo pyörinyt mielessä, että vois vähän kuvailla ja vertailla kun nyt on kerrankin ollut vaatteet ns. tosi pitkään käytössä. Mukava jos näistä on muillekin hyötyä :)

   Poista
 6. Tuosta maxomorran kokoasiasta: Tilasin uutta mallistoa 110/116 ja 122/128 kokoja 113-senttiselle. Tuo pienempi on just nyt hyvä, mutta ei ole kasvunvaraa. Tuo isompi taas on aivan jätti, joten sitä ei voi vielä käyttää. Eli ainakin noiden kahden koon välillä on hirmu iso ero. Minäkin odottelen miten ne kestävät pesuja, kun hankin nyt uusista syksyn ja talven mallistoista yhteensäö 3 paitaa.

  Meillä muuten tuo H&M:n salamapaita kesti aivan uuden veroisena paljon käyttöä. Meni seuraavalle kun meni pieneksi ja aivan priimana myytiin.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä vertaamassa tässä tänään, kun meiltä löytyy uuden malliston pyjama 110/116 koossa, että kuinka paljon on eroa tähän pienempään kokoon. Pyjama itsessään vaikuttaa samankokoiselle kuin Lindexin muumi pyjama, eli ei vaikuta kovin reilulle ainakaan lahkeiden suhteen.

   Toi H&M salamapaita on yllättävän laadukas. Se on ollut meillä tosi kauan ja on sitä kyllä pidetty ja pesty säälimättä. Alkuun oli pojalle niin iso kuin mekko :D Toi pörröisyys tosiaan ainut mikä hävisi printistä pesuissa vaikka nurinpäin pesen. Mutta H&M:ltäkin tekee joskus kestäviä löytöjä :)

   Poista
 7. Tällaiset vertailut on kivoja =) aika samoja kokemuksia on monista mulla. Paitsi metsolasta oon vähän eri mieltä. Jotkut säilyy tosi hyvinä, sitten taas on niitä kuoseja mitkä ottaa väriä ekassa tai tokassa pesussa, ja ottaa väriä siis ITSESTÄÄN. Muut pesussa olevat vaatteet säilyvät värjääntymättöminä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tainnut käydä hyvä tuuri sit Metsoloiden suhteen :) Ei tosin hirveästi ole ollutkaan, mutta ne ihanimmat ;) Tosi ikävä jos ottaa väriä itsestään :(

   Poista
 8. Oikein hyödyllinen postaus :)

  Samansuuntaisia kokemuksia täälläkin. Voisiko yleisesti todeta, että kalliimpien merkkien vaatteet olivat ennen laadukkaampia kuin nykyisin ja edullisten merkkien taas päinvastoin? Toki poikkeuksiakin on.

  Meillä Po.p:n koirapaidan muoto on kärsinyt pesussa: lyheni ja leveni. Maxomorra on selvästi parantanut laatuaan ja Ej Sikke Lej on tosiaan niukkaa mitoitusta, mutta laadukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Edullisiltakin merkeiltä voi löytää hyvää :) Tosin Lindex on kyllä aika ala-arvoista meidän kokemuksen mukaan. H&M on myös mennyt alaspäin siitä mitä se aikoinaan oli vaikka sieltäkin vielä laadukkaita ja edullisia löytöjä tekee. Name it ja Maxomorra on toki positiivisia yllätyksiä. Tosin Name it perushinnoiltaan ei tietty ihan se halvin ole aina sekään.

   Meillä toi po.pin koirapaita on säilyttänyt mallinsa vaikka on ohuempaa/erilaista matskua muihin po.pin paitoihin verrattuna. :) Ej sikke Lej vaikuttaa kyllä hurjan laadukkaalle!

   Poista
 9. Olipa kattava analyysi! Kiitoksia. :) Olen miettinyt uskaltaisiko tuota maxomorraa kokeilla jälleen... Ehkä siis uskaltaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin jaksoi sadepäivänä paneutua asiaan :D

   Mä en olis varmaan uskaltanut Maxomorraa kokeilla ellei oltais saatu testiin. Nyt kyllä uskallan ostaa, sillä olis toi jo lumpahtanut jos niin tekis. Must toi paita vaikuttaa hyvin samanlaiselle kuin noiden Name it paitojen matsku ja ton tyylisiä Name it vaatteita pojalla oli jo vauvana :)

   Poista
 10. VAu! Kiitos tooodella kattavasta arvioinnista ja kuvista! Meidän kokemukset Blaa!:sta on myös positiiviset. Ne on kestänyt todella hyvin pesusta toiseen värejä menettämättä ja pehmoisena ilman nukkaantumista! I love Blaa! Toinen ihana merkki on Newbie :) Villervalla ja Maxomorra on kivoja, mutta laadultaan tippuu ensin mainitsemieni alle. Silverjungle oli järkyttävä pettymys! Tilasin kesällä pojalle mustat tähtipolvihousut ja meinasin kuolla järkytyksestä muutaman pesun jälkeen: housut olivat aivan kulahtaneet, polvet pussilla, langat karkaili, tähtiaplikaatio purkautui jne... Mutta kiitos vielä postauksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ole hyvä vain :) Mukava jos näistä on hyötyä!

   Siis mä mietin, kun kaikki tuntuu aina hehkuttavan Silverjunglea, et meille tuli sit varmaan niistä housuista jotkut maanantaikappaleet mut ei siis välttämättä. Ne lumpahti mun mielestä pahemmin/nopeemmin entä mitkään Lindexitkään. Ne on siis ihan järkyt, karheat ja kulahtaneet ja se tähti mikä on pyllyllä on ihan ryppyinen :D En kyllä uskalla ihan heti sijoittaa tähän merkkiin euroakaan!

   Poista
 11. Tosi hyödyllinen postaus!

  Meillä on aika samanlaisia kokemuksia kuin sinulla. Välillä olen vienyt vaatteet takaisin kauppaan, jos ne on menny huonoksi jo muutaman pesun jälkeen. (Ja olen kyllä aika tarkka noudattamaan pesu ym. ohjeita.) Ja aika hanakasti laitan myös palautetta valmistajalle tai maahantuojalle. Mies sanookin et kohta vaateliikkeet pistää porttikiellon mulle:-P Mut onneks on muutama luottomerkki mikä ei ole pettänyt tähän mennessä vielä kertaakaan. Oli kyse aikuisten tai lasten vaatteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mä oon kans varmaan vähän yli tarkka ja muutenkin tulee just vaatteita pidettyä kuin kukkaa kämmenellä. Tuntuu et yksikin nuppineulanpään kokoinen tahra on liikaa :D
   Mä kans reklaan aika herkästi, eteenkin ulkovaatteet on tuottanut muutamia sellaisia pettymyksiä, et oon reklannu. Varmaan eivät myy mulle kohta mitään esim. Reimalta :D Tosin en oo enää ollu ostamassakaan pettymyksen takia.

   Poista
 12. Kaikki Po.pin vaatteet, missä on valkoista kuuluisi pestä vaalean pyykin kanssa. Myös ne joissa kankaan sisäpuoli on valkoinen, kuten tuossa koirapaidassa. Suosittelen myös noudattamaan pesuohjetta niin, että pesee aina korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa, jotta väriä ei liukene pesuveteen. Koirapaidan kanssa on todennäköisesti käynyt niin, että valkoiset osat ovat tummuneet muista tummista pyykeistä irronneesta väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskalla laittaa valkoisten sekaan muuta kuin valkoista :) Ton koirapaidan pesin aluksi aina ihan yksinään ja silloin jo tuli toi ns. tummuma jota aloin sit miettiin et onko ne nyt edes tummunut, ei näy tossa kuvassakaan. Et oliko ne ikinä valkoisen paperin valkoiset, sillä ei ne kyllä nytkään harmaat/harmaantuneet ole :D
   Suurimmassa osassa meidän vaatteita on pesuohjeessa just se 30 astetta :) Eka pesu tulee aina tehtyä 60 vaatteilla siinä lämmössä et värit ns. palaa kiinni :)

   Poista
 13. Kiva postaus! Allekirjoitan Maxomorran uudistuksen olleen loistava! Meillä yks paita ja varmasti ostan lisääkin. Miten kuivatat pyykit? Käytätkö mitään rummussa?
  Myös meillä petyttiin Silverjungleen, tähtihousut kulahti, tähtipaita kutistui ja neuletunika venähti. Onneks ne oli alevaatteita kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ollenkaan kuivausrumpua ja jos olisikin niin sinne menisi vain lakanat ja pyyhkeet tai aluskerrastot ihan hetkeksi :) Narulla kuivatan, kesäisin ulkona ja talvisin pakko kuivattaa sisätiloissa.

   Hui, en taida uskaltaa minäkään Silverjunglea ostaa. Olis aika karvas pettymys! Ne meidän velourit on ihan kamalat!

   Poista
 14. Loistava postaus! Pitää palata ajan kanssa lukemaan oikeen ajatuksella uudestaan :)

  Mä liputan kyllä h&mn puolesta varsinkin vielä toistaseks kun melkein kaikki sieltä ostetut on ollu jotain aika basicceja ilman printteja tai muita "erikoisuuksia". Noita voi pestä kymmenia ja taas kymmeniä kertoja ilman että muuttuu juuri mikskään. Jatkossakin ostan vähintäänkin kaikki perusvaatteet täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Mä kans tykkäsin vauvana käyttää pojalla H&M vaatteita enimmäkseen, kun säilyivät tosi hyvinä. Nyt ei ole niin paljon ollut mieluisia ja housut on liian reiluja tolle hoikalle. Itsellä on H&M:ltä toppeja muutamia ja miehellä t-paitoja. Edullisia ja ei mene pesussa huonoksi vaikka pestään tosi paljon :) Eikä harmita miehen työpaitoina vaikka menis rikki, kun maksaa n. 5e/kpl :D

   Poista
 15. Upeaa työtä olet jaksanut tehdä siis aivan mahtava postaus :D

  Nyt en jaksa muistaa missä ns. retrokuosisessa merkkipaidassa (olikohan Duns tms.) oli jo ekan pesun jälkeen ihan kamalaa nyppyä vaikka pesin ohjeen mukaan. Lego wearia voin kyllä positiivisesti liputtaa (tänäänkin jesper juniorin puolihintapäiviltä pari paitaa pojalle ostin). Name It paitoihin olen ollut myös tyytyväinen (muistaakseni 95% puuvillaa, 5% elastaania) ja niitä sain kahmittua 5 euroa kappale eräällä kerralla. Hmm espritin t-paidat ovat olleet ainakin kestäviä. Samoin S'Oliverin paidat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tästä postauksesta on iloa :)

   Legot on kyllä eteenkin ale-löytönä ihan mahtavia! Name it on myös ollut aina positiivinen yllättäjä. Meillä ei Dunsia ole koskaan ollut, kun joskus luin, että ne kutistuvat pesussa tai menettävät muotoaan. En tosin osaa sanoa, pitääkö tuo paikkansa, mutta näin olen lukenut.

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)