tiistai 5. huhtikuuta 2016

UUTTA PO.PIA JA LAINASAAPPAAT

Kevät on saapunut ja välikausivaatteet korkattu kunnolla käyttöön! Eilen miehelle tuumasin, että jokohan (muilta kuin minulta) uskaltaisi pestä toppavaatteet jemmaan ja myyntiin. Ei oikein osattu vielä päättää, mutta tuskin niille toppavaatteille kauheasti enää käyttöä on. Eteenkin nyt, kun isommalle pojallekin tuli hankittua sopivan kokoiset varusteet kevään ulkoiluihin.


Käytiin viime viikolla ohimennen Kempeleen Polarn O. Pyretillä. On se vaan sellainen hyvänmielen kauppa, ettei voi olla poikkeamatta ohikulkiessaan :)! Nyt oli tarkoitus vain nopeasti tsekata tarjoukset ja jatkaa kahville, mutta niinhän siinä kävi kuten aina... ei sieltä tyhjin käsin lähdetty tälläkään kertaa :) Ostin isommalle pojalle tarpeelliset välikausihousut ja windfleecen. Pipo unohtui ostaa, mutta vielä ehtii. Alunperin pohdittiin äitini kanssa fleecellistä välikausihaalaria, joka on kyllä ihan paras haalari ikinä. Jäin kuitenkin miettimään, että meillä ei ole fleeceä kesäksi ja ne vk-housutkin puuttuvat. Niinpä jätin haalarin vielä mietintään ja varmaan joudutaan se sitten syksyksi kuitenkin hankkimaan.

Tällä kertaa me valittiin mustat housut, sopii sitten hyvin monenlaisen takin kanssa. Nämä uudet housut on tosi notkeat ja miellyttävät. Malli näyttää aiempaa kapeammalle lahkeensuista, tai sitten kuvittelen, kun tarrat puuttuvat. Tosi sutjakasti poika nämä puki. Alla tällä ulkoilureissulla slimfarkut sekä fleecehousut. Nyt nämä kuorihousut on Po.pilla -20% alennuksella niin myymälöissä, kuin verkkokaupassakin. Me ehdittiin ostaa täydellä hintaa, mutta sanoinkin äidilleni että varmaan heti tulee alet, kun ostetaan :D Ei haittaa, on nämä vaan niin hyvät :)!

Tämä ihana turkoosi windfleece koossa 122cm tarttui myös mukaan. Alunperin ajattelin tätä väriä Minille, mutta sopi isommalle pojalle tosi hyvin. Asusteeksi sopii täydellisesti tämä Gugguun petrooli tupsupipo. Takkina on tarkoitus käyttää viime syksynä ostettua kaunista turkoosia Po.pin kuoritakkia (128). Väriä on mahdottoman vaikea vangita kuvaan, mutta se on upea! Tykätään! Takki oli hurjan iso talvella, vaan niinpä vain alkaa olla sopiva ja pilvitakki alkaa jäädä naftiksi. Ei raaskittu vielä tähän liejuun takkia laittaa päälle, vaikka on se autoillessa jo käytössä ollut :).


Mini on käyttänyt jo autoillessa kuoritakkia ja windfleeceä. Hänellä on käytössä vielä Po.pin SS15 oranssi 86cm wf-takki. Saisi olla jo numeron tai pari isompi, mutta vielä menee resorit suorina. Nämä windfleecet on aika reiluja. Kuoritakki on 98cm ja menee nyt tämän kevään. Tämä kuosi on kyllä tosi kaunis - harmittaa, että jää pieneksi. Onneksi uudessa mallistossa on aivan ihania kuoritakkeja, niin jos sitten Minille jonkun niistä hankkisi.


Herrat päättivät tosiaan testata tänään kunnolla, että onko näistä ulkovaatteista mihinkään. Molemmat kirjaimellisesti uivat tuossa lammikossa. Minillä housuina veljen vanhat vuorelliset Reimatecit ja kumpparit kaksinumeroa liian isot lainasaappaat (tretorn). Käsineet veljen vanhat reimat. Ihme ja kumma Mini oli uinnin ja suihkutuksen jälkeen kuiva! Fleecen resorit oli vähän kastuneet ja ulkohousujen pinta oli inhan märkä, mutta sisäpuolelta housutkin olivat kuivat. Ihme ja kumma myös käsineet pitivät veden vetskareista huolimatta. Isoveljellä kastui ainoastaan sormikkaat, muuten hän oli ihan kuiva ja hänen housuista helmeili suihkussakin vesi vain pois.


Jokos teillä on kuraleikit aloitettu? Löytyykö teiltä kuravaatteita vai luotetaanko kuorivaatteisiin? Meillä ei niitä ole, eikä ole kummallakaan lapsella koskaan ollut.

Takit, fleecet ja isomman pojan housut Polarn O. Pyret // Minin rukkaset ja housut Reimatec // Pipot Villervalla (saatu syksyllä Skidistä) // Isomman kumpparit Nokian Muumi // Minin kumpparit Tretorn Gränna Vinter (saatu vuonna nakki)

19 kommenttia:

  1. Päiväkodissa pukevat kuriksia joka päivä, mutta oikeastaan olen tosi tyytyväinen siihen :)
    Ei tartte nostella kuraista lasta autoon, kun päällimmäisen kerroksen saa pois!
    Tällä hetkellä käytössä on name it softshell :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Name it softshelltakki olis meilläkin jossain vaiheessa ostolistalla, jos vielä aleen jää :)!

      Joo ei meilläkään ole kuraisena autoon asiaa :)!

      Poista
  2. Meilläkin päiväkotikäytössä kurikset ja hyvä niin, muuten olis tosiaan hankalampi suojata turvaistuimet ja koko takapenkki :D. Just itse asiassa vein sinne uudet kurikset kun syksyllä käytössä olleet olivat mystisesti talven aikana kutistuneet siellä hyllyssä roikkuessaan ;).

    Mitä kokoa ostit isommalle housut? Meidän tyypillä alkaa 122 senttiset housut vedellä viimeisiään ja mietin että josko Popit tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ollut silloin päivähoidossakaan kuriksia, eikä meidän autoon tulla kurassa :D Mut siks nyt pojilla kaksiosaiset, niin saa ne housut pois kätsysti ennen autoon menoa tarvittaessa :) Ja haalari ehti hoidossa aina kuivaa, niin ei tarttenu likaisena onneks tulla autoon :) Mut ymmärrän pointin! Mä en vaan voi sietää kurahousuja, inhan tuntoiset! :D

      Ostin sovittamatta koon 122 (vanhat oli vanhaa mallistoa 110 ja ihan pienet, Molon 116 kans ihan tosi pieni). Pohdin pitkään vaihdanko nämä kokoa isompaan, mut päätin pitää nämä. Suoristaessa lahjetta se meni kuitenkin kantapään alle joten eiköhän näillä tämä vuosi mennä. Liian pitkäksi olisi saattanut seuraava koko mennä ja sisäsaumat kulua sitten. Tosi hyvä tämä uus malli, suosittelen! :)

      Tänään on vielä Po.pilla toi kuorihousujen ale - joten kipin kapin :D!

      Poista
  3. Kurikset kun päiväkodissa niitä vaativat. Tuli mieleen kysyä että onko sulla vinkata vaihtoehtoa kuorivaatteiden alle kun meillä poika hikoilee kovin jos on fleeceä alla. Mutta pelkkä kuorivaatteiden pukeminen hirvittää itseä vaikka onkin kuumaverinen ja liikkuvainen lapsi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, että toisaalla niitä vaaditaan ja toisaalla ei :) Käytäntöjä on monia.

      Hmm... Meillä on pojilla nyt niin, et sisävaatteet + po.pin windfleece & kuoritakki ja sit fleecehousut ja kuorihousut. Mutta oon monen kuullut käyttävän villaa alla, esim. po.pilla on niitä ohuita villavaatteita ja ne hengittää paremmin ja poistaa kosteutta paremmin iholta. Niitä oon kuullut suositeltavan hikipäille fleecen sijaan. Ja ei siis pitäisi olla kuumia, vaikka ovatkin villaa! :)

      Poista
  4. Hei, mekin käytiin eilen tekemässä heräteostoksia PoP:in liikkeessä.. Hihii.. :D Meillä käytetään kyllä kuravaatteita päiväkodissa - kotona tosin aika harvoin jaksetaan pukea ja mennään vain kuorivaatteiden voimalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mitäs teille tarttui mukaan Po.pilta? :) Mua jäi kalvamaan ne fleecevuorelliset puvut pipoineen - tekis niin mieli hankkia! :D

      Joo meillä ei oo ikinä ollu kuravaatteita, Po.pilla on kivannäköisiä mut ei niille kyllä tarvetta ole. Hyvin näkyy kestävän edelleen uimisen noi välikausivaatteet. Ja hei - kuivui alle tunnissa noi po.pit! Vanhat Reimat oli illallakin vielä märät pinnasta.

      Poista
  5. Meillä on todistetusti testattu ettei kuriksia lätäkköuintiin tarvita :D Paitsi ehkä kurahaalari voisi olla kiva äidin pyykkiurakkaa helpottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi :D Mä oon tehnyt niin, et jos on kovin kurassa niin vaatteet päällä suihkun alle ja suihkutus. Sit vasta riisutaan ja vaatteet kuivumaan - aika kätevää! :) Ei tarvii koskee ällöihin liejuvaatteisiin :D

      Poista
  6. Meillä on toppavaatteet vielä käytössä.. Ensi viikolla mennään Helsinkiin, joten sen reissun jälkeen jää varmaan vk vaatteet käyttöön täällä kotonakin..

    Ihana toi po.p windfleece..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nuoremmalla vielä Molon Polaris ollut iltaulkoilussa, kun enimmäkseen rattaissa istuu. Isompi ei ole nyt enää pukenut, kun valitellut kuumuutta. Oli kyllä hurjan vähän käyttöä toppavaatteille tänä talvena!

      Kiitti - se on tosi ihana :)!

      Poista
    2. Meillä oli tänään uintireissulla po.p kuoritakki ja sen alla windfleece. Ekaa kertaa ko. kamppeet päällä ja voi miten ärsyttävät!!! Eihän se fleece pysynyt takissa kii :( hihat lähti pois sieltä ku takin riisui.. Ei saanut lapsi ite takkia päälle ku ihan solmussa oli.. Toiset hihat nurin päin ja mikä mitenkin päin..

      Onko siis niin että niitä hihoja ei kiinnitetä hihoihin? Muuten oli ihanat kyllä, poika tykkäsi kovasti ku päälle veti..

      Poista
    3. Ei tule hihat kiinni mihinkään, mutta koska on sellanen jämäkämpi takki, niin meillä ainakin pysyy tosi hyvin ellei fleece ole liian pieni. Nyt kun meillä oli käytössä tuo ihan liian pieni fleece niin se oli hieman hankala, mutta isommalla fleecellä ei ongelmaa. Nepparit ei meillä ainakaan irtoile ja isompi on oppinut ottamaan resorista kiinni kun ottaa takin pois :)

      Fleecellisessä kuorihaalarissa hihoissa ja lahkeissa oli joku kiinnitysjuttu.

      Poista
  7. Meillä on kuraleikit tältä keväältä jo ohi, kun piha on kuivanut. 😀 Mutta kurakeleille parhaat vaatteet on mielestäni vuorelliset kuravaatteet. Ei tartte monia kerroksia vaan pelkät sisävaatteet alle. Niillä on menty lumisohjossakin pienen plussakelin aikaan. Enpä kyllä jaksais pukea välikerroksia kuorivaatteiden alle. Meillä on pitkään naulakossa vaihtoehtona toppavaatteet ja välikausivaatteet ja siitä voi sit tarpeen mukaan vaihtaa vaik takin kesken ulkoilun. Oikeastaan välikerrosta käytetään meillä vain tosi kovilla pakkasilla ja ehdottomasti silloin villaa, mieluiten merinovillaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on kotipiha muuten kuiva, paitsi toi yks lätäkkö mikä ei kuivu ikinä :D Ajattelin kaivaa sille reitin ojaan, mut olis saanut lapioida koko tien auki joten ei kiitos.

      Meillä ei oo kuravaatteita ollut ikinä, kun mä en voi niitä sietää. Nämä kuorivaatteet on aina ajanut asiansa onneksi. Meilläkään ei välikerroksia muuten oo jaksettu pukea, mutta nyt tosi viileillä ne fleecehousut oon laitattanut. Tuo fleecetakki on kiinteästi takissa just siks ettei tarvii venkslata :) Po.pin fleecellinen kuorihaalari on kätevä nii ei tarvii välikerroksia, mut jätin sen vielä mietintään...

      Poista
  8. Kerran innokkaana ostin Po.p välikausihousut mustana ja kahden viikon käytön jälkeen saumateippien kohdalla pitkät reiät. Vein toki kauppaan ja siellä tarkkaan tutkivat ja pohtivat ollaanko omalla käytöllä mahdollisesti hajotetty housut ....USKOMATONTA. Olin aika ihmeissäni heidän käytöksestä ja en ole sen jälkeen uskaltanut niitä ostaa. Heidän takkeja meiltä löytyy aiemmilta vuosilta, mutta enään en uskalla tosiaan rahoja heidan tuotteisiin laittaa kun reklamointi on hiukan vieras käsitys heille. HARMILLISTA.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon joutunut reklamoimaan muutaman PO.pin vaatteen ja on kyllä ainakin Kempeleessä ja verkkokaupassa onnistunut ihan loistavasti. Ja mulla onkin postaus tulossa tuosta omalla käytöllä hajoamisesta muuten :)

      Ja tosiaan po.pilla oli joskus vikaa saumateipeissä ja ne reklat tutkittiin ja meni läpi kun tuotteessa oli vikaa. Näissä uusissa saumat on kyllä ihan pehmoiset, joten ei pitäisi olla ongelmaa :)

      Poista
  9. Toi Popin turkoosi windfleece on ulkona todella ihanan värinen, siis luonnonvalossa. Meillä samanlainen ja pari kertaa ollut päällä ennen kuin tuli taas kylmää.
    Itse inhoan kuravaatteita, joten tänä vuonna olen panostanut kunnon kuorivaatteisiin ja toivon niiden todellakin toimivan :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :)