maanantai 3. kesäkuuta 2013

Toivepostaus: Kesäjuhlien vaatetusta pojille

Tämä toivepostaus oli oikein kiva toteuttaa. Vaihtoehdot tuntuu aluksi pojille juhlapukeutumisen osalta olevan varsin suppeat jos ei tahdo perinteistä tummupuku tai liiviasu linjaa noudattaa. Usein kaikista pienimmät juhlijat voivat pukeutua mukavasti ja rennosti, harvoin on sellaisia tilaisuuksia missä pukukoodi on myös vauvoille ja taaperoille ehdoton. Kesän juhlissa korostuu usein iloisuus ja aurinkoisuus joten miksei siis myös juhlapukeutumisessa!

Lähtökohtaisesti juhliin ei yleensä pueta farkkuja ellei kyse ole rennosta perhejuhlasta. Nykyään tosin pienille pojille on niin kivoja ja värikkäitä farkkuja, että saattaisin itse sortua pukemaan lapsen mieluummin pirteästi jos kyseessä ei ole kovin viralliset ja isot juhlat. Löysin kuitenkin pienellä selailulla tosi kivoja vaihtoehtoja niin vauvoille, taaperoille kuin isommillekin juhlijoille.

Mitäs pidätte?

Tälläisen kollaasin keräsin Polarn O. Pyretin valikoimista taaperolle. Näissä koot 68-92cm.
Sään ja makumieltymysten mukaan voi alaosan yhdistää kivasti ruudulliseen pirteään paitaan ja pienillä yksityiskohdilla asustaen asu saa erilaisen ilmeen. Hanki vaikka kauluspaita sekä pitkät housut ja shortsit ja asu on käyttökelpoinen vähintään kaksissa saman suvun juhlissa ;)


Isommille juhlijoille Po.pin nettikaupassa oli mielestäni suppeampi valikoima, mutta päädyin tälläiseen kokonaisuuteen. Rohkea voi asustaa vastaväreillä tätä kokonaisuutta, eli rohkeasti oranssia pieninä yksityiskohtina kehiin. Kannattaa kokeilla leikitellä väreillä!

Espritin valikoimista löydän usein ne omat suosikkini. Valikoima live-kaupoissa on yleensä hyvä ja valinnanvaraa riittää. Nettikaupan tarjonta oli tällä kertaa varsin suppea, mutta jos tyyli miellyttää niin kannattaa käydä myymälässä kurkkimassa josko löytyisi joku tosi kiva setti!
Pienelle taaperolle valitsisin rennon asun, jota voi käyttää juhlien jälkeenkin kesän aikana. Raikkaita sävyjä ja käytännöllisiä materiaaleja.


Myöskään Mini Boys puolella nettikaupan valikoima (tai ainakaan kokojen saatavuus) ei enää ollut mitenkään kehuttava ja sorruinkin valitsemaan hieman farkkua tähän kokoelmaan ehdolle. Kauniita ja raikkaita värejä varsinkin housuissa! Ehkä ruutupaidan kaveriksi voisi rentoihin kesähäihin laittaa vihreä farkkutakin illan viileisiin.

Tämä asu on suosikkini! H&M:ltä löytyy todella hyvin yleensä tilanteeseen kuin tilanteeseen vaatetus eteenkin lapsille. Tämä asu löytyy vauvojen puolelta kokoon 92cm asti. H&M koot ovat kesävaatteissa kokemukseni mukaan yleensä vähintään kokoaan vastaavia.


Tässä hieman värikkäämpi vaihtoehto alle 92cm lapselle H&M valikoimasta.

 Isommille tarjontaa oli alunperin todella kivasti eteenkin paitojen osalta, mutta nettikaupan puolelta koot olivat jo loppuneet. Näissä oli kokoja vielä hyvin ja alaosissa värivaihtoehtoja löytyy vaikka millä mitalla.

Tässä H&M isojen puolen paitoja joita kannattaa liikkeestä käydä kurkkimassa jos vielä löytyisi!

Tässä loppuun vielä hieman perinteisempää linjaa Kinderit mallistosta Lasten Taikamaasta.


Millaisia vaatteita teidän pojat ovat juhlissa käyttäneet?

8 kommenttia:

 1. Me olimme juuri ylioppilasjuhlissa ja molemmilla pojilla oli farkkushortsit ja kauluspaidat :) mun mielestä farkut voi ihan hyvin pukea juhlaan, varsinkin lapsilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös usein farkkua, sillä meillä juhlat ei usein ole niin ylijuhlavia. Toiset vaan ei tykkää siitä, että juhliin pukee farkkua. Niin makuasioita :)

   Poista
 2. Pukeutuminen riippuu niin paljon juhlan luonteesta ja isäntäväen pukeutumisesta, toki myös vieraana olevan lapsen iästä.

  Minusta pikkulapsi (ja aikuinenkin, jos isäntäväki pukeutuu samoin) voi pukeutua kevyeen kesäjuhlaan pirteästi ja epämuodollisesti. Juuri noin, kuten noissa laittamissasi värikkäissä esimerkeissä. Sortseja ja farkkuja yhdistettynä värikkääseen kauluspaitaan.

  Ite olen tykännyt aiemmin pukea pojat juhlaan melko perinteisesti (tuo Kinderit-tyyli) ja se on nyt iskostunut esikoisen mieleen ainoana oikeana juhla-asuna! ;) Piti sitten kerhon kevätjuhlaankin vetäistä ykköset niskaan: http://toivottomanoivallista.blogspot.fi/2013/05/kevatjuhlapukeutumista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Juhlien luenne ja isäntäväki määrittelee paljon. Tähän kokosin juuri toiveiden mukaan muuta kuin sitä perinteistä linjaa. Näitä miksaamalla tosin saa vaikka mitä kokonaisuuksia, sillä eihän koko asun ole pakko olla hankittu samasta putiikista :)!

   Tiedän ton juhla-asu tunteen ;)! Mutta joskus on kiva pukeutua ns. virallisestikin :)!

   Poista
 3. Mä käytin esikoisella ihan pienenä pellavahousut+slipoveri-tyyliä. Nyt tykkään, että kaikki on samaan sarjaan puettu, enkä voi vastustaa tyttöjen ihania juhlamekkoja, joten meillä pojat pukeutuu esim.häihin liivipukuihin ja kauluspaitoihin. Tosin alaosana voi olla esim. mustat slimmit.

  Nyt on kova juhlavaatepohdinta, kun lauantaina on ystävän valmistujaiset. Kaapista löytyisi pojille mustat housut+liivit+valkoiset ja v.pun kauluspaidat, mut kovasti mietityttää, josko sittenkin jotain muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ollut oikeastaan mitään virallisempia juhlia. Enon 50v juhlat oli vuosi sitten talvella ja pojalla oli Name it ruudullinen kauluspaita sekä mustat farkut, mut ne taas sopi siihen rennompaan tilaisuuteen hyvin ja muullakin lapsiväellä oli samantyylinen vaatetus.
   Häät voisi olla enemmän virallinen riippuen hääparista :)!

   Entäs jos laitat pojille juurikin ne mustat housut (on juhlavammat) ja esim. tuollaiset Po.pin lyhythihaiset kauluspaidat tai juurikin jotain värikästä yläosaksi?

   Poista
 4. Kivoja kollaaseja, ihanat värit! Meillä puetaan usein värikkäät farkut (tai chinot) + kauluspaita juhlaan.

  Isommat juhlat, kuten häät, vaativat minusta perinteisemmät juhlavaatteet. Toki riippuu aina juhlien luonteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoilla linjoilla siis ollaan :)! Häätkin toki riippuu niin hääparista itsestään :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :)