maanantai 26. helmikuuta 2018

NAME IT SOFTSHELLHAALARIT - KOKEMUKSIA?

Name it softshellhaalarit taitaa olla nykyään aika iso hitti. Mun vaan täytyy myöntää, ettei meillä ole koskaan ollut Name it merkiltä muuta kuin sisävaatteita. Niiden laadusta kyllä olen tykännyt. Nyt kuitenkin iskin silmäni tähän kivaan poikien softshellhaalariin.





Löysin nyt tästä omalta alueelta Lintukoto verkkokaupasta poikien Name it softshellhaalareita jopa kokoon 116cm asti. Mietinkin, pitäisikö hankkia pienemmälle tälläinen. Pukuja löytyi valikoimasta yksivärisenä ja sitten tämä kiva kuviollinen (mihin sopisi niin hyvin Gugguun pipojen värit!). Tytöille löytyy nättejä yksivärisiä frillapukuja ja muutamia kukallisiakin oli vielä jäljellä. Lintukodossa on ilmainen toimitus yli 60e tilauksille, mutta palautukset joutuu kustantamaan itse. Mittoja näkyi tosin tuotteissa olevan aika hyvin saatavilla, joten hutikokoja pystyy välttämään. Huomasin, että uutiskirjeen tilaaja saa vielä ensimmäisestä ostoksesta -10% alen, joten puvun hinnasta lähtisi vielä vähän pois.



Nämä tyttöjen haalarit oli must kaikkein näteimmät! Aivan yli-ihanat kukalliset kuosit! Vaikka ei niissä yksivärisissäkään mitään vikaa ole. Klikkaa tästä niin pääset kurkkaamaan koko Name it softshell valikoiman!

Nytpä tarvitsisinkin teidän kokeneempien Name it pukujen omistajien neuvoja! Pitääkö vetoketju veden, eli voiko tätä käyttää sukelluspukuna? Entä onko materiaali notkeaa? Meillä on ollut vain Racoonin softshellhaalari taaperolla ja se oli ihanan notkea, mutta muistelen ettei vetskari olisi ollut täysin vedenpitävä.

Kuvat: Lintukoto

24 kommenttia:

  1. Jos et ole vielä lukenut softshellien muovihaitallisuudesta niin kannattaa googlata. Jos olet tietoinen ja koet kuitenkin softshellin hyväksi valinnaksi niin eipä siinä, jokainen päättää itse.

    Mä ostin viime vuonna yhden Name it:n softshellin tietämättä noista muoviseikoista. Sen verran osaan sanoa, että haalarissa on melko nafti niskahaara ja pitkät lahkeet. Materiaali on mielestäni notkea ja pehmeä. Aika vähän ehti sateella olemaan päällä, niin vedenpitävyydestä en osaa sanoa.

    Mua kieltämättä harmittaa, kun kaikki kauneimmat kuosit on aina softshelleissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muistanut tätä asiaa, niin googlasin. Ton fleecen kyllä muistin. Pohdin sitä silloin tosi pitkään, kun näitä uutisia alkoi tulla ja eihän toi mitenkään hyvä vaihtoehto ole. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että meillä on windfleecet ja niitä pestään noin kerran kaudessa. Softshell on materiaalina tosi käytännöllinen, olis toki paras jos siitä ei irtoaisi mikromuovia! Luin kuitenkin, että myös goretexissa olisi tämä ongelma (en tiennyt tätäkään). Tuntuu vähän, että tekipä miten teki niin jotain haittaa siitä on kuitenkin :/

      Kiitos mitoitus tiedosta! Täytyykin tuumata tätä, eilen muistin et meillä taitaa olla kaksi jemmatakkia kaapissa, jotka voisi pienemmälle mahtua. Haalari olis kyllä kätevä, jos vielä neljävuotiaalle kelpais mutta... Täytys varmaan tehdä se välikausi postaus :D!

      Poista
    2. Joo kaikissa teknisissä vaatteissa on sama ympäristöongelma. Eli jos haluaa olla ekologinen, lapsi pitäisi pukea vain luonnonmateriaaleihin ja löytyyhän niistäkin sitten epäeettiset näkökulmansa varmasti (saako lampaasta ottaa villaa, entä tuhoutuuko sademetsät kun käyttää puuvillaa tai bambua...). Eli jos ei halua, että lapsi ulkoilee läpimärkänä vain villapuvussa tai ihan alasti, on kai pakko hyväksyä etteivät tekniset vaatteet ole luontoystävällisiä. Valitettavasti.
      T

      Poista
    3. Totta :/ Toki ei itseään/lapsiaan haluais millään myrkyillä kyllästää, mutta ehkä nykyään on ekologisempia nämä pinnoitteet kuin pari-kolmekymmentä vuotta sitten :)

      Poista
    4. Mä olen lukemani perusteella käsittänyt, että softshell on materiaaleista ongelmallisin mitä tulee tuohon ympäristöasiaan. Sen kyllä tiedän, että kuorivaatteetkaan eivät ole siis puhtoisia. Mutta juu, vaikea on elää täällä maapallolla niin että ei kokisi mistään huonoa omatuntoa jos valintojaan alkaa miettiä todella tarkkaan.

      Meillä on päädytty yleensä kuorihaalareihin senkin takia, koska koen niiden olevan monikäyttöisempiä. Softshell tuntuu usein kesällä vähän liian paljolta, mutta kuori voi ollakin ihan ok, jos on vaikka märkää silleen, että haluaa sillä haalarilla lapsen suojata :)

      Poista
    5. Näin minäkin käsitin, että olisi jopa fleeceä pahempi. Ja totta joka sana! :)

      Meillä on muuten ollut notkeat softshelltakit kesälläkin käytössä :D Kiitos näiden lämpimien Suomen kesien.

      Poista
  2. Meillä on ollut pojalla joka välikausi name itin softshelliä. Tykkään kovasti. Pitää hyvin vettä, lika lähtee helposti pois ja on kestävä. Nytkin hankittu kevääksi 5 vuotiaalle musta haalari ja 8kk tytölle tuo ihana ruusukuosi. Ja suosittelen myös Lintukotoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Millainen mitoitus näissä sun mielestä on? Mikä koko 5vuotiaalla? Täytyy katsoa jos pääsisin käymään tuolla Lintukodossa, vois varmaan helpompi olla kun pääsisi sovittamaan :)!

      Poista
    2. Musta nämä on aika reilua kokoa. Tai riippuu minkä mallinen lapsi on. Näissä on pitkät raajat. Meillä on muistaakseni 104 koko. Poika täyttää just nyt viisi, mutta on tosi hoikka ja pienikokoinen. Ei ehkä paras malli jos on kovin pitkäselkäinen lapsi. Meidän hoikalle tosi hyvä.

      Poista
    3. Meillä just pitäis olla pitkät lahkeet ja hihat, mut selkä on tosi lyhyt niin riittäs hyvin jos sellasta mallia :)

      Poista
  3. Meillä haalari lähti aikoinaan palautukseen omituisen mitoituksen vuoksi. Niska-haara kiristi, vaikka lahkeissa olisi ollut parin koon verran kasvunvaraa ja lapsi on pitkäjalkainen. Toki malli on voinut muuttua. Meidän kokeilema haalari taisi olla toissa vuoden mallistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Mä en tullut tätä mitoitus asiaa yhtään ajatelleeksi. Po.pin kuorihaalareissa on kans aika haastava mitoitus meille (liian pitkä selkä ja lyhyet hihat jne), mut nyt ne on kai muuttunut. Pitäisi varmaan päästä sovittamaan sekä Name it, että Po.p. Ei huvita maksaa mihinkään palautus posteja, jos vika on mitoituksessa :/

      Poista
  4. Meille kotiutui fb-kirpulta melkein neljä vuotta vanha name it softshell, joka oli vielä ihan täykkykunnossa. Tosin huppu puuttui, mutta se ei menoa haittaa. Vaikuttaa siis tosi hyvälaatuiselta.
    Sovitettiinkin sitä jo päälle ja oli tosi hyvän mallinen. Tykkään! Tuo ruusukuosi tuntuu olevan aika suosittu tänä keväänä, itse olisin enemmän tykännyt tuosta orvokista ja suunnittelinkin jo sen ostoa ennen kuin satuin sen meidän haalarin löytämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta ihan parasta jos tekee jonkun hyvän löydön kirppikseltä! Ja laadukkaat vaatteet toki kestää :)! Onko teidän haalarissa millainen mitoitus? Ja hei, noi molemmat kukkakuosiset on kyllä tosi ihania :))

      Poista
  5. Mun mielestä reilua kokoa. Vuosi sitten tilasin metrin mittaiselle koot 98 ja 104. 104 on niin iso ettei olisi voinut käyttää. Minusta haalareissa on aika pitkä niska-haara. Tykkään kyllä tosi paljon ja on hyvä voimalle lapselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vitsit, pitäis päästä sovittamaan! Meillä on nyt käytössä T2H 104cm haalari, vaikka pituutta on näköjään melkein 10cm yli kokomerkinän, joten ei ne koot kyllä aina pidä paikkansa.

      Poista
  6. Meillä oli Name Itin haalari esikoisella vuoden ikäisenä ja toimi erinomaisesti. Pysyi aina kuivana. Nyt on pojalle kevääksi odottamassa viime syksyn aleista ostettu. Tytön puku oli liian tyttömäinen, mutta meni hyvin kirpulla vielä seuraavalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Eli se vetoketjukin piti siis vettä? Onneks ulkovaatteet tekee yleensä hyvin kauppansa käytettynäkin, kun pysyvät siisteinä. :)

      Poista
  7. Itse tykkään tosi paljon Name Itin softshelleistä. :D Meillä on nyt pari kautta ollut haalarina ja housuina. Haalarit on reilua mitoitusta, meillä 104cm menee vielä kevään vaikka neiti on jo jotain 106cm pitkä nyt. Mitoitus on muutenkin meille hyvä, koska meillä tyttö on pitkäjalkainen ja -kätinen. Myöskään selkämitta ei ole tytöllä ollut pitkä, vaan aika normi, joten istuu hyvin päälle. Minusta on plussaa ettei tuo haara roiku, kuten monella muulla merkillä tuppaa roikkumaan. Ovat myös mukavan kapeita malliltaan. Meille ei ole taas koskaan lapsille Po.p:n haalarit nätisti istuneet päälle ja ne hihat on etenkin aina olleet jo alkuunsa liian lyhyttä mallia.
    Name It softshell housuja suosittelen myös, niitä meillä on ollut nuorimmalla pojalla monessa koossa ja tykkäsi itsekin kovasti. Pitää hyvin vettä ja kestää kulutusta. Tytöllä oli viime kevät-syksy slimmin mallisena housut ja ne oli ihan parhaat.
    Suosittelen siis testaamaan! :)
    Tuo ruusukuosi ois ollut minun lemppari, jos pohjaväri ei olisi ollut tummansininen. ;)
    Se roosa frillahaalari on myös ihana, mutta ehkä hiukan arka väri. Vielä mietin että mikä meille voisi kotiutua jo 110cm jemmaan.
    Pojillekin oli kivoja kuoseja näissä. :)

    -Hattarasydän Mia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit se haalari vois sit olla meille hyvä mittasuhteista! Mä en kans tykkää jos haara roikkuu (niinku po.pin vanhoissa), se sit kuluukin nopeammin ja ei oo varmasti kauheen kiva liikkuakaan.

      Pitäisköhän mun testata sittenkin niitä housuja! Meinaan pengoin kaappia ja kaksi softshelltakkia olis pienemmälle jemmoissa... Onko teillä jäänyt pieneks pojilta meille sopivaa ;)? Vois ostaa jos koot natsaa :D

      Se ruusu on kyllä tosi nätti! Minttu frillakin oli kiva, mut ne on kyllä arkoja värejä. Toisaalta - meillähän on ne harvat vk-haalarit ollut aina aika vaaleita ja isoilla valkoisilla tehosteilla, joten ehkä noi kokovaaleat ei niin pahoja olekaan :)

      Pojille oli joo pitkästä aikaa kivoja, ainakin tuotekuvien perusteella :)!

      Poista
    2. Testaa ihmeessä housut tai haalari. Sit se näkee on teidän "mallisia" ja tykkäätkö. :) Suosittuja nuo tuntuu ainakin olevan, joten uskon että aika moni tykkää.

      Ei meillä taida olla mitään teille sopivaa pieneks jäänyttä. Nuorin pojista käyttää jo kokoa 152cm ja 146cm möin jo pois viime keväänä. Nyt siis kevään menee vielä ainakin 152cm softshell housuilla tai jos suostuu niitä enää pitämään. Alkaa nimittäin tuo 10v. olla jo myös aika arvaamaton sen suhteen mikä kelpaa ja mikä ei. ;D

      Kyllä minäkin yleensä ostan sitä mikä miellyttää, enkä mieti näkyykö lika miten helposti. Eihän muuten koskaan saisi pitää mitään ihania herkkuvärejä! :D

      -Hattarasydän Mia-

      Poista
    3. Täytyy kyllä laittaa mietintään! Nyt olis haalarissa viimeisiä kokoja kun menis meille...

      Joo vähän turhan isoja teidän vaatteet sitten meillä :) Meillä myöskin isomman kanssa oli jo vuosi sitten ulkohousuista vääntöä, että tiedän tunteen :D Olikohan niissä Po.pin housuissa enää teille kokoja? Siellä on sellanen malli, missä ei oo pussilahkeet vaan suorat tarroilla, aattelin kokeilla markkinoida meille jos ne on hyvät :D

      Poista
    4. Haalaria ei ole name itilta ollut mutta juuri ostin tytölle ne kapeat softshell-housut kevääksi. Haalaria voisi muuten ajatella mutta minusta ne poikien kuosit on rumia ja synkkiä. Nuo Racoonin takit, mitkä sinun nuoremmalla oli uudessa postauksessa, on aivan ihanat!

      Poista
    5. Nämä on kyllä ihanan pirteät! Ja materiaali on sellasta parempaa kuin tuossa vanhassa että hylkii tosi hyvin likaa/vettä :)

      Minustakin ne muut oli synkkiä, toi lentsikkakuosi kuvassa ihan kiva :) Ehkä.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :)