torstai 2. huhtikuuta 2015

IHANAT SETIT KAUPPAREISSUILLE JA MUUTAMA SANA PÄÄSIÄISESTÄ

Pääsiäinen lähestyy ja täytyi meidänkin käydä täydentämässä ruokavarastoja. Oikeastaan käytiin pitkästä aikaa tekemässä vähän isommat ruokaostokset, ettei tarvitsisi pyhien aikana miettiä mitään ylimääräistä. Yleensä tulee haettua vain päivän ruuat ja ne pystyy yksinkin nopeasti kipaisemaan iltasella. Kaupassa ei ehkä ollut niin paha ryysis kuin odotin, mutta kyllä siellä osa hamstrasi ruokaa kuin maailmanlopun edellä. Saatiin kuitenkin melkein kaikki tarvittavat, puolessa välissä ostoslistaa luovutin ja ajattelin, että vähemmälläkin pärjää.

Puettiin ensimmäistä kertaa kauppareissulle välikautta päälle. Ajattelin, että lapsille tulee kuuma toppavaatteilla jos kovin kauan menee aikaa - ja menihän siellä. Pienempi ehti riisua jo pipot ja lapaset ja takkiakin olisi mieluusti riisunut pois kärryissä istuessa. Lasten kanssa mun kauppareissut ainakin kestää helposti tunnin - syy siihen miksi ei joka päivä käydä koko porukalla kaupoilla.






Isomman asu on mun mielestä tosi ihana. Ostin tämän Mini Rodini "wind jacket" takin Lasten Taikamaasta lähinnä kesää ajatellen. Tuulitakki on tosi kätevä niille koleammille päiville ja lämpimään loppukevääseen. Mun mielestä tämä on niin tyylikäs, että menee ihan hyvin kauppatakkina ja ns. parempana takkina samalla. Keksittiin laittaa tänne alle windfleece niin tämähän menee mainiosti jo nyt kauppareissuilla! Tuo keltainen windfleece pilkistää kivasti kauluksen alta tuoden väriä asukokonaisuuteen.


Poika on jo pitkään toivonut keltaista pipoa, joten tehtiin kompromissi ja ostin Punavuoren Peikosta meille tämän Mini Rodinin oranssin basic pipon. Aivan ihana ja just sellainen kuin ajattelinkin. Kokokin meni nappiin, vastaa mielestäni tosi hyvin tuota ilmoitettua kokoa (52/54). Takki on muuten 116/122 ja alle mahtuu mainiosti tuo fleece. Isompi takkikin olisi ollut käytettävissä, mutta ei yhtä nätin näköinen kun oli niin paljon reilumpi. Farkut on second hand KappAhl ja kengät Bisgaard. Vähän harmittaa, kun muistin nämä kengät vasta eilen! Niitä on nyt käytetty tälle talvea tasan kaksi kertaa.


Näitä Bisgaardeja katsellessa tekis ihan hurjasti mieli hankkia kesäksi jotkut nahkakengät, lyhytvartiset samantyyliset. On ne vaan niin paljon tyylikkäämmät kuin perus lenkkarit. Mutta saas nyt nähdä...

Poika sai kaupasta valita muuten tämän pääsiäisen ensimmäiset herkut. Pieniin suklaamuniin tyytyi ja niitä pari sieltä valkattiin. Meillä ei virvottu viikonloppuna, niin ei sieltäkään kautta herkkuja tullut. Eilen käytiin lasten pääsiäiskirkossa ja se oli varmaan ensimmäinen kunnolla pääsiäiseen liittyvä juttu tälle keväälle. Pääsiäiskoristeet voisi toki jostain muuttolaatikoista yrittää kaivaa esiin, ennen kuin koko pääsiäinen on ohi. Minusta toi kirkko oli muuten ihan kiva tapahtuma lapsille. Kesti puolisen tuntia ja siinä oli muutama lapsille tuttu virsi ja ohjelmaa. Minikin jaksoi ihmeen hyvin. Ei kyllä meidän lisäksi montaa perhettä siellä ollut, kaikki muut olikin sitten pieniä koululaisia tai päivähoitolaisia. Me päätettiin käydä, kun pojat kävi ennen joulua hoitopaikan mukana joulukirkossa ja isompi nyt sanoi, että tahtoisi mennä kun kerhosta lähtiessä tästä kerrottiin. Käyttekö te missään pääsiäisen ajan tapahtumissa? Onko kirkkoon meneminen ihan nounou? Voin kyllä myöntää, ettei ole rippikoulun jälkeen paljon pakollisia menoja enempää kirkossa käytyä, mutta eihän tuo nyt niin iso homma ollut ja hyvä mieli jäi :)

Tähän loppuun vielä kuva Minin asusta. Tämä oli kyllä kans aivan ihana. Värit ei ihan täysin pääse esiin hämärässä eteisessä, mutta kaunis kuin mikä! Pipo ja windfleece Polarn O. Pyret, housut viime keväänä testiin saadut Racoon Outdoor. Kuten näkyy niin Racoonit on tosi reiluja. Nämä housut on kokoa 74cm ja mini on jo lähes 10cm tätä kokoa pidempi. Alkaa nämä toki jäädä pieneksi, mutta ehkä vielä hetken aikaa kauppareissuilla menee. Sopii niin täydellisesti ton pipon kanssa yhteen :)

Millaisia pääsiäissuunnitelmia teillä on?

4 kommenttia:

  1. Kivat vaatteet pojilla ja varsinkin nuo ihanat nahkakengät! Onhan nahkaiset niin paljon tyylikkäämmät kuin tekstiilipintaiset, mutta toistaiseksi ei nahkaisia ole meidän pojilla ollut kuin joitain kirppisteltyjä Tepsuja joskus.

    Minä ihan petyin, kun päiväkodissa eivät käyneet tänä vuonna lasten pääsiäiskirkossa (varmaan bussikuljetuksen hinta esteenä). Perhekerhon kanssa käytiin siellä lasten ollessa pienempiä ja tykättiin. Käyn jouluna kauneimmissa joululauluissa, mutta muuten ei tule juuri kirkossa käytyä, vaikka sieltä aina hyvän mielen saakin.

    Meillä olis tarkoitus viettää pääsiäisen aika reissun päällä ensin ystäväperheen luona itärajalla ja sitten mökillä ja mummolassa. Mutta katsotaan ensin, mikä on poikien kunto ennenkuin vahvistetaan suunnitelma. Kovin on räkäistä taas :/

    Mukavaa pääsiäisenaikaa teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja nämä kengät on ihanat. Oli viime talvena käytössä ja muistelin, että ovat pienet - ja pyh! Ois mahtunut. Parempina kenkinä nämä on nyt ollutkin, kun isompi olis polkenut piloille pihalla. Minille jemmaan siinä toivossa, että koko natsaa joku talvi :) Näissä on goretex matsku tuossa kankaassa :)

      Joo kyyditykset on varmasti usein se este. Kallista ja ei saada aikataulutettua :(

      Voi että, toivottavasti teidän reissu onnistui! Kiitos :)

      Poista
  2. Tosi kivoja vaatteita teillä taas kerran:) Ihana väriläikkä on tuo pipo! Meillä jos pienempi saisi valita niin kaikki olisi vain pinkkiä:D

    Isompi laulaa seurakunnan kuorossa, joten meillä kirkossa käydään aika usein kuuntelemassa esiintymisiä. Itse olen laulanut myös lapsuudessa samassa kuorossa ja isompana ollut isosena ja pitänyt seurakunnan kerhoja. Ei meillä kovin uskovaisia olla (mies ei kuulu edes kirkkoon), mutta jollain lailla kirkko kuitenkin elämäämme kuuluu.

    -Susanna / Colour Outside the Lines

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja niin on kivan pirteä ja mukava, kun on yksi yksivärinen pipo niin menee sitten siistimmissä menoissakin tarvittaessa. Meillä ei nyt oo enää isompi niin kriittinen vaatteista kuin oli joskus pienempänä :D Mut välillä kyllä tulee jotain "tää on tyttöjen" kommenttia mut ne ei muuten koskaan oo mistään pinkeistä tai punaisista vaatteista!

      No aika samanlaisella uskon tasolla taidetaan mekin olla :D Mä en oo itseasias varma öö eiku joo kuulun tällä hetkellä kirkkoon, kun liityin et saatiin Mini kastettua :) Ja seurakunnan kerhossa isompi poika käy kerran viikossa, kun ei täällä muuta ole. Mut ei se ole mun mielestä mikään uskontokerho, itsekin siinä lapsena kävin :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :)