keskiviikko 18. lokakuuta 2017

SOVITUKSESSA MOLO KIDS & TICKET TALVIVAATTEET

Joko teillä on talvivaatteet hankittuna? Itse ajattelin alkusyksystä, että meillä takuulla mahtuu lapsille vielä edellisen talven ulkovaatteet ja mitään isompaa ei tarvitse hankkia. Soviteltiin nimittäin elokuulla haalareita ja takkeja ja kyllä ne silloin vielä hyvälle näyttivät. Nyt ilmojen kylmettyä tuli kaivettua haalarit ja takit kaapista ja sovitettua uudelleen ja kuinkas ollakkaan - nehän ei enää sovikaan! Nappasin kuitenkin sovittaessa kuvat näistä pienemmän talvivarusteista, joten alla muutama sananen mitoituksesta.


Tässä kuvassa Molo Kids Polaris 104cm. Tämä on hankittu himpun yli metrin mittaiselle ja yhden talven käytetty. Pysyi kerrassaan loistavassa kunnossa ja mitään käyttökulumaa ei puvusta kyllä pysty havaitsemaan. Puku oli tosi hyvän kokoinen vielä kesällä pari senttiä yli kokomerkinnän mittaiselle lapselle, mutta kyllä tämä nyt on jo niin nafti, etten enää käyttöön ota. Jos olisi lopputalvi kyseessä niin kyllä tätä hätäisesti kuukauden pystyisi käyttämään. Lapsen pituus on omalla mittauksella jo lähempänä seuraavaa kokomerkintää.


Tämä ei ole erityisesti jäänyt lyhkäiseksi esim. hihoista tai lahkeista, vaan ihan joka suhteessa. Täysin ideaali mitoitus tälle ipanalle näissä Molon puvuissa. Hihat nousee jo vähän turhan ylös ja kunnolla kyykistellessä lahkeet ja niska-haara mittakin jo himpun kinnaa. Käsineetkin olivat jääneet pieneksi! Ei yksiäkään sopivia (ehyitä) enää löytynyt. Ja nämä oli vielä muutama kuukausi sitten ihan hyvän reilun kokoiset!


Näistä Molo Kids haalareista kuule usein, että ovat pientä mitoitusta. Mielestäni (useamman vuoden kokemuksella) nämä vastaavat todella hyvin kokoaan ja yleensä mahtuvat juuri siihen seuraavaan kokomerkintään asti ainakin hoikemmalla lapsella. Meiltä puuttuu sopivasti nyt se 110cm koko ja sitä seuraava koko on jemmassa, mutta on kuitenkin liian suuri vielä.


Ticket To Heavenin mitoitus on vuosien varrella vaihdellut hurjasti. Tämä Baggie on vuodelta 2013 ja tässä on vielä se reilumpi mitoitus mielestäni. Puku on oikeastaan ihan hyvänkokoinen, mutta ihan järjettömän ohut! En jaksa uskoa, että tällä tarkenee kunnolla koko talvea ilman välikerroksia, joten jäänee varapuvuksi. Tämä oli isomman suosikki aikoinaan ja runsaasta käytöstä huolimatta tässä ei oikeastaan mitään käytönjälkiä näy, vaikka ihan muuta muistelin. Puku on kokoa 104cm.


Tämä tummansininen sävy on kyllä tosi hyvännäköinen ja notkea ohkainen puku istuu ihan nätisti käyttäjälleen. Tässä ei lopu niska-haara mitta ainakaan kesken, mutta ei se silti liian suuri ole.


Samalla sovitettiin veljen vanhoja Kuomia. Ei ehkä just niin hyvät kuin tarvitsis, mutta varakenkinä menee. Vaikka käyttäjä olikin eri mieltä - ei oo kuulemma hyvät ja on liian suuret (sopivat) :D


Ticketin 104cm takki on myös 2013 vuoden mallistosta. Tämä oli viime talvena käytössä toisen takin ohella. Takki vastaa todella hyvin kokoaan. Pituuden puolesta tämä vielä menisi, mutta hihat on jääneet lyhkäisiksi. Ominaisuudet takissa on kerrassaan loistavat, täysin uudenveroisena on tämäkin meillä säilynyt.


Ja goret olin ajatellut ottaa käyttöön vielä tänäkin tulevana talvena, mutta saapa nähdä. 0,8mm ei taida riittää enää varaksi joten seuraavaa kokoa metsästämään...


Tälläinen tosi lämmin ja upean värinen Ticketin Baggie North meiltä löytyi jemmoista koossa 110cm. Puku oli isommalla ipanalla käytössä 2014/2015 talvena (muistaakseni) kovimmilla pakkasilla. Tämäkin on kuin kaupan hyllyltä vetäisty. Ainoa ongelma, että tässä taas on mittasuhteet ainakin vielä tällä hetkellä täysin pielessä tälle nuorimmalle. Herra näyttää ihan plussapallolta tämä päällä. Lahkeet on liian pitkät ja selkämitassa on toooosi paljon väljää. Luulen, että kun tämä on tuosta niska-haara mitasta sopiva, niin lahkeet ja hihat on jo pienet. Saas nähdä kuinka käy.


Muistelen, että vielä tässä Aw14 Ticketissä olisi ollut hieman reilumpi mitoitus, mutta aavistuksen pienempi kuin edellisen vuoden puvuissa. Tai ainakin hihat lyhkäisemmät. Sen jälkeen mitoitus on muuttunut ja toi niska-haara mitta on muistaakseni huimasti pienempi. Mikä ainakin meille olis nyt parempi juttu.


Ei taida auttaa kuin räpsiä myyntikuvat ja laittaa pienet toppavaatteet myyntiin ja kenties kääräistä tämä iso vielä jemmaan odottamaan. Ja miettiä seuraavaksi mitä talvella sitten puetaan... ettei ihan kesähepeneissä tarvitse kulkea :) Meidän myytäviä pääset shoppailemaan täältä, ja kohteita päivittyy lisää lauantaihin asti.

Joko teillä on talvivaatteet lapsille valmiina?

Ticketiä myy tänä talvena ainakin Lasten Taikamaa ja siellä näyttäisi olevan tällä viikolla syyslomatarjouksia, joten kannattaa kurkata!

6 kommenttia:

  1. Kivoja sovituskuvia!
    Teidän poitsu taitaa olla himpun pidempi kuin Olivia? (joka on.105cm ehkä). :)
    Teilläkin ois varmaan just nappi koko 110cm Molo kids. Kannattaa muuten myös kurkkia Name it mallisto, siinä on mitoitus melkein just sama kuin Molo Kids haalarissa. Mallailin nimittäin meidän 110cm Name It ja Molon haalaria päällekäin ja jokapuolelta oli lähes tismalleen samaa mitoitusta. Name It ei tosin ole niin paksu kuin esim. Molo kids, joten jos paksumpaa etsit, niin sitten ehkä ei sitä.
    Meillä nuo Ticketit ei vaan jotenkin istu Olivian päälle niin kivasti kun esim. Molo Kids, mutta minusta nekin on kyllä kivan mallisia silti. :)

    -Hattarasydän Mia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä yritin itse mittailla niin sain pari senttiä vajaa 110 tai suunnilleen, eli ei oo ihan vielä tota tasalukemaa. Tuntuu vaan et hurjasti venyy nyt pituutta niin vaikea ostaa talveksi mitään. Jos alkutalvesta onkin sopiva niin sit kohta pieni :/

      Mä kävin kurkkaan Name itin puvut, mutta ei ollu pojille ainakaan liikkeessä kovin kivoja. Oli ihan fiksun oloista materiaalia ja näytti kyllä hyvälle ne tyttöjen! Mittasuhteita en hoksannutkaan ajatella, kiitos vinkistä :)

      Mä oon miettiny tota Rodinin takkia kun tuplakoko vähän haastava nyt.. Et oo Olivialle sattunu sovittaan :)?

      Poista
    2. Joo nuo kasvuspurtit on hankalia koon arvioinnin suhteen.
      Rodinin takkeja ei olla soviteltu missään, jotenkin ne ei tytölle iske ollenkaan, pojalle varmaan kyllä tykkäisin. ;)

      -Hattarasydän Mia-

      Poista
    3. Totta, ne muuten on eteenkin tänä vuonna aika hyvin pojille sopivia :D

      Poista
  2. Me hommasimme juuri meidän vanhemmalle pojalle Pop:in tekniset talvivaatteet jotka pitäisi toimia hyvin myös mm. laskettelemassa. Vaikka en ollut hullaantunut heidän värivaihtoehtoihin tänä vuonna niin laatu meni edelle. Meillä oli täsmälleen tuollainen Tiketin haalari viime vuonna meidän 5-veellä käytössä talven ja se meni nopeasti huonoksi (koko haalarin pinta oli nukkainen) vaikka pesimme vain kerran tai kaksi. Talven lopussa hän sai jopa reiät aikaiseksi polviin. En tiedä oikein mikä maanantaikappale meille silloin tuli hankittua. Lämmin ja kivan näköinen se sentään oli. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Po.pin vaatteet on kyllä huippulaatua kokemukseni mukaan! Meiltä löytyy niitä myös :)! Tänä vuonna ei minuakaan kovin ulkonäkö niissä miellyttänyt, mutta varmasti ainakin yhdet toppahousut tulee hankittua - parempia en ole vielä löytänyt!

      Ou nouuu :D Kuulostaa aika flopille se teidän Ticketin puku :D Eikä! Oiskohan siitä voinut reklamoida? Meillä ei oo koskaan käynyt niille haalareille mitään, ollut ihan huippulaatua. Tämäkin liian suuri puku on isomman vanha, mutta mitä nyt vanhoja sovituskuvia löysin niin hänelle tämä on ollut ihan sopiva samassa pituudessa kuin nuorempi nyt! Taitaa olla lapsilla vain niin eri mittasuhteet, että tämä voi olla nuoremmalle aina väärän mallinen :/
      Ticketin toppahousut kyllä otti nopeasti itseensä asfaltista, olin vähän yllättynyt kun ei niihin Po.pin housuihin tullut kyllä jälkiä mistään rymyämisestä.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :)