keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

TOIVEPOSTAUS - MITEN PUKISIN TYTÖN?

Sain eräältä blogin lukijalta todella hyvän ja mielenkiintoisen kysymyksen, johon päätin tarttua ihan kokonaan postauksen muodossa. Kysymys kuului: "Meilläkin on poikavoittoista, joten kysynkin, miten pukisit tytön? Samaan tyyliin kuin pojat? :)"

Aluksi mietin, että enhän mä nyt todellakaan pukisi samaan tyyliin meidän poikia. Lopulta selailin nettikauppojen tarjontaa ja välillä kävi kyllä mielessä, että pukisinkohan oikeastikin aika samantyylisesti myös tytön. Aina tuntuu, että tytöille on todella paljon tarjolla kaikkea ihanaa, mutta en loppuviimein kuitenkaan ihan valtavia määriä näitä "pakko saada"-ihanuuksia löytänyt näin ale-aikana. 

Tälläiset kollaasit sain kerättyä ja nämä on kaikki niitä, mitkä ovat mielestäni todella ihania! Jäi paljon ihania poiskin, mutta kohtuus kaikessa :) Varmasti pukemiseen vaikuttaisi myös lapsen kasvot, sillä kyllä mä katson mikä väri sopii kenellekin. Toiselle pojista sopii vihreä, toiselle ei niinkään jne :)

Kaikista mieleisimpiä vaatteita löytyi paljon H&M:n tyttöjen (92cm->) valikoimasta. Tykkään tälläisistä kauniin yksinkertaisista paidoista. Pillifarkuista tykkään myös pojilla, joten nämä on ihan ehdoton juttu! Shortsit ovat tosi kauniit ja aavistuksen seilori-henkiset. Sopisi kivasti niin arkeen kuin juhlaan.

Tässä lisää H&M:n suosikkejani. Tytön asu on tosi kaunis, rennot farkut tuo kivaa vaihtelua pillifarkkuihin. Pallot on kivoja yksityiskohtia ja piristystä paidoissa. T-paitojen rusetit on todella suloiset! Tummansininen ja violetti toimii yleensä aina!


Tässä ensimmäinen mekko on Lindexin, toinen farkkuasu on Name it -merkkinen ja kukallinen mekko on H&M. Kaikki aivan ihania, niin arkeen kuin juhlaan sopivia! Tylikkäitä ja mielestäni myös varsin ajattomia. hieman ehkä samantyylisiä kuin itselläni on lapsena ollut :)

Lasten Taikamaasta löysin Lego Wearin valikoimasta nämä suosikit. Pojilla meillä on jonkinverran Legon vaatteita ja juurikin laadun ja ajattomuuden takia tykkään näistä kovasti. Shortseissa on kaunis kimallus ja neutraalimpi t-paita tyttömäisellä printillä tasapainottaa glitteriä kivasti. Tunikaa voi käyttää mekkona tai vaikka mustien leggareiden kanssa. Menisi myös talvella jonkun kauniin neuletakin kanssa!


Tätä ihanaa Mayoralin paitaa olen kauan jo ihastellut Ratkiriemun valikoimissa. Tämän tyyliset söpöstykset on just se mun juttu! H&M:ltä bongasin suloiset Disneyn Minni t-paidat, jotka pukisin esimerkiksi näiden Minymon kimaltavien leggareiden kaveriksi. Viileillä ilmoilla päälle voisi laittaa Ebben neuletakin jossa ihastuin lämpöiseen ja tyylikkääseen olemukseen, sekä isoihin taskuihin.

Name it on sellainen merkki, miltä eteenkin 104cm asti löytää tosi paljon kivoja vaatteita niin pojille kuin tytöillekin. Tuosta koosta ylöspäin en pojille löydän niin kivoja, mutta tytöille näytti olevan vaikka mitä ihanaa. Nämä siis kokosin tuolta Name it:in omasta nettikaupasta. Violetti on mun lempiväri, joka varmaan aika hyvin käy tässä selväksi. Frotez leggarit on tosi söpöt ja sopisi kivasti tuon tummemmankin hupparin kaveriksi. Hameet on tosi nättejä, eteenkin tuo pikkukukallinen! Aivan ihania..!

En hyljeksi pinkkiäkään, mutta en ehkä näkisi jostain syystä tytärtäni ihan täysin pinkkiin puettuna - mielipide voi toki muuttua. Tässä ekassa Name it asussa on aika kiva tuo neuletakki, tähtiä totta kai! Pillifarkut ja samaa tyyliä oleva t-paita luo tyylikkään kokonaisuuden. Racoon Outdoorin pörrötakit ja sydänneuleet olisi myös tosi ihania. Samoin kaikki pörrötakit - tämä vaalea Patagonian pörrötakki löytyi Punavuoren peikosta. Olis aika hieno tämän Molo Kids hameen tai juurikin pillifarkkujen kanssa! Harmaat neuleleggarit sopisi hameen tai neuleiden kaveriksi viileimmillä ilmoilla (ostopaikan jo hukkasin, mutta joku näistä putiikeista mitä tässä on, ei ketjuliikkeestä ollut).

Polarn O. Pyretillä huomasin ihastelevani enemmän poikien vaatteita. Tämän kivan t-paidan ja hameen bongasin kuitenkin valikoimista - kissat on aika söpöjä! Perhosmekko on H&M:ltä.


Polarn O. Pyretin syksyn uutuuksista bongasin tämän kivan eläinpaidan sekä tummansiniset collegehousut sen kaveriksi. Näitä on helppoa yhdistellä myös muihin asuihin. Esimerkiksi Skidistä bongattujen raidallisen svetarin tai violettien canvashousujen kanssa. Mini Rodinin See You later Alligator paita on valinta niin tytölle kuin pojallekin - ajaton ja tyylikäs. Tätä kuosia kelpuuttaisin myös mekon.

Ratkiriemusta bongasin tälläisen kauniin juhlavamman Little pieces vaalean mekon sekä tuon kukallisen jumppiksen. Name it:in kukallinen hame on aivan ihana ja sopisi myös niin arkeen kuin juhlaankin. Yhdistäisin esim. tummansiniseen t-paitaan.


Tässä viimeinen kollaasi. Minimizen leggarit näyttää kivoille. Mustat yhdistäisin Ebben pitkähihaiseen paitaan (minkä voisin kyllä ostaa myös pojalle). Raidallisten kanssa leikittelin ajatuksella, miltä ne näyttäisi tämän Kids Upin seepra teepparin kanssa? Hieman samanlaista seilor-tyylistä vielä löytyisi tuosta Mini Rodinin t-paidasta, jonka yhdistäisin esim. farkkuun. Tätä(kin) paitaa olen tosin miettinyt myös pojille.

Jätin tästä nyt tarkoituksella pois ulkovaatteet, mutta samoja merkkejä olisi kuin pojillekin, ehkä värit ja kuosit vain jotain tyttömäisempiä. Vauvaa pukisin varmaan eniten Name it ja H&M tyylillä, jätin nyt ne vauvojen jutut katselematta kokonaan, kun nehän on aina söpöjä :D

Moni tuotemerkki tuntuikin tällä "mitä ostaisin tytölle" periaatteella selatessa kovin poikamaiselta. Esimerkiksi Rodinin kuoseista suurin osa oli sellaisia, mitkä itse näkisin paljon ennemmin meidän poikien yllä. Ehkä johtuu myös siitä, että olen tottunut poikia pukemaan tietynlaisiin vaatteisiin, niin en ensisijaisesti osaa ajatella niitä tytöille vaikka nättejä ovatkin :)

Mitäs tykkäätte? Yllättikö vai arvasitko millaista meillä käytettäisi?

PS: Vielä tänään puoleen yöhön asti ehtii osallistua kesäiseen arvontaan blogissani! Sinne voi myös jättää lisää toivepostauksia/kysymyksiä.

13 kommenttia:

  1. Yllättää ja ei yllätä :D Se yllätti, että innostuit esittelemään ensin H&M suosikkeja. Siistin pukeutumisen linja taas ei yllätä.

    Itse kans oon miettinyt joskus, että miten pukisin pojan, jos mulla sellainen olisi. Varmaan lapsen luonnekin vaikuttaisi jonkun verran siihen, miten hänet pukisin. Toiset ovat olemukseltaan esimerkiksi rennompia kuin toiset. Aika pitkälti varmaan suosisin kuitenkin samoja merkkejä, mitä nyt tytöllekin suosin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti tulee katsottua H&M läpi mutten sieltä pojille löydä mitään :D tytöille oli ihan kivoja ja edullisia juttuja :)

      Joo ja kyllähän se tosi on, että riippuu paljon siitä lapsesta mitä hänelle pukee :) olis kiva nähdä mitä sä pukisit pojalle! Tiedä vaikka sais hyviä vinkkejä ;) alkaa tuntua välillä ettei keksi mtn erilaista :D

      Poista
    2. Tytöille Henkkiksellä on kyllä kaikkea söpöä. Meillä on vaan suurin osa housuista osoittautunut väärän mallisiksi. Jotkut leggarit toimii. Paitoja voisin kyllä suosia enemmänkin, kun perustrikoon laatu on ihan hyvää.

      Hihi! Täytyy pistää postaus harkintaan :D Täytyis vaan päästä yli tästä työhönpaluukurjuudesta ja tottua siihen, ettei iltaisin jaksa oikein mitään. Lomalla oli energiaa olla liikkeellä ja lisäks postailla ja päässä liikkui kivoja ideoitakin. Työ syö luovuutta :D

      Poista
    3. Eikä! Joko sun loma muka meni?! No se vie taas aikansa et orientoituu työrytmiin :)

      Joo se perustrikoo on henkkiksellä muistaakseni ihan hyvää, tai ainakin oli silloin joskus about 5vuotta sitten kun bodyja olen ostanut :D Meillä on muuten poikien H&M farkuissa sama, ne ei pysy päällä vaikka olisivat mallia slim :/

      Laitas vaan harkintaan ;) Vei vaan yllättävän paljon aikaa tämä postaus vaikka ajattelin, et tämähän on helppoa :D

      Poista
  2. Kiva postaus, täytyypä itsekin joskus selailla huvikseen, mitä tytöille olisi tarjolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa! Nyt kyllä oli aika tyhjää mun makuun putiikeissa, kun syksyn mallistot ei suurimmaksi osaksi ole vielä ilmestyneet.

      Poista
  3. Mä joskus ennen tytön syntymää sanoin etten pue tyttöäni pelkkään pinkkiin. Pakko oli syödä sanat, kun tyttö oli oikea prinsessa ja halusi vaan pinkkiä. Huh, onneksi nykyään vaatekaapista sentään löytyy enemmän muita värejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin totta, että sen näkee vasta sitten kun lapsi on tässä maailmassa, että millaiseen hänet pukisi :) Mun mielestä kaikille ei yleensä kaikki värit sovi esim ihon pigmentin tai kasvonpiirteiden takia niin sekin vaikuttaa tosi paljon :)

      Poista
  4. Minä myös ehkä hieman yllätyin, mutta toisaalta vaikuttaa juuri poikiesi tyylin kanssa saman tyyppiseltä. :)
    Joillakin (kuten minulla, hih) poikien jälkeen syntyneen tytön tyyli on todella tyttömäinen värejä myöten.

    Itse aina ennen ajattelin, että jos meillä olisi tyttö pukisin hänet myös poikien tapaan värikkäästi. Toisin kävi. Meidän neidin ehdoton ykkösväri on vaaleanpunainen (vanha roosa ja hempeä vaaleanpunainen ykkös sävyt), jota yhdistelen mieluiten valkoiseen ja harmaaseen. Pinkkiä on myös jonkin verran ja minttua. Mekot, leggingsit ja kaikki rimpsut sekä röyhelöt on myös ehdottomia. :D
    Esim. keltaisen, oranssin ja limen miellän enemmän poikien väreiksi ja en osaa niitä ainakaan vielä neidillä pitää. Nyt vasta olen alkanut niitäkin katsella, että jospa ostaisin, kun tytön vauvavuosi alkaa olla takana.

    Itse en tummansinistä tytölle halua ollenkaan, tosin meillä ei ole sitä yhtään pojillakaan. Minun inhokkiväri. ;) Muita mitä meillä ei tytöllä tule olemaan on leopardikuosi, army-kuvio ja seilor-tyyli.
    Pillifarkuista tykkään minäkin. Myös Name it ja H&M on minun suosikkeja tytölle, niistä löytyy paljon kivoja vaatteita. Kappahlin Newbiet on myös ihan ykkösiä ja Lindexin laatu parasta vauvanvaatteissa näistä kolmesta ruotsalaisketjusta. Merkkivaatteita en paljoa vielä ainakaan ole tarvinnut ostaa, kun kivoja löytyy näistä ruotsalaisketjuistakin. ;)

    Ja yksi yllättävä seikka tässä vuoden aikana on tullut esille. Tytöille melkein ne kivoimmat vaatteet löytyykin siitä 92cm ylöspäin, tarjontaa on paljon. Kun taas pojille ne kivoimmat tahtoo löytyä 92cm saakka ja sitten tarjonta onkin paljon tylsempi isommille tai ainakin näissä perusketjuliikkeissä niin. Pojille tulee juuri tuosta tylsästä valikoimasta johtuen osteltua enemmän merkkivaateita, koska niissä on enemmän kivoja vaihtoehtoja. Minusta siis näin. ;)

    Nyt vähän rönsyilin, mutta siis kiva tyttötyyli sinullakin, vaikka poikkeaa omastani aika paljonkin. :)

    -Poikien ja prinsessan tyyliin blogin Mia-


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän ei tiedä millainen pastellipinkki tyllihörtyläinen tyttö meilläkin olisi jos olisi :D

      Teillä on lapsilla mun mielestä kivannäköisiä vaatteita ja vaikken itse ole vielä ns. omakohtaisesti esim tylleihin ihastunut niin on ne silti useimmiten nättejä tyttöjen päällä :) Varmaan johtuu osikseen siitä, etten ole itsekään koskaan kovin paljoa hameita tms röyhelöitä käyttänyt.

      Tuo army-kuosi on kyllä vähän sellanen, että riippuu todella miltä se näyttää et sulatanko... Useimmiten en. Leopardi on ihan kiva, mut alkaa tulla ähky kun itsellä on ollut sellaista :D Seilor-tyylistä tykkään itsekin niin siksi ehkä tuli tähänkin hieman sellaista haettua :) Tosin sitä lookia voisin käyttää myös pojilla joten jäisiköhän tytöllä sitten käyttämättä kuitenkin..?

      Must kans tuntuu että räikeisiin väreihin ei varmaan tyttöä pukisi. Tuo violetti on aika vahvoilla! Pojille tosiaan löytyy merkkivaatteista ne suosikit. H&M:ltä ei löydy juurikin enää 92cm jälkeen oikein mitään kivaa paitsi tyyliin boksereita. Sitten mitoitus on myös meillä pojille ongelmallinen, kun esim. collegehousut on niin leveitä ettei pysy päällä! Niinpä on helpompi laittaa se pari kolme euroa lisää ja ostaa esim. Po.pin tai jonkun muun merkin collarit.

      Ja H&M:llä esim oli ihan kivoja poikien vaatteita siinä vauvapuolella, mut sit isommat on niin blääääh... Toisin kuin isommille tytöille oli paljon nättejä ja edullisiakin juttuja :)

      Mut tosiaan pojille on tullut puettua kaikkea pinkistä siniseen ja räikeiseen väreihin ja kuoseihin, nyt ehkä hieman hillitympi tyyli tällä hetkellä iskee. Niin ei sitten välttämättä enää tytöllä niitä näkisi. Varmaan ajatus olis erilainen jos olis eka tyttöjä ja sit poika :)

      Poista
  5. Jotenkin arvasin ton maun, ihania oli kyllä :)

    VastaaPoista
  6. Minä olisin odottanut vähän erilaista, mutta toisaalta onhan tuossa tuttu linjasi näkyvissä.

    Kun meillä ei vielä ollut poikaa, ajattelin kahden tytön äitinä, että pukisin pojan todella värikkäisiin vaatteisiin. No sitten kun poika syntyi, on hänen vaatekaappi kaikkea muuta kuin värikäs :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millaista muuten odotit :)? Oli tosi suppea valikoima ns. mitään kivaa ale-aikana tytöillekin :)

      Mutta juuri noin se on, että ennakkoon ajattelee eri tavalla. Esimerkiksi Minin ajattelin pukevani aina värikkäästi, mutta tuntuu ettei se sovi hänelle yhtään :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :)